Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 2 august 2009

Opinii

"Re: Caracteristicile principale ale romanilor
Reply Quote Edit Favorites Contact

"M-am intrebat de multe ori, dupa plecarea din Romania, de ce sunt romanii atat de certareti, snobi, vanitosi si rautaciosi? De unde si de ce atata ura, atata invidie fata de aproapele lui? De ce atata prefacatorie si de ce sunt atatia profitori in Romania? Mi-am amintit ca singurul loc din SUA in care cineva a tipat la mine si m-a tratat “de sus” a fost Ambasada Romaniei. Ce este in neregula cu noi, romanii? Avem o gena defecta sau in plus fata de alte natiuni? De cate ori mi-e dor de casa imi fac de lucru la ambasada Romaniei sau in comunitatile online si-mi trece! …imi amintesc de ce am plecat de acasa si ascult melodia “In umbra marelui URSS” (Phoenix).

Sa le luam pe rand :

"M-am intrebat de multe ori, dupa plecarea din Romania, de ce sunt romanii atat de certareti, snobi, vanitosi si rautaciosi? De unde si de ce atata ura, atata invidie fata de aproapele lui? De ce atata prefacatorie si de ce sunt atatia profitori in Romania?"

Intrebarea este esentiala dar ca la orice intrebare simpla, la obiect, raspunsul nu este de loc simplu. Un punct de plecare l-ati dat deja :



"Mi-am amintit ca singurul loc din SUA in care cineva a tipat la mine si m-a tratat “de sus” a fost Ambasada Romaniei. Ce este in neregula cu noi, romanii? Avem o gena defecta sau in plus fata de alte natiuni? De cate ori mi-e dor de casa imi fac de lucru la ambasada Romaniei sau in comunitatile online si-mi trece! …imi amintesc de ce am plecat de acasa si ascult melodia “In umbra marelui URSS”.



Nu exista o explicatie rationala uzuala pentru care un functionar al Ambasadei Romaniei sa tipe la un cetatean roman !! In nici o tara democratica normala acest lucru nu este permis. In Romania, da, si fara consecinte. Acest lucru se va intampla inca ani de zile ...

Nu este nimic in neregula cu romanii ( nu discut exceptiile ! ) si nu este vorba de nici o gena defecta . Problema este in cu totul alta zona : in climatul si reglementarile interne din institutii, guvern,stat in general , in personalul acestora care inca din anii `50 admite in randul lui si sub conditia impunitatii, prin complicitatea tacita a tuturor structurilor vizibile sau nu , indivizi primitivi, inculti, psihopati social sau pur si simplu tortionari ( citeam undeva ca un tortionar care a facut parte din plutonul care l-a executat pe Patrascanu ajunsese...director la biblioteca Universitatii din Cluj ! ). Faptul ca un functionar al statului tipa aici la un cetatean in dispretul oricarei norme si oricarei legi si fara nici o consecinta este de domeniul cotidianului , iar pulsiunile existente la acestia tradeaza nostalgia inconstienta a mitralierelor de alta data. Scurt : in mentalul colectiv al slujbasilor statului romani de orice factura, natura si nivel este adanc sadita paradigma "cetateanului" dusman al oranduirii, statului si societatii , "cetateanului" detinut politic, "cetateanului" infractor, "cetateanului" obiect, notiunea de respect al cetateanului fiind in realitate si dincolo de lozinci complet straina culturii de stat traditionale conform careia "cetatenul" este o categorie sociala complet inferioara ( fara drepturi ).

Mai raman 2 intrebari foarte interesante :

De unde si de ce atata ura, atata invidie fata de aproapele lui? Raspunsul telegrafic ar fi urmatorul .Romania a suportat una din cele mai dure dictaturi din Europa de Est iar societatea romaneasca a fost una complet traumatizata pentru faptul sinistru ca Experimentul Pitesti a fost extins in realitate la scara intregii natiuni. De aici , consecintele.

De ce atata prefacatorie si de ce sunt atatia profitori in Romania? In Romania reactiile umane normale si comportamentul normal au fost fie pedepsite, fie invalidate social. Au fost in schimb incurajate si validate delatiunea, furtul, crima ,etc.

In aceste conditii sociale patologice rezultatele nu puteau fi decat acestea . Problema este ca ne aflam in Uniunea Europeana, si in 2009, si cu toate acestea problemele persista si acum. Deci unii mai asculta inca melodia aceea...


Filed under: Sistemul social"

http://forum.romportal.com/forums/thread/65874.aspx

2 comentarii:

Lili C. spunea...

Şi eu ascult melodia aceea...

Sergiu Simion spunea...

Asa se intampla cand facem parte din melomani si avem simtul umorului...