Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 16 februarie 2017

Despre negocierea principiilor morale , diversiune, manipulare si business politic sau cum se scot liderii din palarie


Un consultant de business devenit publicist  (http://www.contributors.ro/author/octavian-vidican/?bio) pasionat de persoana, ideile si blog-ul lui Vasile Dancu, ii raspunde  la ultimul articol scris de catre acesta pe blogul sau, dar o face in revista Contributors.ro  si pentru cititorii ei. Aici , dupa ce tamaiaza  de 13 ori  valoarea mesajului cu  : „Asa este…aveti dreptate.” ii mai face si o propunere de-a dreptul mirobolanta , tipica pentru suprearealismul *) din politica zilelor noastre  :   


„Analizând textul mi-am dat seama că ați putea fi chiar… un lider al mișcărilor de protest (s.n.), ele nefiind îndreptate neapărat împotriva PSD, a dreptului acestuia de a forma Guvernul și de a exercita puterea, ci împotriva corupției transpartinice (s.n.) , împotriva imposturii transpartinice(s.n.) și împotriva intereselor de grup ale unora sau altora (s.n.) .”
„ Pentru că multe din cele spuse de dvs se întâmplă zilele acestea vă încurajez: fiți alături de restul protestatarilor domnule Dâncu! Insuflați-le curaj și prietenilor dvs din PSD sau neînregimentați politic și haideți în piață!
Împreună schimbăm România! ”
http://www.contributors.ro/editorial/exercitiu-de-acceptare-a-celuilalt-un-raspuns-la-ultimul-articol-scris-de-vasile-dancu-pe-blogul-sau/


Impreuna ? Vasile Dâncu alaturi de protestatari ? Si sa sustina ce ? Ca partidul din care face parte de atatia ani vrea ( sau a dat deja)  liber la furat cu acte (http://adevarul.ro/news/politica/guvernul-a-legalizat-furtul-acte-regula-1_58922beb5ab6550cb8056ed6/index.html ) motivand ca a castigat alegerile  ? In acest caz   avocatul din oficiu al lui Vasile Dâncu nu stie ( sau stie ?)  ca acesta este si avocatul altora :

" Să nu-l mai critice pe Voiculescu, nu aici este soluţia. Dan Voiculescu are libertate absolută să facă ce vrea pe scena politică de la noi. Îşi permite să fie soluţie imorală de câte ori vrea şi eu sunt împotriva celor care se tot plâng de el, mai ales pe la colţuri sau cu jumătate de gură. În condiţiile în care politicienii români nu ştiu să facă decât politică de televizor, Dan Voiculescu are cel mai important capital. Bravo lui, nu-l mai stresaţi cu tot felul de nimicuri! Chiar îmi place de Dan Voiculescu, îl putem admira pentru ceva: este singurul politician care poate exercita o putere reală asupra politicienilor, care le taxează ipocrizia şi oportunismul. Mă uit cu o încântare grozavă ore întregi la politicieni care explică de ce se aliază cu el: compatibilităţi ideologice, similarităţi de program, cristalizarea stângii sau a dreptei, interes naţional. Până la urmă, tuturor le este frică de el şi el procedează ca un haiduc: primeşte 1% la alegeri, dar îi taxează pe ceilalţi pentru că, are dreptate, nici ei nu sunt mai cu moţ. Îmi place tenacitatea lui şi mai ales faptul că exercită un act de putere pe scena politică." 
Vasile Dâncu
http://www.revista22.ro/mi-place-dan-voiculescu-taxeaza-ipocrizia-si-oportunismul-9709.html


In acest context , si cu titlu de experiment social , ar fi fost chiar interesant de aflat cum ar fi cadrat convingerile protestatarilor din Piata Victoriei cu convingerile si ruta politica, sociala si profesionala a sociologului Vasile Dâncu  care pe langa aceste convingeri are si preocupari publicistice de un gen aparte  :

Revista „Sinteza” este revista lui Vasile Dincu, fost vicepremier, prieten al lui George Maior si partener de cantari si vacante cu Sebastian Ghita. Revista asta, care este scoasa in conditii grafice de exceptie – full color, hartie lucioasa, circa 230 de pagini – este editata de Asociatia Romana pentru Evaluare si Strategie (ARES) a lui Vasile Dâncu (s.n.)...”
( http://www.flux24.ro/cum-si-a-facut-fostul-vicepremier-dancu-revista-cu-reclama-de-la-stat/)

La fel de interesant pentru avocatul din oficiu si pentru protestatari ar fi sa evalueze din curiozitate un proiectul tautologic de genul ( "Îmbunătățirea eficacității organizaționale a MENCȘ și a instituțiilor subordonate prin dezvoltarea sistemului de control managerial intern (SCMI)" )  finantat cu fonduri europene  , nu se stie clar pentru ce,  si in care asociatia ARES ( http://ares-romania.blogspot.ro/ ) este unul dintre parteneri :

http://www.scmi-educatie.ro/ http://ares-romania.blogspot.ro/2015/12/comunicat-de-presa-imbunatatirea.html

Sa citam  din site-ul acestei asociatii :

 "ARES (  contribuie la implementarea proiectului „Îmbunătățirea eficacității organizaționale a MEN și a instituțiilor subordonate prin dezvoltarea sistemului de control managerial intern (SCMI)”, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația Centrul pentru Integritate"
(http://ares-romania.blogspot.ro/) .

Cu alte cuvinte asociatia ARES (http://ares-romania.blogspot.ro/ -  deci localizata pe un blog ) este partenera cu Asociatia Centrul pentru Integritate ( http://www.asociatii.net/bucuresti/asociatie-asociatia-centrul-pentru-integritate-cui30933249.html - asociatie localizata pe Soseaua Vitan-Bârzesti 7D Bucuresti  si dupa Google Maps exact in sediul Rin Grand Hotel Bucuresti ) si intr-un proiect care reformeaza invatamantul romanesc prin "controlul managerial intern" ( ?! - extrem de interesant concept , dar nu prea are legatura cu obiectivele educatiei si invatamantului ) .
Ca lucrurile sa fie si mai palpitante,  revista Sinteza amintita anterior si editata de un social-democrat face reclama reclama ...monarhiei ( http://revistasinteza.ro/romania-sub-semnul-coroanei-regale/ ) fiind atasata aceluiasi blog ( http://ares-romania.blogspot.ro/) al  asociatiei  inter- multi- si pluridisciplinare ARES al carei obiect de activitate acopera practic toate domeniile si toate planurile incepand cu securitatea si terminand cu invatamantul si ocupatiile non-agricole din zona rurala  (http://ares-romania.blogspot.ro/2015/02/bilantul-mai-2013-iulie-2013-privind.html )   :

„CINE ESTE ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU EVALUARE ȘI STRATEGIE – ARES? Asociația Română pentru Evaluare şi Strategie – ARES este persoană juridică română constituită în scopul de a contribui la optimizarea unor dimensiuni ale societății în domenii precum cel al educației și formării profesionale, social, politic, economic, juridic, militar, al securității și cooperării, dar fără a fi limitate la acestea, prin proiecte și acțiuni științifice inter și pluridisciplinare.”
http://ares-romania.blogspot.ro/)

Acest obiect de activitate multicolor  de tip hipermarket si/sau  salata boeuf,  pare pur si simplu calchiat dupa doctrina nationala a informatiilor pentru securitate :

"Doctrina naţională a informaţiilor pentru securitate oferă o definiţie exhaustivă a conceptului de securitate naţională – „starea naţiunii, a comunităţilor sociale, a cetăţenilor şi a statului, fundamentată pe prosperitatea economică, legalitate, echilibru şi stabilitate socio-politică, exprimată prin ordinea de drept şi asigurată prin acţiuni de natură economică, politică, socială, juridică, militară, informaţională şi de altă natură, în scopul exercitării neîngrădite a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti...".  
Ion Duvac - Cultura de intelligence a decidentilor politici
https://www.scribd.com/doc/43797433/Duvac-Cultura-de-Intelligence-a-Decidentilor-Politici-2007

In toata aceasta impresionanta desfasurare de forțe cu un picior in politica si altul in securitate sau invers , exista totusi un nucleu structural si un numitor comun respectiv o academie , ca tot sunt la moda academicienii . Sociologul Vasile Dancu, fondatorul revistei Sinteza si pasionat de problemele actualitatii politice si sociale , este si un membru marcant al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale fondata de Gabriel Oprea ( http://epochtimes-romania.com/news/o-fotografie-cat-o-mie-de-cuvinte-academia-lui-oprea-imaginea-statului-capturat---243861 )  .
Pe cale de consecinta  , propunerea  SF  pentru Vasile Dancu  de a fi  („… un lider al mișcărilor de protest”) este de-a dreptul  palpitanta pentru ca propune de fapt un fel de proiect de tara :  „Împreună schimbăm România!” in care se unesc toti si cu toate partile ceea ce schimba cu totul datele problemei.
In acest context invitatia precedenta ar trebui urmata si de o invitatie la protest adresata de catre potentialul lider al miscarilor de protest colegilor sai de la  Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale ca sa vedem cu ce lozinci vor defila cu totii si daca ne vom mai putea opri din ras. No, daca-i bal, bal sa fie !




Note

*)  In spiritul onestitatii si adevarului trebuie sa spunem ca exista un precedent in acest sens chiar intr-un articol al profesorului Tom Gallagher aparut in Revista 22 :


Tom Gallagher Poate eminența cenuşie de la Cluj să transforme politica românească?

Detalii - http://revista22.ro/70253585/poate-eminena-cenusie-de-la-cluj-s-transforme-politica-romneasc.html ; https://sergiusimion.blogspot.ro/2016/05/profesorul-britanic-tom-gallagher.html



http://www.contributors.ro/editorial/exercitiu-de-acceptare-a-celuilalt-un-raspuns-la-ultimul-articol-scris-de-vasile-dancu-pe-blogul-sau/#comment-308123

Niciun comentariu: