Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

vineri, 5 octombrie 2012

Indiferenta sociala generalizata


" Daca intrebi un roman care munceste sau se plimba prin Europa occidentala ce il impresioneaza cel mai mult va raspunde prompt : normalitatea." 
Oliver  
(http://www.adevarul.ro/ion_cristoiu/Eterna_smecherie_romaneasca_7_456024396.html#commentsPage-4 )

Problema este ca in loc sa incercam vindecarea societatii care isi imbolnaveste singura cetatenii , la noi se incearca numai tratarea cetatenilor deveniti victime. Cu alte cuvinte, la nivel de sistem avem prin traditie o cultura a efectelor , dar lipseste cu desavarsire o abordare pragmatica si eficienta a cauzelor care le declanseaza.
Pe de alta parte, modul in care vad lucrurile cei care se considera calificati sa actioneze in aceste situatii, nu concide cu punctul de vedere al cetatenilor :

http://www.traiminromania.net/2011/03/de-ce-se-sinucid-romanii-ca-cnas-nu-deconteaza-psihoterapia/

Niciun comentariu: