Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 14 martie 2015

Noua etapa a dezinformarii , diversiunii, si manipularii opiniilor


Comentariul de mai jos este o replica la un comentariu anonim de la un articol aparut recent pe Contributors.ro :



Gheorghe Boldur Latescu“Reeducarea” prin tortură : Penitenciarul Piteşti 1949 – 50, Piaţa Universităţii 13-15 iunie 1990




MIHAI 2 spune:13/03/2015 la 14:44 
Articolul este foarte interesant si instructiv . 
*****Probabil din superficialitate eu pastram impresia gresita ca la Pitesti tortionarii erau militienii si securistii. Dl Gheorghe Boldur Latescu are insa dreptate – tortionarii de la Pitesti au fost tot detinuti . Am verificat acum si alte surse si asa este. Numitul Turcanu nu era ofiter dela Interne ci detinut legionar. De altfel majoritatea tortionarilor proveneau din legionari si simpatizanti legionari. Victimele erau si ele in majoritate lor tot de sorginte legionaroida. Cu totii insa si legionarii – tortionari si legionarii – victime se turnau cu sarg unii pe altii – o dovada in plus a fibrei morale profunde a urmasilor Capitanului. 
**** Paralela cu Piata Universitatii nu prea se potriveste, deoarece minerii ,adusi cu trenurile stim noi cui si dirijati de SRI ul lui Virgil Magureanu , nu erau legionari. Ei ziceau ca vor sa prinda legionari , mai ales pe Marian Munteanu. Intrucat dupa cativa ani Marian Munteanu a devenit candidat la Presedintie din partea unui partid securist condus de Virgil Magureanu se poate banui ca macar din acest punct de vedere , al dispozitiei de a coopera cu Internele dl MM avea abilitati legionare. 
**** Aproximativ prin 1954 un tribunal comunist din Romania i-a condamnat pe toti tortionarii de la Pitesti la moarte, iar sentinta a fost executata. Despre acel veritabil proces al comunismului facut chiar de comunisti nu se prea vorbeste pentru ca umbreste condamnarea – totusi fara gloante – data comunismului de dl Basescu . PS. Partidul securist al lui Magureanu s-a unit la un moment dat cu un alt partid in care afost absorbit. Este de la sine inteles ca partidul absorbant a fost PD ul condus pe atunci de dl Basescu.
 http://www.contributors.ro/editorial/%e2%80%9creeducarea-prin-tortura-penitenciarul-pitesti-1949-50-piata-universitatii-13-15-iunie-1990/#comment-233516



La capitolul dezinformare, diversiune , jumatati de adevar, trunchieri, rastalmaciri, paralogisme , abilitatea de a afirma ceva si de a sustine in realitate altceva, sunteti campion pentru ca faceti parte din noua generatie de combatanti „undercover” care vorbesc civilizat si politicos, nu mai tutuiesc si nu mai jignesc autorul sau interlocutorii si nu mai practica atacul la persoana , dar totusi nu va este rusine sa mintiti in halul acesta ?


1. „De altfel majoritatea tortionarilor proveneau din legionari si simpatizanti legionari. ”.

Minciuna ordinara prin care pur si simplu desfiintati activitatea IICMER . Cu exceptia Pitestiului unde studentii ( simpatizanti legionari sau nu ) au fost obligati sa se tortureze intre ei dar numai sub presiunea criminala a Securitatii , tortionarii au fost angajati ai Ministerului de Interne si asta o spune un document oficial al statului roman (http://www.presidency.ro/static/ordine/RAPORT_FINAL_CPADCR.pdf. ) .


2. „ Aproximativ prin 1954 un tribunal comunist din Romania i-a condamnat pe toti tortionarii de la Pitesti la moarte, iar sentinta a fost executata . Despre acel veritabil proces al comunismului facut chiar de comunisti nu se prea vorbeste pentru ca umbreste condamnarea – totusi fara gloante – data comunismului de dl Basescu .”

Dvs numiti „proces al comunismului” (??!!) exact …stergerea urmelor si martorilor, respectiv impuscarea unor detinuti deveniti ( sau mai exact obligati sa devina ) tortionari si folositi ulterior drept tapi ispasitori. Adevaratii comanditari de la nivel inalt ai „ Experimentului Pitesti” ( un medic, fost detinut acolo, a spus ca inchisoarea era administrata de fapt ca un laborator cu cobai umani !!! ) pe care Soljenitin l-a definit drept „cea mai mare barbarie a lumii contemporane” au ramas de fapt , dupa o regula de sistem , neidentificati si nepedepsiti.


3.” Intrucat dupa cativa ani Marian Munteanu a devenit candidat la Presedintie din partea unui partid securist condus de Virgil Magureanu se poate banui ca macar din acest punct de vedere , al dispozitiei de a coopera cu Internele dl MM avea abilitati legionare ”.

Faptul ca Marian Munteanu a devenit candidat la alegerile prezidentiale din partea unui partid securist arata ca avea eventual abilitati securiste, nu legionare. Tot despre el s-a aflat ca a devenit ulterior „om de afaceri” dar se ocupa de comertul cu …arme ! ( asta dupa ce mai intai tot el a inventat celebra lozinca „Fara violenta !” ). Diversiunea cu „ miscarea legionara” a lui Marian Munteanu a fost una de sorginte securista cu scopul de a fixa tinta represiunii pe revolta sudenteasca ca sa aiba minerii ce sa bata, exact ca la Pitesti !


4. „Paralela cu Piata Universitatii nu prea se potriveste, deoarece minerii ,adusi cu trenurile stim noi cui si dirijati de SRI ul lui Virgil Magureanu , nu erau legionari.”

Tortura a fost aplicata si in „Experimentul Pitesti” unde mai intai studentii ( simpatizanti legionari sau nu ) au fost batuti de catre gardieni ( militieni sau securisti ) iar dupa aceea au fost obligati sa se bata intre ei , si la Mineriada din 1990 unde studentii si populatia Bucurestilului au fost batuti mar sub ochii Europei si ai intregii lumi de catre minerii condusi de securisti deci paralela este perfect valabila doarece nimeni ( cu exceptia dvs ) nu a spus ca minerii erau legionari sau ca erau condusi de legionari ( ati spus singur inca o minciuna ca sa aveti motiv sa o combateti ).


5. „Cu totii insa si legionarii – tortionari si legionarii – victime se turnau cu sarg unii pe altii – o dovada in plus a fibrei morale profunde a urmasilor Capitanului”.

Echivalati cu buna stiinta marturisirile obtinute sub tortura ( nici un stat din lume nu le recunoaste drept valabile! ) cu absenta fibrei morale si confundati tot cu buna stiinta niste studenti eminenti si arestati pentru opiniile lor sau pur si simplu in mod arbitrar , cu unii criminali legionari din anii `40.
Securitatea a vanat si a decimat legionarii intre 1945 si 1989 iar cand nu i-a mai gasit, i-a inventat ca sa aiba „obiectul muncii” exact cum faceti dvs acum.
La fel ati putea sustine ca poporul roman este lipsit de fibra morala deoarece romanii ( in cele mai multe cazuri prin santaj ! ) …au fost obligati de catre Securitate sa se toarne intre ei . Dar cand aceeasi Securitate obliga pana si …copiii (http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-07-19/reteaua-copiilor.html) sa devina informatori ( o asemenea dementa de sistem nu a existat nici la nazistii lui Hitler ! ) nu mai puteti da vina pe fantomele legionarilor.

http://www.contributors.ro/editorial/%e2%80%9creeducarea-prin-tortura-penitenciarul-pitesti-1949-50-piata-universitatii-13-15-iunie-1990/#comment-233606

Niciun comentariu: