Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 25 aprilie 2021

Statul , manelele si cultura pop


 "  Scopul scuza mijloacele "  

Niccolò Machiavelli


Lucian Mandruta devenit celebru in anii `90 prin seria de interviuri luate " profesorului (stalinist) de democratie " Silviu Brucan si prin teoria diferentei biologice dintre romani si straini *) recidiveaza . 
Are o noua initiativa la fel de originala si semnificativa in plan simbolic  prin  care ar dori sa ajute campania de vaccinare la nivel national . In acest scop scrie o scrisoare deschisa adresata nu patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane  de exemplu , ci unui manelist cu milioane de vizualizari pe youtube ( trageti concluziile  ). 
Manelistul Tzancă Uraganu a anunțat că va lansa o melodie pentru a ajuta a crește rata de vaccinare, după o provocare a lui Lucian Mîndruță care i-a ridicat mingea la fileu "din toate puterile" :




https://www.facebook.com/lucian.mindruta/posts/10220086920305273




Mingea ridicata la fileu manelistului este preluata ulterior cu entuziasm de catre un functionar de stat care are o conceptie la fel de originala asupra domeniilor culturale " mai largi"( e.g. " pop culture" ) si asupra eficientei lor politice si sociale : 








„Cred că ar putea să aibă un impact asupra procesului de vaccinare. Orice lucru care contribuie la accelerarea campaniei de vaccinare este mai mult decât interesant, util. Așa cum spuneam, este o chestiune pe care numai împreună putem s-o depășim”.

„...astfel de evenimente, de acțiuni din domeniul cultural mai larg sunt binevenite (s.n.) și să știți că au și fost câteva acțiuni, nu foarte ample, dar au fost diverse clipuri, montaje care au avut un impact”.

„Până la urmă este un subiect de pop culture ( 😀 ). Și vaccinarea este un subiect care a fost interpretat și adus în toate conversațiile. Cred că, pe lângă avantajele vaccinării, care sunt elemente tehnice și raționale, este esențială și percepția noastră, care este compusă din astfel de elemente și cred că ar fi o acțiune care ar avea un impact pozitiv asupra campaniei de vaccinare. Orice fel de astfel de demers este binevenit, cât mai mulți!”

Andrei Baciu
secretar de stat




Cum ar spune propaganda de altadata , prin aceste exemple si acumulari cantitative tara poate face un salt calitativ si un mare pas inainte ( sau inapoi, depinde cum privim problema 😀 ). 






Note 



*)  In 2015 celebrul jurnalist a mai reusit  o performanta care l-a singularizat in spatiul autohton : 

Niciun comentariu: