Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 14 martie 2022

Primul genocid transmis in direct


Articolul publicat recent pe Contributors.ro  nu de catre un militar de cariera, ci de catre un respectat profesor de geofizica si domenii conexe care dovedeste reale competente si in geopolitica ( Constantin Cranganu - Ce granite isi doreste Rusia ? )  , este cea mai buna analiza despre Rusia ( nu despre sceleratul care o conduce ) pe care am citit-o pana acum .





Profesorul Cranganu pune degetul pe rana si arata adevarata amploare a tragediei Ucrainei si Europei civilizate :


" Rezistența eroică a forțelor ucrainene este lăudată și glorificată în aproape întreaga lume. Sancțiunile economice și financiare au fost din nou aplicate într-o formă selectivă, dar Putin (aparent) nici nu se sinchisește de ele. A fost de ajuns să menționeze că alerta nucleară este o opțiune pe care ar folosi-o împotriva celor care i-ar ajuta militar pe ucraineni pentru ca NATO să declare că nu va trimite trupe în Ucraina, iar ajutoarele militare de mare importanță strategică (de ex., avioane de vânătoare) să fie abandonate.

Impunerea de sancțiuni este o scuză politică atunci când nu ai puterea, curajul ori determinarea de a lua măsuri decisive. Ideologii, având obiective diferite, folosesc sancțiunile selective ca o modalitate de a pretinde că le pasă și sunt îngrijorați. Astfel de oameni vor tolera morțile a mii de oameni înainte de a-și pune măcar la îndoială strategiile lor. Când ucrainenii cer disperați o zonă no-fly și arme adecvate, noi le spunem câte iahturi oligarhice au fost confiscate. Cu ce-i ajută aceste confiscări pe luptătorii din Ucraina?" 


Altfel spus , si prin ipocrizia politicienilor care nu au intervenit timp de trei decenii dupa principiul " camasa este mai aproape de corp deat haina "  si culeg acum rezultatele indiferentei si neinterventiei lor, realitatea este  ca acum in Europa are loc un holocaust transmis in direct exact cum altadata in Romania avea loc o revolutie transmisa la TV. 

O intreaga tara este masacrata sub ochii Europei si sub ochii NATO care asteapta sa culeaga rezultatul acestui masacru in care au loc toate atrociatile condamnate in al doilea razboi mondial.

Pentru orice om normal scenele in care asista in direct la crime de razboi sunt insuportabile pentru ca distrug  ceea ce este uman si toate fundamentele moralitatii umane :



Fundamentele moralitatii umane 
(apud Jonathan Haidt )


Sentimentul pe care il traiesc oamenii vazand in direct aceste atrocitati este insuportabil ( au reactionat deja oamenii prin empatie si solidaritate cu ucrainienii, dar nu statele sau organizatiile  )  si apare imediat intrebarea fara raspuns de ce comunitatea internationala, ONU, Uniunea Europena, NATO, etc. nu iau nicio masura si asista in direct la un genocid asteptand probabil sa culeaga rezultatele. 


Niciun comentariu: