Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 28 aprilie 2021

Consiliul Suprem al Magistraturii si Directivele NKVD pentru statele din orbita sovietica


O stire recenta despre promovarea judecatoarei Laura Soane de la Curtea de Apel Oradea la Secția Penală a Înaltei Curți atrage atentia prin caracterul ei insolit :


Judecatoarea Laura Soane
Foto : G4Media

" Judecătoarea Laura Soane de la Curtea de Apel Oradea a fost promovată la Secția Penală a Înaltei Curți în urma unui concurs organizat de CSM, potrivit unui anunț al Consiliului."

Sursa : https://www.csm1909.ro/ViewFile.ashx?guid=6bc958be-8164-4ee8-a239-25882c82fdcd-InfoCSM ( cf. pct.11 )

 

Caracterul insolit este dat de  "cartea de vizita" , legitimitatea morala si sistemul de valori  al judecatoarei promovata la Secția Penală a Înaltei Curți :


"  Judecătoarea Laura Soane a făcut parte, alături de colega ei, Adina Cioflan, din completul care a achitat 37 de poliţişti de frontieră, vameşi şi transportatori din Satu Mare, anchetaţi de fostul PNA din 2003 şi trimişi în judecată de DNA în 2006, pentru luare de mită. Judecătoarele au anulat toate interceptările strânse de procurori cu SRI în baza deciziilor CCR din 2016 şi 2017, deşi aceste decizii vizează noul cod de procedură penală, iar probatoriul din dosarul poliţiştilor a fost administrat în baza vechiului cod." 

"În 2012, Pavel Soane ( sotul judecatoarei Laura Soane-s.n. ) a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de migranți şi asociere în vederea săvârşirii infracțiunii de trafic de migranţi. El a fost găsit vinovat de implicare, în 2003, în traficul unor imigranţi kurzi peste graniţă."

Judecătoarea Laura Soane și colega ei, Adina Cioflan, l-au achitat pentru trafic de minori și pe un bărbat de 39 de ani, acuzat de procurori că ar fi racolat o tânără de numai 14 ani prin metoda Loverboy și a dus-o în Spania, unde ar fi obligat-o să se prostitueze.

Potrivit motivării citate de libertatea.ro, judecătoarele au ajuns la concluzia că fata de numai 14 ani a avut ”o relație de iubire” cu bărbatul, chiar dacă “extraconjugală”, iar fata “l-a urmat din dragoste”.

Sursa : https://www.g4media.ro/document-o-judecatoare-din-oradea-cu-sotul-condamnat-definitiv-la-2-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-pentru-trafic-de-migranti-a-fost-promovata-la-sectia-penala-a-curtii-supreme-de-catre-sectia-pentru.html


Promovarea a unui judecator cu o asemenea " carte de vizita" si de catre Consiliul Superior al Magistraturii (C.S.M.), este de neinteles in logica normala a moralitatii sociale .
Aceasta "carte de vizita" seamana cu o alta celebra " carte de vizita" a unei alte judecatoare care gandeste ca un infractor ( https://www.g4media.ro/motivarea-unei-judecatoare-care-a-inlocuit-arestul-preventiv-cu-arestul-la-domiciliu-in-cazul-unui-suspect-de-viol-asupra-unei-minore-sechestrate-faptele-inculpatului-desi-reprobabile-nu-s.html ) , dar cel putin aceasta nu a fost propusa pentru promovare in ierarhia profesiei .
In cazul amintit anterior reactia cetateanului anonim este una de exasperare care pune un diagnostic crunt tagmei magistratilor :


România Stat Eşuat

Dar în România magistraţii susţin pedofilia şi traficul de persoane. S-a văzut la muşamalizarea Dosarului Caracal. S-a văzut la muşamalizarea Dosarului Ţăndărei. Probabil acestea sunt ordinele pe unitate: România trebuie să rămână principalul furnizor de prostituate al Europei. Din acest parteneriat mafie-securişti, domnii procurori şi judecători au devenit aristocraţi. Dacă am avea servicii de informaţii, dar nu avem, ar fi fost verificaţi şi în fund domnii şi doamnele magistraţi. Ai peste 10 mii de euro pe care nu îi poţi justifica? – Adio magistratură! Orice fraier ştie că magistraţii români nu servesc legea. Sunt putred de bogaţi, nu se ştie de unde, iar Inspecţia Judiciară şi Secţia Specială sunt 2 instituţii moarte dintr-un stat eşuat.


https://www.g4media.ro/document-o-judecatoare-din-oradea-cu-sotul-condamnat-definitiv-la-2-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-pentru-trafic-de-migranti-a-fost-promovata-la-sectia-penala-a-curtii-supreme-de-catre-sectia-pentru.html


Aceste cazuri particulare si in mod special lipsa de reactie morala la nivelul central respectiv Consiliul Superior al Magistraturii in urma aparitiei lor , semnaleaza o problema grava de mentalitate la nivelul sistemului juridic pentru ca magistratii nu se formeaza singuri .
Ei nu apar din neant sau prin generatie spontanee , ei sunt rezultatul unui indelungat proces de forma(ta)re prin care asimileaza valori, atitudini si comportamente care se reflecta in sentintele pe care le dau.
Cele trei decenii de tranzitie au aratat politizarea si instrumentalizarea sistemului juridic incapabil sa rezolve marile dosare sociale ( Dosarul Revolutiei , Dosarul Mineriadei din 1990, Dosarul Colectiv, etc. ) si deficientele lui structurale vizibile in sentintele punctuale date de unii magistrati care in multe cazuri sfideaza logica morala oripiland societatea si cetatenii :

 „Împrejurarea că, ulterior consumării infracţiunilor, aceasta a tăinuit şi cheltuit din banii sustraşi, a ajutat la ascunderea corpurilor delicte nu reprezintă acte de complicitate morală, ci infracţiuni de tăinuire, favorizare care nu se pedepsesc fiind soţia inculpatului (s.n.). Practic, aceste acuzaţii de complicitate morală sunt simple supoziţii ale acuzării, nesusţinute de probe, iar acţiunile ulterioare ale inculpatei de tăinuire şi favorizare trebuie văzute şi prin prisma calităţii sale de soţie a inculpatului, aceasta fiind şi raţiunea cauzei de nepedepsire(s.n.)”, se mai arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara, care este definitivă. 



   
Marea intrebare in cazul justitiei este acordul intre vorbe si fapte respectiv ce fel sistem de valori au interiorizat magistratii si ce fel de cod moral promoveaza in profesia lor.  
Singurul echivalent in cazul de fata poate fi gasit doar in Directivele N.K.V.D. din 1947 pentru tarile din orbita sovietica prin care erau facuti scapati si promovati exact cei care incalcau normele sociale si morale :

42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare.

Cristopher Andrew & Oleg Gordievski - KGB. Istoria secreta a operatiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov , Editura ALL, Bucuresti, 1994, p.487-492


Dincolo de cazurile punctuale in care sentintele date de unii judecatori sunt in  contradictie flagranta cu epoca si societatea in care profeseaza , semnalele date chiar de catre Consiliul Superior al Magistraturii definesc profilul unei megastructuri anacronice care mai degraba doreste sa se subtituie statului si societatii decat sa contribuie la echilibrul puterilor in stat :


https://www.g4media.ro/o-comisie-din-csm-cere-departamentului-de-stat-al-sua-sa-elimine-din-raportul-anual-privind-drepturile-omului-din-romania-referirile-la-cazul-judecatoarei-crina-muntean-ea-a-fost-sanctionata-discipli.html


Un exemplu este noua "educatie juridica" si sistemul de valori promovat de Cristi Danilet , un magistrat din noua garda  fost membru al Consiliului  Suprem al Magistraturii. 



Cristi Danilet - Despre cum pierdem esentialul incercand sa aflam daca Maria Olaru spune adevarul 

https://www.contributors.ro/maria-olaru-paul-mititelu/


https://sergiusimion.blogspot.com/2016/06/penitenciarul-social-si-viziunea-unui.html



In ultima instanta , fara o reformare reala a sistemului juridic si a sistemului de valori promovat de acesta care sa refaca echilibrul social ,  statul de drept nu poate fi unul cu adevarat functional.


Niciun comentariu: