Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

miercuri, 2 octombrie 2019

Raportul dintre morala, deontologie si politica in societatea romanesca


Blocajul fundamental din societatea romaneasca tine de raporturile viciate dintre morala si politica , raporturi instaurate inca din 1990 atunci cand un nou mod de a face politica instaurat de catre Corneliu Coposu si Ion Ratiu  a fost demonizat in stilul anilor urii viscerale al anilor `50 de catre FSN-ul lui Iliescu, Brucan ,etc. 
In absenta unui proces al comunismului si a lustratiei, rezultatul a fost unul previzibil. Conform proverbului " pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti" , societatea romaneasca a cedat santajului si ramas cantonata intr-o stare de parabioza si intr-un marasm moral fiind trasa in jos de pietrele ei de moara care se opun in mod constant oricarei incercari de reforma a statului si a societatii . 
Un exemplu recent este polemica iscata in jurul personajului politic Traian Basescu care se afla intr-o stare paradoxala de ambiguitate politica si morala descrisa foarte bine intr-un articol publicat recent in revista 22 ( Madalin Hodor - Preşedintele Jekyll şi căpitanul Hyde). 
Comentariul de mai jos se refera la aceasta polemica si la cauzele ei profunde : 


https://revista22.ro/opinii/madalin-hodor/presedintele-jekyll-si-capitanul-hyde


Niciun comentariu: