Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 14 ianuarie 2016

Opinii despre "Meditatia Transcendentala"


In urma cu patru ani,  un articol despre un celebru plagiat de la noi aparut pe platforma  cursdeguvernare.ro  (http://cursdeguvernare.ro/universitatea-bucuresti-victor-ponta-plagiat-rectorul-universitatii-pentru-anularea-doctoratului-avem-nevoie-de-acordul-ministerului.html ) a condus la un interesant schimb de opinii intre doi fosti participanti la "Meditatia Transcendentala" ( este drept, cu statute diferite si rute sociale si evolutii complet diferite*) .
Am participat la acel eveniment in 1980 cand eram inca student la Facultatea de Psihologie a Universitatii Bucuresti . Mi-am format o opinie proprie asupra acestei probleme in cele cateva sedinte organizate la Institutul de Psihologie din Bucuresti  la care am fost prezent ( din cate stiam,  a mai fost prezenta atunci o singura studenta , Dana Faur de la Institutul de Educatie Fizica si Sport ) , renuntand sa mai particip ulterior din anumite considerente ( voi descrie in detaliu experienta mea de atunci intr-o postare viitoare ). Desi au trecut multi ani de la acel straniu episod nici acum lamurit pe deplin , orice detalii despre acest subiect sunt si acum binevenite cu atat mai mult cu cat perspectivele asupra acestui subiect sunt extrem de diferite la fel ca si rutele sociale ale participantilor si evolutia lor ulterioara.







  1. casandra
    20.7.2012, 11:40 AM
    Bun. Avem o concluzie referitor la un doctorat.
    Acum este nevoie urgenta de un cadru normativ care sa impuna diagnosticul scolilor doctorale din Romania. Cate dintre doctoratele din ultimii 12 ani sunt valabile (nu mai zic valoroase prin creativitate!) si cate nu. Sunt sigur multe doctorate corecte, dar si foarte multe incorecte. Acest cadru normativ pentru o actiune de verificare in urmatorii 2 ani este vital pentru restabilirea prestigiului universitatilor si solilor doctorale din Romania. Si va fi adoptat!
    Altffel ar insemna sa ne pacalim pe noi insine. Plagiatul si mediocritate nu se limiteaza la un singur om. Toti stim care este adevarul, iar acesta nu trebuie sa ramana ascuns si sa duca la putrezirea intregului ssitem academic.
    • Cristian Grosu
      20.7.2012, 11:50 AM
      DA!
      problema e că nu le mai ajung doar banii și puterea.
      vor și distincție.
      ăsta e un subiect separat. v-am spus – cunosc pe cineva care și-a făcut universitate particulară pe care să o poată absolvi și la care și-a luat apoi licenta. diploma de bacalaureat si-a cumparat-o abia după ce a absolvit facultatea – nu e o glumă, omul există, până de curând se mișca în spatiul public.
  2. Sergiu Simion
    20.7.2012, 12:38 PM
    ” Bun. Avem o concluzie referitor la un doctorat.
    Acum este nevoie urgenta de un cadru normativ care sa impuna diagnosticul scolilor doctorale din Romania.”
    Adica sa dam vrabia din mana pe cioara de pe gard, cand deja stim ca : ” Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, amenințase săptămâna trecută că în cazul în care Comisia de Etică va da verdict de plagiat, ministerul ar putea desființa școala doctorală a Universității București. ” Cu alte cuvinte , ministerul se supara pe cetateni ca vacarul pe sat.
    Nu , aceasta rara avis copy-paste trebuie prinsa bine de coada si jumulita pana la cap de toate penele, dupa aceea avem timp berechet pentru toate ciorile de pe toate gardurile patriei strabune.
    Dar pariez deja pe toate ciorile doctorale in uz, ca ministerul cu tot ce se afla in el, nu va face gresala capitala sa porneasca din proprie initiativa principiul dominoului si sa-si taie manu propria creanga de sub picioare.
    Mai mult decat atat, presa scrie ca anularea doctoratului in cauza va conduce pe cale de consecinta si la anularea tiutlaturii de avocat obtinuta pe baza primului ( ca sa nu mai spunem si de conscintele politice ! ) ceea ce deschide un capitol unic in istoria post-decembrista.
    Inainte de anii `90 a existat un singur caz de anulare ( e drept, temporara ) a diplomei universitare . Este vorba de intelectualii care au participat la Meditatia Transcendentala si care au fost dati afara din locurile de munca si trimisi toti in productie ca muncitori necalificati pe considerentul ca au participat la o miscare subversiva care submina ordinea de stat. Ca atare, diploma lor universitara nu mai era recunoscuta ( anihilata ?) in acel context politic.
    Acum este chiar mai grav. Pentru prima data trebuie aplicate la cel mai inalt nivel al piramidei politice si sociale principii care , prin sadismul nostru social traditional , erau erau aplicate altadata numai la baza ei. Deci pana sa ajugem sa golim toata padurea de uscaturi, avem cativa brazi falnici care “stau ( singuri -n.n.) drept in ochii nostri” cum zicea marele Ghita Pristanda. Ne asteapta o lunga vara fierbinte , poate cea mai fierbinte din istoria noastra recenta.
  3. Ana Vasilache
    20.7.2012, 1:37 PM
    Nu este adevarat ca celor care au fost implicati in scandalul meditatiei transcedentale nu le-au mai fost recunoscute diplomele universitare, nu mai inventati de dragul senzationalului. Eu am fost una dintre persoanele care am urmat cursurile de meditatie transcedentala, si ca urmare, in urma politicii de infricosare si pedepsire a intelectualilor, a trebuit sa imi schimb locul de munca, din arhitect proiectant in diriginte de santier (incadrarea s-a facut pe baza diplomei de arhitect) si vreme de 8 ani, intre 1982 si 1990 am urmarit executia spitalului oncologic de la fundeni. Fiecare din cei pedepsiti in acest mod absurd, si-au gasit de lucru in diverse pozitii, dar nici vorba de anihilarea sau nerecunoasterea diplomelor universitare! Ma ingrozesc cand vad cum se creeaza istoria de catre persoane carora le place sa creeze mituri.
    • Sergiu Simion
      21.7.2012, 12:03 PM
      „ Nu este adevarat ca celor care au fost implicati in scandalul meditatiei transcedentale nu le-au mai fost recunoscute diplomele universitare, nu mai inventati de dragul senzationalului.”
      Chiar asa ?! Sa vedem cine inventeaza si de ce . Despre dvs nu am auzit pana cum nimic nimic, dar nu are nici o importanta pentru ca asa cum sustineti , de la arhitect la inginer constructor , chiar daca este oaresce distanta logica, profesionala si sociala , la noi , in buna traditie balcanica, arhitectii pot fi … ingineri constructori ( „ intre 1982 si 1990 am urmarit executia spitalului oncologic de la fundeni.” ) si invers , si nimeni, deci nici dvs, nu are nici o apasare, nu ? Cu atat mai mult cu cat altii, in mod suspect, au patit-o mult mai rau dar, e adevarat, nu au lucrat la „Institutul Carpati” despre care se mai stie totusi cate ceva…
      Daca nu ati stiut , sau daca ati uitat cand ati participat la Meditatia Transcendentala , toti participantii care au semnat angajamentul conceput de inginerul Nicolae Stoian din Franta dupa un model securist au fost anchetati de Securitate ( deci si dvs , nu ? ) si au primit un fel de „certificate de incapacitate politica si profesionala ” ( ! ) in baza carora s-au luat masurile pe care le-am amintit si care practic insemnau anularea diplomelor deoarece universitarii au fost exclusi din invatamantul superior si trecuti la munci necalificate . Dvs, nu. De ce ?
      Ca sa lamurim lucrurile, cateva exemple sunt absolut necesare. Conf.univ. dr.Mihai Golu de la Facultatea de Psihologie de atunci ( ajuns in `90 ministru ) a fost incadrat mai intai ca muncitor necalificat , ulterior ca desenator tehnic (tot „in baza diplomei , probabil ) pe la o fabrica pe undeva prin Ploiesti ( daca mai sapati, o sa aflati exact).
      Dr. Irina Holdevici a ajuns de la o catedra a IEFS ( Institutul De Educatie fizica si Sport ) direct la o scoala speciala pentru cei cu deficiente de vorbire ( dupa revolutie a ajus la SRI ) .
      In sfarsit, dl. Andrei Plesu ( ajuns in `90 ministru ) , de la Universitatea Bucuresti , a aterizat direct bibliotecar la … Tescani ( undeva in Moldova , foarte aproape de dl. Virgil Maugurenu muzeograf prin Focsani , cred ) tot in baza diplomei universitare.
      Dr. Aurora Liiceanu dupa scandalul Meditatiei Transcendentale, a lucrat un an ca muncitoare necalificata la fabrica de textile Suveica. Dupa propria declaratie, curata cartofi, matura curtea, spala vase,etc.
      In sfarsit, dr.Vladimir Gheorghiu care a organizat sedintele de meditatie transcendentala cu inginerul Nicolae Stoian si sotia lui frantuzoiaca , sedinte la care au participat si Marin Sorescu, Andrei Plesu , dr.Victor Sahleanu, Cik Damadian, etc. etc., a obtinut dreptul de …a emigra legal in Germania, exact cand atunci cand altii erau anchetati de Securitate pentru acelasi lucru ( unii s-au sinucis ca profesorul Ion Ciocan ).
      In concluzie, dvs ati reusit performanta sa faceti o alta profesie care presupunea diploma cand cei mai multi erau exclusi din invatamantul universitar chiar pe baza diplomei si condamnati la munca sub calificarea lor sau chiar ca muncitori necalificati in detrimentul pregatirii si fara nici o baza legala . Mai mult decat atat, dr. Vladimir Gheorghiu si dr. Irina Holdevici au avut indrazneala inexplicabila si utopica in vremurile de atunci, sa dea in judecata statul roman pentru aceste abuzuri si ,cum era de asteptat, au pierdut procesul. Asa ca daca afirmati gratuit ca unii inventeaza mituri, este mult mai greu sa explicati cum ati reusiti sa nu patiti nimic exact in vartejul „miturilor” de atunci , cand cei mai multi au pierdut ( e drept ,temporar ) cam totul . E drept ca unii care au patit-o rau de tot atunci , au avut o surprinzatoare ascensiune dupa , dar aceasta este cu totul alta poveste. Ceea ce intriga cu adevarat , este cum falsifica istoria cu seninatate exact  cei care pretind ca au trait-o.

https://web.archive.org/web/20131016050758/http://cursdeguvernare.ro/universitatea-bucuresti-victor-ponta-plagiat-rectorul-universitatii-pentru-anularea-doctoratului-avem-nevoie-de-acordul-ministerului.html




Note

*)  http://fpdl.org/public/pdfs/cvs/CV_Ana_Vasilache_Ro.pdf ;
     http://psiholtd.freeservers.com/cv.htm

Niciun comentariu: