Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 12 martie 2015

Experimentul Pitesti, Piata Universitatii si spirala tacerii

Comentariul de mai jos a fost postat la un articol aparut pe Contributors.ro :


” In ziua de 10.03.2015 , la un important post de TV, s-a încercat o analiză a evenimentelor din 13-15 iunie 1990.
Am rămas uluit de faptul că , principalul “analist” care domina emisiunea , nu era nimeni altul decât Miron Cosma, condamnat nu de mult la 6 ani de detenţie, pentru o altă mineriadă. A mai luat cuvântul “tribunul’ Vadim Tudor, care a cerut o amnistie generală pentru evenimentele de atunci.
Generalul Voinea – procurorul care a instrumentat un timp cazul, după care a fost pensionat, mai mult a tăcut, fiind intimidat de răcnetele lui Cosma şi ale lui Vadim, precum şi de faptul că moderatorul, parcă îi încuraja pe aceştia.
Ca fost deţinut politic anticommunist, torturat în “reeducarea” de la Piteşti 1950 şi ca martor ocular a celor întâmplate în zilele 1315 iunie 1990, îmi exprim indignarea pt. faptul că pot fi organizate asemenea emisiuni. Oare CNA va tăcea ?
Şi oare opinia publică va tăcea şi ea în faţa monstruoaselor minciuni cu care se intoxică tineretul de azi ?
Să dea Domnul să nu fie aşa ! ”


Cand dupa 25 de ani de democratie Miron Cosma , Vadim Tudor , generalul Voinea si Catalin Striblea (cred ) , au tupeul sa vina la “un important post TV” ( daca vedem al cui este avem si explicatia… ) cu asemenea enormitati , ceva nu este in neregula nu cu romanii , ci cu vesnicul “sistem”.

Nu se va schimba inca nimic , nu pentru faptul ca aceste monstruozitati nu au fost reale , ci pentru ca nu s-a dat inca aprobarea ca ele sa devina reale ( conform unei teze inca valabile la noi , totul devine “real” numai cu aprobare de sus , indiferent de ce au vazut sau au trait oamenii ).

In plus, mai este ceva cu mult mai grav. Mai jos este prezentata o opinie uluitoare a unui roman din strainatate care in 2006 a descris din afara ceea ce unii din interior inca nu au avut curajul sa formuleze si anume ca “Experimentul Pitesti” a continuat intr-o forma subtila si mascata si dupa 1989 :

” La 2006-07-25 03:35:55, Paul din Ohio a scris:
Ma refer la prima propozitie. Fenomenul Pitesti nu a fost un moment de virf in incercarea de distrugere a romanilor. El a fost doar un experiment. Acesta a fost extins la scara intregii tari in “epoca de aur”. Frica de care vorbeam de acolo se trage ( de la securistii care au devenit “psihologi” si “profesori” si au continuat fenomenul Pitesti si dupa 1989 ).”
http://www.ziua.ro/f.php?data=2006-07-25&thread=204162&id=110856

 http://www.contributors.ro/editorial/%e2%80%9creeducarea-prin-tortura-penitenciarul-pitesti-1949-50-piata-universitatii-13-15-iunie-1990/#comment-233375

Niciun comentariu: