Paradoxul romanesc este acela ca cetatenii romani au devenit demult europeni , dar nu-si mai gasesc locul intr-un stat si o societate aflate in siajul unei clase politice corupte care doreste transformarea statului de drept intr-un stat al penalilor si a societatii intr-una controlata si confiscata de grupuri de presiune care urmaresc resetarea si bulversarea sistemului de valori ale normalitatii sociale si morale traditionale printr-un adevarat PNI ( Program National de Imbecilizare prin mass-media).
Limbajul si comunicarea publica si in general degradarea spatiului social si moral au atins deja la cote de alarma care transforma dialogul public intr-o lupta in custi.
Pe de alta parte , uriasele proteste recente declarate drept "o revolutie morala si a civilitatii", un adevarat model pentru Europa si o "sursa de inspiratie si de admiratie" pentru SUA , au aratat ca desi Romania este una singura, principala ei problema nu este "poporul" ( atat de hulit de mercenarii ideologici de aici ) ci o clasa politica retrograda care traieste practic in afara istoriei si un sistem politic si social anchilozat care a transformat societatea intr-un penitenciar social in care cetatenii nu-si mai gasesc locul pentru ca nu se pot manifesta decat in afara lui si in opozitie cu acesta.
Diferentele de mentalitate intre liderii politici ai partidului de guvermant si reprezentantii democratiilor occidentale sunt uriase si arata cat de adanca este fractura sociala din societatea romanesca provocata de o clasa politica cu o ideologie retrograda si conspirationista care nu-si poate justifica existenta fara apelul la comploturi interne si agenturi externe :
" Nu am fost surprinsi ca romanii si-au demonstrat in numar mare sprijinul fata de statul de drept si impotrivirea fata de orice eforturi percepute ca slabind statul de drept. Nu a fost surprinzator pentru noi, ci a fost o sursa de inspiratie, de admiratie, la Washington si, sunt sigur, in multe capitale, vazand democratia in actiune, vazand oamenii sustinand ideile in care cred si trimitand mesaje reprezentantilor alesi de ei. Cred ca a fost foarte important si am apreciat faptul ca la scurt timp dupa proteste, prim-ministrul s-a distantat de initiativa, de schimbarile la Codul Penal care au fost cauza protestelor.Acest lucru a demonstrat ca a reactionat la motivele protestelor oamenilor. Acest lucru ne ofera incredere ca democratia este puternica in Romania. Totodata, cred ca este o situatie pe care vrem sa continuam sa o urmarim, asa cum am vazut si astazi ca exista in continuare protestatari in fata cladirii Guvernului. Cred ca acest lucru are o semnificatie importanta si reaminteste in acelasi timp ca suntem si trebuie sa fim cu totii interesati de urmatorii pasi. Suntem increzatori ca guvernul va lua masurile adecvate pentru a-i asigura din nou pe cetateni de angajamentul sau fata de statul de drept si pentru a-si asigura aliatii, inclusiv pe Statele Unite, ca isi pastreaza angajamentul fata de aceasta valoare foarte importanta pe care se bazeaza Parteneriatul Strategic si NATO”.
Hoyt YeeAdjunctul asistentului pentru afaceri europene si euroasiatice al secretarului de stat al SUA
„Maniera de manipulare ultraprofesionista (s.n.), care nu a fost conceputa in Romania(s.n.). Am si facut analize, acelasi tip de mesaje si afise am vazut in SUA”.
Liviu Dragnea
In ultima instanta problema nu este numai politica , ci in primul rand morala pentru ca incercarea prosteasca de a legaliza furtul intr-o tara cu radacini eminamente crestine in care din vremuri imemoriale educatia in familie incepea cu stravechile cutume morale "Sa nu furi !", etc., a fost declansatorul unei ciocniri frontale a mentalitatii de tip comunisto-securist care a ingenuncheat 70 de ani romanii , cu poporul roman pe care l-au crezut invins , respectiv cu normalitatea sociala si morala traditionala de la noi .
http://www.contributors.ro/reactie-rapida/am-rezistat-rezistam-vom-rezista/#comment-308643
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu