Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 6 ianuarie 2016

Filosofia fiscala de tip securist


"Ai, n-ai, dai. Aceasta este filosofia fiscală în România unde de la 1 ianuarie persoanele care nu au declarat venituri sunt obligate să se înregistreze la Fisc şi să plătească contribuţiile de sănătate. 57,75 de lei pe lună, atât s-a decis că datorează fiecare statului chiar dacă nu are vreun ban."

Statul roman , si societatea romaneasca in general , desi mimeaza foarte bine aparentele , nu functioneaza nici dupa regulile europene , nici dupa regulile democratice , nici dupa principiile logicii juridice si nici chiar dupa principiile unei  logici sociale elementare .In realitate, societatea romaneasca si in special statul roman se afla sub zodia cinismului social si se ghideaza dupa celebrul principiu al lui Orwell : "Toti sunt egali , dar unii sunt mai egali decat altii".
Teoretic vorbind , functia represiva a statului este indreaptata in primul rand  catre cei care ii incalca regulile , dar in realitate ea afecteaza masiv exact cetateni onesti care le respecta. De aceea , una din prioritatile stupefiante ale statului roman nu este preocuparea fata de cetateanul onest si drepturile lui ,  ci grija fata de corupti si infractori prin minimizarea pedepselor si reducerea acestora la 2/3 sau jumatate din pedeapsa prin diverse subterfugii (http://adevarul.ro/news/societate/cat-mai-inseamna-astazi-8-ani-inchisoares-1_55dc0ab2f5eaafab2ce49b20/index.html ). Pe cale de consecinta principala preocupare a statului roman nu este recuperarea marilor prejudicii de la VIP-urile cu dosar penal , ci taxarea obsesiva a "talpei tarii" , adica a celor care au venituri foarte mici sau de loc.
Rezultatul este incalcarea tuturor principiilor unei bune guvernari , a regulilor statului de drept, a Constitutiei, a drepturilor cetateanului , a logicii democratice, sociale, economice, juridice, etc. dar cu toate acestea mergem inainte si dupa toate regulile cinismului social . Desi se stie ca legiutorul greseste si incalca principiile constitutionale , ghilotina sa actioneaza implacabil  si intr-o logica horror .
In mod oficial aflam ca  "deciziile de impunere au fost emise de un soft"(sic!) probabil extraterestru :

Într-o conferință de presă din ianuarie 2015, de la sediul Ministerului Finanțelor, reprezentanții instituției susțineau că plata CASS la salariul minim de către persoane care au venituri mai mici sau deloc este o anomalie legislativă, că deciziile de impunere fuseseră emise de un soft, în baza cadrului legal de la acea vreme și că legislația va fi modificată. De altfel, impunerea taxelor la un nivel mai mare decât cel al veniturilor reale este discutabilă din punctul de vedere al stabilirii sarcinii fiscale în raport cu veniturile realizate.
http://www.profit.ro/must-read/paradoxul-taxarii-fara-venituri-apar-obligatii-noi-desi-anomalia-a-fost-recunoscuta-prin-amnistie-14476734

Codul Fiscal care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2016 menține obligația de a plăti CASS la salariul minim atât pentru cei care obțin venituri sub acest plafon, cât și pentru cei care nu au venituri. În plus, este prevăzută obligația tuturor celor fără venituri să se înregistreze la Fisc prin depunerea unei declarații. Luându-i în evidență, Fiscul va avea, astfel, atât numărul lor, cât și posibilitatea de a le emite decizii de impunere.
http://www.profit.ro/must-read/paradoxul-taxarii-fara-venituri-apar-obligatii-noi-desi-anomalia-a-fost-recunoscuta-prin-amnistie-14476734

Mai mult decat atat, impunerea CASS pentru persoanele care au venituri mai mici decat salariu minim sau nu au deloc este neconstituţională . Trei decizii ale Curţii Constituţionale (1993, 2006 şi 2010) stabilesc că legiuitorul a greşit prin stabilirea unei obligaţii fiscale minime pe care orice persoană care realizează venituri să o aibă pentru că vine în contradicţie cu respectarea principiului constituţional al justei aşezări a sarcinilor fiscale :
"...datorită solidarităţii celor care contribuie, acest sistem îşi poate realiza obiectivul principal, respectiv cel de a asigura un minimum de asistenţă medicală pentru populaţie, inclusiv pentru acele categorii de persoane care se află în imposibilitatea de a contribui la constituirea fondurilor de asigurări de sănătate şi că toate acestea reprezintă, de fapt, o expresie a prevederilor constituţionale care reglementează ocrotirea sănătăţii şi a celor care consacră obligaţia statului de a asigura protecţia socială a cetăţenilor (CCR, 2006 şi 2010)."
http://adevarul.ro/news/politica/de-trebuie-demisioneze-biris-precedentele-baconschi-barbu-trei-decizii-aleccr-1_568bcd9937115986c628d5ab/index.html

Pe de alta parte, si in deplin acord cu principiul lui Orwell , exact functionarul de stat care haituieste saracii cu  taxe :

„Cum poți să zici "am trait fara venit"  timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără săcâștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate. (…) Vrem să mai scoatem un pic la lumină, într-un fel, partea de "fantome".
http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/biris-haituieste-saracii-cu-taxe-dar-are-off-shore-in-cipru-ca-sa-evite-taxele-in-romania/

are un off-shore in Cipru  "facut cu niste prieteni" tocmai ca sa evite taxele impuse altora  :

"Compania nu a fost niciodata activă, nici măcar nu a avut un cont deschis".
"Este o companie facuta cu multi ani de zile in urma impreuna cu niste prieteni, companie pe care intentionam sa o folosim pentru a investi/detine impreuna participatii in alte companii. Deci, un holding, pe vremea cand Romania nu era deloc prietenoasa cu astfel de companii"
http://www.capital.ro/ce-spune-biris-despre-firma-pe-care-o-detine-in-cipru-compania-nu-a-fost-niciodata-activa-nici-macar-nu-a-avut-un-cont-deschis.html

Interesant este ca desi scandalul dureaza de peste un an de zile , Presedintia, Guvernul, Avocatul Poporului,etc. si nici societatea civila prin corifeii ei si zecile de mii de ONG-uri preocupate in primul rand de absorbtia fondurilor occidentale si de efectul razelor de luna asupra anemonelor  ,etc. nu au luat atitudine si nu au avut nici un fel de reactie  si acest lucru nu mai este o surpriza intr-o societate alienata cum este societatea romaneasca.
Dupa un sfert de secol irosit deja , reactia oamenilor in urma unei catastrofe sociale si umane cum a fost cea de la Colectiv a pus in lumina nu numai lupta absurda a statului cu contribuabilii care il finanteaza si clivajul evident dintre clasa politica si cetateni , ci si marea surpriza a unui clivaj spectaculos existent intre cetateni si societatea civila care pretinde ca le reprezinta interesele.
Daca un celebru politician de la noi a rezumat filozofia clasei politice de la noi  prin sintagma  "statul nu este responsabil pentru toti cetatenii sai"  , un celebru oengist a rezumat cinic filozofia unui anumit tip de activism social printr-o sintagma la fel de interesanta  : "civilii nu inseamna societate civila", ceea ce este cat se poate de adevarat...
Altfel spus, “Totul e spre bine în cea mai bună dintre lumile posibile” ( Voltaire - Candid sau optimismul , 1789 ) deci fiecare este pe cont propriu.



Note
http://adevarul.ro/news/politica/de-trebuie-demisioneze-biris-precedentele-baconschi-barbu-trei-decizii-aleccr-1_568bcd9937115986c628d5ab/index.html

http://www.profit.ro/must-read/paradoxul-taxarii-fara-venituri-apar-obligatii-noi-desi-anomalia-a-fost-recunoscuta-prin-amnistie-14476734

http://www.capital.ro/ce-spune-biris-despre-firma-pe-care-o-detine-in-cipru-compania-nu-a-fost-niciodata-activa-nici-macar-nu-a-avut-un-cont-deschis.html

Niciun comentariu: