Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 23 februarie 2012

Manuela Prajea

Adevaratele valori ale societatii romanesti sunt de fapt marginalizate . In cele cateva momente care i-au fost acordate printre vedetele sociale ale momentului , dar cu forta sinceritatii si modestiei ( ultima formulare este mult mai adecvata decat formularea tabloida aleasa de redactorii postului TV care difuzat mini-interviul de mai jos ) , un profesor cu o admirabila tinuta morala si profesionala face o radiografie ad-hoc intregii societati romanesti si implicit pune un diagnostic fara echivoc clasei politice actuale :




4 comentarii:

Anonim spunea...

Doamna profesoara vorbeste de adevaratele valori in functie de interesul propriu si pentru copii care merg la dansa la meditatie.In rest ,cu copii care nu merg la dansa la meditatie vorbeste foarte urat.Promoveaza non- valorile, in functie de situatia materiala si politica a parintilor.Multa ipocrizie la dansa.Astept cu interes momentul in care va fi data jos din functia care o detine.Nu face cinste colegiului Traian.

Sergiu Simion spunea...

Realizati cat de josnic este comentariul dvs ? Probabil ca nu si atunci acest lucru este grav , dar daca ati realizat si totusi l-ati publicat ,atunci este foarte grav. Sa vedem acum si de ce :


1. "Promoveaza non-valorile in functie de situatia materiala si politica a parintilor."

Nu va crapa obrazul de rusine sustinand asa ceva despre o profesoara ale carei merite au fost recunoscute inclusiv in Occident ? Credeti cumva ca a fost premiata in America cu cea mai inalta distinctie pe care o poate primi un profesor , deoarece a promovat la facultati de elita din Occident copii de parveniti ?!


2. "Multa ipocrizie la dansa".

Credeti ca daca veti denigra gratuit , sub pseudonim , si dupa principiul "Va asigur ca ..." obtineti vreo alta reactie in afara dispretului celor care citesc ce ati scris ?


3. "Doamna profesoara vorbeste de adevaratele valori in functie de interesul propriu si pentru copii care merg la dansa la meditatie.In rest, cu copii care nu merg la dansa la meditatie vorbeste foarte urat".


Din nefericire pentru unii ca dvs, doamna profesoara nu ia in calcul interesul tuturor elevilor si tuturor parintilor , ci numai interesul elevilor care doresc si pot sa invete. Aceasta este intr-adevar o mare tragedie deoarece doamna profesoara nu va acorda atentie copiilor de bani gata, copiilor de politicieni, etc.


4."In rest ,cu copii care nu merg la dansa la meditatie vorbeste foarte urat".

De ce ar face acest lucru daca o intereseaza numai unii, respectiv cei care doresc si pot sa invete ? Numai pentru ca afirmati acest lucru dvs ? Sau nu cumva pentru faptul ca daca unii copii (si parinti) se bucura de succes pe baza de munca , asta starneste furia altor copii( si parinti ) obisnuiti sa treaca prin scoala exact cum trece gasca prin apa ?


5." Nu face cinste colegiului Traian".

Chiar asa ! O persoana care este recunoscuta pentru meritele ei inclusiv in USA , cu fosti elevi ajunsi in facultatile de elita ale lumii , cu fiul ajuns student eminent la Oxford , este recunoscuta pe mai multe meridiane , dar nu face cinste colegiului Traian ?!

Daca in societatea in care traim vreo forta supranaturala ar pune lupii sa pazeasca oile , hotii sa pazeasca bancile , infractorii sa aresteze politistii, plagiatorii sa supervizeze doctorate, etc., in aceasta situatie ati putea avea dreptate si doamna profesoara nu ar avea ce sa caute acolo. Cum totusi o profesoara ajunge de una singura , si prin munca ei de o viata, sa fie cunoscuta si in Occident, aceasta inseamna ca intr-o lume normala nici pozitiile politice, nici functiile , nici coruptia, nu pot inlocui onestitatea si competenta iar cinstea unui colegiu nu poate fi alcatuita din altceva , oricate suferinte ar aduce aceasta situatie pentru unii .


6. „Astept cu interes momentul in care va fi data jos din functia care o detine.”

Deci asta va roade de fapt, mai bine spuneati asta de la inceput si nu mai faceati efortul sa scrieti un comentariu visceral si dupa principiul petreromanian enuntat in 1990 : "Da-te tu (la o parte) sa stau eu !" Pana atunci, mai aveti de asteptat. Sanatate.

Anonim spunea...

Domnule psiho, o cunoasteti personal sau doar din auzite?
Eu zic sa va mai documentati putin ... nu dau detalii din respect pentru identitatea si viata personala a unui individ.

Sergiu Simion spunea...

Nu este vorba de respect, ci de lasitate . Daca ati respecta " identitatea si viata personala" a unei persoane nu ati barfi-o sub pseudonim.