Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 20 iulie 2020

Problema identitatii si continuitatii . Un comentariu anonim


The Yeomen Warders of Her Majesty's Royal Palace and Fortress the Tower of London, and Members of the Sovereign's Body Guard of the Yeoman Guard Extraordinary, popularly known as the Beefeaters, are ceremonial guardians of the Tower of London. In principle they are responsible for looking after any prisoners in the Tower and safeguarding the British crown jewels. They have also conducted guided tours of the Tower since the Victorian era (s.n.)." 
https://en.wikipedia.org/wiki/Yeomen_Warders



The Yeomen Warders
Foto : https://www.wyedean.com/yeomen-warders/



" Traditiile, ca sunt laice sau religioase, ne ajuta foarte mult in a ne defini o identitate colectiva (uneori individuala), sunt un element stabilizator de socializare, o modalitate festiva de a marca o continuitate a unei comunitati (popor, etnice, natiune).
Sunt foarte prezente si in Europa, dar veti observa ca in unele tari asiatice au ajuns sa fie sustinute la nivelul politicii de stat (vezi China, Japonia, Coreea de Sud), acele tari considerand traditiile "populare" ca fiind un element esential de cimentare a coeziunii sociale.
Japonia e un exemplu extraordinar de reusit, de societate foarte dezvoltata, moderna, care glorifica valorile traditionale si cultiva aproape obsesiv "traditiile" pt a a da o identitate japoneza ce este imediat recunoscuta si admirata de oricine de pe planeta.
"Rezilienta" unei societati a devenit un factor fundamental in noile "razboaie hibride", cu cat o societate are o identiate colectiva mai puternica cu atat ea tinde sa fie mai "rezilienta" si rezista astfel mai bine agresiunii "hibride".
Toata Europa se confrunta cu un razboi "hibrid" declansat de Rusia de mai multi ani si de China mai recent.
O Europa in care "traditiile" si valorile zise "traditionale" sunt atacate si slabite e o Europa mai putin "rezilienta", mai putin coeziva, mai putin "iubita" de sute de milioane de simpli cetateni legati de acele traditii (prin familie, religie, obiceiuri "rurale", etc).
Unii extremisti spera utopic ca distrugerea sistematica a traditiilor si valorilor traditionale, a statelor nationale, va crea mecanic o Europa "unita", dar tot ce se intampla ne arata ca asta e un drum spre autodistrugere, spre irelevant. Mari puteri mondiale incep sa nu-si mai ascunda dispretul pt o astfel de Europa.
Uniunea Europeana ar avea mai mult succes (si respect pe plan international) daca ar deveni o "Uniune a popoarelor europene" cu identitati puternice, cu societati foarte stabile si coezive capabile sa se opuna influentelor ruso-chineze."

Luni, 20 iulie 2020, 9:37
animatron [utilizator]
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24182508-sfantul-ilie-aducatorul-ploi-este-sarbatorit-luni-crestini-obiceiuri-traditii.htm

Niciun comentariu: