Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 22 aprilie 2020

Omar Khayyam



Omar Khayyam 
Desen de Marcela Cordescu
(1969) 



In urma cu mai mult de 1000 de ani trei tineri din Persia fac un legamant prin care sa se ajute reciproc in cazul in care unul dintre ei va ajunge pe trepte sociale inalte. Primul ( Nizam al Mouk ) va ajunge vizir la curtea unui sultanului Arp Aslan si ii va chema pe ceilalti doi alaturi de el . Al doilea ( Hassan ibn as Sabbah ) care a vrut sa ii ia locul va pleca in munti si va deveni celebrul “ batran al muntilor” care va organiza temuta secta a Hassisinilor si va reusi sa-l ucida in final. Al treilea va ajunge astronom, matematician, filozof , medic si poet si va lasa umanitatii sub numele de Omar Khayyam vestitele sale catrene .  
( Omar Khayyam, Catrene - George Popa, 1969 )




Niciun comentariu: