Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 26 aprilie 2022

ONU desfiinteaza fara drept de apel retorica cinica a Rusiei


                   Conferinta de presa , Moscova

Antonio Guterres ( secretarul general al ONU ), Serghei Lavrov ( ministrul de externe al Federatiei Ruse ) 



La aceasta conferinta de presa care este cea mai importanta de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, secretarul general al ONU vorbeste liber in timp ce ministrul de externe al Federatiei Ruse citeste un text pregatit anterior . 



Antonio Guterres, Serghei Lavrov
Conferinta de presa , Moscova
Foto: Profimedia Images



Pentru prima data de la inceptul invaziei Rusia este  demascata fara drept de apel si umilita la ea acasa. Secretarul general al ONU , Antonio Guterres , avand in spate rezolutiile celei mai importante organizatii din lume desfiinteaza  mincinile cinice, josnice  si sfidatoare ale lui Putin si Lavrov care incearca sa justifice invazia din Ucraina :


„Potrivit Federației Ruse, avem de-a face cu o operațiune specială, cu obiectivele deja anunțate. Potrivit Națiunilor Unite, în conformitate cu rezoluțiile adoptate de Adunarea Generală, invazia rusă din Ucraina constituie o încălcare a integrității sale teritoriale și o încălcare a Cartei ONU”

„Există un aspect care este foarte clar și evident, pe care nu-l poate schimba niciun argument. Nu există trupe ucrainene pe teritoriul Federației Ruse, dar există trupe ruse pe teritoriul Ucrainei”

Antonio Guterres



Ca intotdeauna , reprezentantii Rusiei au un tupeu incredibil si o abiltate uluitoare de a nega evidenta si de a-si sustine punctul lor de vedere si realitatea lor paralela impotriva intregii lumi pozand in postura de victima a unei conspiratii mondiale :


„Nu a fost o rezoluție adoptată prin consens, multe țări s-au plâns că au fost obligate de SUA, care au hărțuit ambasadorii și i-au presat să voteze rezoluția, au amenințat că se vor folosi de situația copiilor diplomaților, aflați în universități americane sau de conturi deschise la bănci americane”

Serghei Lavrov

 

 



Este cea mai grea palma primita pana acum de Rusia lui Putin in fata intregii comunitati internationale care ii desfiinteaza orice legitimitate morala a actiunilor sale in Ucraina si ii confirma postura de stat paria in care Putin si Lavrov sunt identificati ca decidentii de varf ai unui lanț de comanda finalizat prin crime de razboi si genocid.
Pentru o fiinta umana normala si morala , aceasta este o moarte politica , sociala si civica , dar aici nu este cazul 
Cel care a initiat anihilarea Ucrainei si vrea sa rada aceasta tara de pe suprafata pamantului , priveste lumea printr-un ochean intors in care morala si valorile umane sunt rasturnate si inlocuite cu opusul lor. 
Dupa ce a dat medalii de eroi criminalilor de razboi din Bucea ( https://www.rferl.org/a/russia-bucha-brigade-honorary-title-war-crimes/31809612.html ) si a dat o medalie unei sportive eliminata pentru dopaj (https://ziare.com/putin/putin-valieva-patinaj-1737794 ), Putin  reclama furios incalcarea drepturilor omului , dar numai in cazul rusilor :


”Cuvinte speciale pentru sportivii noştri paralimpici - v-aţi pregătit să vă prezentaţi realizările la Jocurile de la Beijing, într-o luptă deschisă şi corectă, pentru a vă confirma statutul binemeritat că sunteţi cei mai puternici. Şi felul în care au ieşit lucrurile, desigur, este dincolo de orice critică.

 

Suspendarea sportivilor din Rusia şi Belarus nu numai că a încălcat principiile fundamentale ale sportului, dar a încălcat deschis şi cinic drepturile fundamentale ale omului, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată în Adunarea Generală a ONU în 1948 - totul este scris chiar acolo.

 

Nu este vorba despre statut, nu despre statutul politic, juridic sau internaţional al ţării pe care o reprezintă sportivul. Este vorba despre omul însuşi - atletul. Aceste drepturi au fost încălcate.

 

Sportivii noştri au fost discriminaţi din motive pur politice, pe baza cetăţeniei şi naţionalităţii lor. Acest lucru nu este în niciun fel compatibil cu principiile olimpismului şi paralimpismului.

 

Sub masca recomandărilor au fost introduse sancţiuni reale. Din păcate, toate acestea arată o comercializare ulterioră, pentru că există o dependenţă foarte mare de sponsori, de sacii de bani şi de mişcarea paralimpică şi mişcarea olimpică. Această dependenţă comercială este o cale spre degradare”

 

“Un exemplu foarte recent este înotătorul nostru Evgheny Rylov: Federaţia Internaţională de Înot l-a suspendat timp de 9 luni din competiţii, doar pentru că a asistat la un concert dedicat aniversării reunificării Rusiei şi Crimeei. Ei au dus problema la o absurditate totală”

 

Vladimir Putin

https://orangesport.ro/vladimir-putin-furios-dupa-ce-sportivii-rusi-au-fost-exclusi-din-competitiile-internationale-se-plange-de-incalcarea-drepturilor-omului-20686963?utm_source=adevarul&utm_medium=cross&utm_campaign=Cross



Niciun comentariu: