Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 18 aprilie 2022

Setarile abisale ale arhitecturii de sistem din Romania




" 42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare."

DIRECTIVELE NKVD din 1947 pentru ţările din orbita sovietică
Moscova 2-6-1947 (Strict secret) K-AA/CC113, indicaţia NK/003/47


Sursa : Cristopher Andrew & Oleg Gordievski - KGB. Istoria secreta a operatiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov , Editura ALL, Bucuresti, 1994, p.487-492



" În România, gesticulația etică față de trecut a reușit să pună în umbră, dar cu totul în umbră, fondul lucrurilor. Las la o parte primii ani, când foștii lideri comuniști au devenit lideri ai noii puteri de stat, când ofițerilor Direcției de Cercetării Penale ai Securității li s-a repartizat cercetarea dosarului Revoluției, când Filip Teodorescu a ajuns din boxa acuzaților care judeca criminalii de la Timișoara pe scaunul de adjunct al Directorului SRI. „Foștii” urcaseră la pupitrul de comandă al lumii postdecembriste și apăsau pe butoane."


Gabriel Andreescu - Traian Băsescu și Securitatea. Dar Ion Iliescu? Gesticulație etică până la parodie
https://www.contributors.ro/traian-basescu-si-securitatea-dar-ion-iliescu-gesticulatie-etica-pana-la-parodie/


 „Continuăm demersurile pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din 1989. Mişcarea revoluţionară nu poate fi studiată şi interpretată de către cei care au confiscat idealurile revoluţiei. Ion Iliescu, preşedintele de onoare al Institutului, este judecat pentru crime împotriva umanităţii“

Alexandru Muraru

deputat liberal

https://ziare.com/supravietuitori/detinuti-politici-in-ceasul-uitarii-1737193



Dupa trei decenii de tranzitie postcomunista , desi a intrat in NATO si in Uniunea Europeana si dincolo de declaratiile formale, Romania a ramas captiva in mentalitatea de buncar specifica Estului Europei.
Tergiversarea Dosarului Revolutiei din 1989 si al Mineriadei din 1990 , absenta unui proces al comunismului si absorbtia in sistem a ofiterilor si colaboratorilor fostei Securitati au gripat pentru decenii evolutia sistemului politic si social.
Marea problema a acestei societati nereformate este dezechilibrul sistemului politic si social in care structurile de forta controleaza si domina puternic sectorul civil in detrimentul statului de drept si al mentalitatii democrate.
Dincolo de progresul material incontestabil fata de situatia din comunsim, rapoartele de tara confirma de peste trei decenii faptul ca Romania mimeaza statul de drept . In realitate , exceleaza prin scoruri negative la cele mai importante capitole ale unui stat de drept.
Rezultatul este o societate desensibilizata , decivilizata si dezumanizata care  manifesta dispret pentru valorile spirituale si culturalesi  neglijeaza cele mai vulnerabile persoane din societate .
Documentele prezentate mai jos sunt  o confirmare a acestei stari de fapt  : 
 





























Niciun comentariu: