Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 28 martie 2022

Dezastrul de la ICR sau de ce ne-au invins deja rusii fara sa ne atace



Mariana SIPOS - Dezastrul de la ICR 
https://www.observatorcultural.ro/articol/dezastrul-de-la-icr/



Articolul publicat recent de Mariana ŞIPOŞ (scriitor, traducător, istoric literar, jurna­list) in " Observatorul Cultural " despre modul trivial in care sunt plantati cei care conduc reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Paris și Lisabona (https://www.observatorcultural.ro/articol/dezastrul-de-la-icr/) devoaleaza mecanismele sordide ale unui proces care de peste trei decenii are loc intr-o forma sau alta in toate domeniile vietii politice, sociale si " cultural-educative". 
Este un proces in care factorul politic altereaza orice decizie administrativa sau profesionala. Rezultatul este o camatarie social-politica in care functiile de conducere si sinecurile se impart acum cum se imparteau altadata indulgentele.
Marea intrebare este daca factorul politic de o calitate execrabila este singurul responsabil pentru dezastrul din cultura , educatie , mass-media, etc. sau daca exista si o degradare interna a acestor domenii care a permis invazia lor sau chiar a dat tonul .
O asemenea reactie " culturala" recenta aparuta dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia poate fi gasita aici ( https://www.contributors.ro/tu-i-neamul-nevoii-injuratura-blestem-afuriseala-sudalma-in-vreme-de-razboi/).
Pe de alta parte , pe langa finul lui Mircea Geoana amintit in articolul citat , exista si cumnatul lui (https://www.aktual24.ro/sentinte-grele-definitive-cumnatul-lui-geoana-7-ani-de-puscarie-sebastian-vladescu-8-ani-si-6-luni-cristian-boureanu-4-ani-si-3-luni/) , dar sa nu uitam unde este acum Mircea Geoana dupa ce cu ani in urma il vizita pe domnul Vantu...
O privire atenta asupra evolutiei societatii romanesti arata ca mediul universitar si academic de la noi a fost cel care a permis sau chiar a dorit o "colaborare" cu structurile de forta , colaborare care este semnalata abia acum de universitari care dupa trei decenii au curajul sa spuna acest lucru , dar numai sub pseudonim ( https://romania.europalibera.org/a/sri-imagine-universita) in timp ce altii cu functii lauda acest lucru in mod oficial (https://www.edupedu.ro/rectorul-universitatii-babes-bolyai-daniel-david-despre-anuntul-ca-sri-recruteaza-ofiteri-publicat-pentru-studenti-de-facultatea-de-filosofie-din-bucuresti-cred-ca-e-un-semn-foarte-bun-si-ma-bucur/).
De fapt, celebra Academie de Stiinte ale Securitatii Nationale a lui Gabriel Oprea si-a avut radacinile in mediul universitar si academic. 
Marele profesor Mielu Zlate ( psiholog ) de la Universitatea Bucuresti a inventat meseria de “psiholog al securitatii nationale" (?!) si a deschis larg usa fostilor securisti si urmasilor lor care au invadat in mod democratic acest domeniu ( ca pe multe altele de altfel ) ca sa il " salveze" .
In esenta , daca in timpul comunismului cultura s-a luptat cu mentalitatea comunista , acum se lupta cu ceva mult mai complicat si mai toxic, respectiv cu mentalitatea securista care a adus condamnati penal in Parlament , a creat din senin la varful piramidei sociale milionari in euro care uluiesc Occidentul si a creat zombi la baza ei.
Modul SF in care dupa trei decenii de democratie si libertate arata si sunt administrate satele romanesti sub patronajul statului capturat politic este elocvent . 
Saracia satelor este patronata cu brio de o fauna interlopa care nu respecta nicio norma legala, civilizata sau morala . Ceea ce rusii au reusit in Ucraina doar cu ajutorul rachetelor, bombelor , tancurilor si tunurilor , au reusit la noi Ministerul Dezvoltarii , PNDL si primarii uniti in cuget si simtiri cand este vorba de banul public si de miliarde de euro (!), primari care au reusit sa distruga nu numai infrastructura satelor , ci si mentalitatea locuitorilor care nu mai au nicio speranta si nu mai cred in nimeni si in nimic :



https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/pndl-ar-fi-trebuit-sa-aduca-secolul-21-in-satul-romanesc-unde-s-au-dus-banii.html



https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/pndl-ar-fi-trebuit-sa-aduca-secolul-21-in-satul-romanesc-unde-s-au-dus-banii.html




Din acest punct de vedere sacrificiul oamenilor in 1989 a fost in zadar , cinismul justitiei si statului roman fiind unul de-a dreptul sfidator ( https://ziare.com/tudor-stanica-intrerupere-pedeapsa/depresia-tudor-stanica-afectiuni-amanare-executare-pedeapsa-1732244).
Consecinta directa este a acestei anomalii morale este batalionul de cozi de topor care zburda democratic in cultura si in mass-media.
Vasile Ernu cel nascut in URSS care sustinea in mod deschis teze marca Putin de genul Romania si Moldova sunt state artificiale ( https://adevarul.ro/moldova/social/de-romania-republica-moldova-state-artificiale-exploda-bomba-sociala-europae-1_52e262f0c7b855ff56c2958d/index.html) , este promovat ca exponent al culturii romane si formator de opinie , iar premiantul Sputnik , Victor Ciutacu , este promovat in mass-media ca analist politic (https://www.aktual24.ro/spumega-ciutacu-pentru-ca-au-fost-blocate-site-urile-propagandei-rusiei-ne-baga-in-cusca-el-a-fost-declarat-jurnalistul-anului-de-sputnik/).
Pe scurt, daca nu eram deja in NATO si UE , la cate cozi de topor avem in cultura si mass-media promovate si sustinute de politicieni ( si reciproc ) , dialogul nostru avea loc acum in ruseste.

Niciun comentariu: