Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 2 iunie 2017

Abatorul comunist. Cinismul, cruzimea , sadismul si crima - politica de partid si de stat


Timp de 27 de ani societatea romaneasca cu toate componentele ei nu a reactionat la crimele comunismului inclusiv la crimele impotriva copiilor si ramane in continuare datoare cetatenilor romani cu Procesul Comunismului, Procesul Revolutiei, Procesul Mineriadei din 1990,etc. deci cu toate marile cataclisme sociale in fata carora a intors privirea si le-a trecut pe toate sub legea tacerii cum a facut si cu "cea mai cumplita barbarie a lumii contemporane"( Soljenitin ) care a fost "Experimentul Pitesti".
Dupa 27 de ani , nu societatea civila cu zecile de mii de ONG-uri inclusiv cele pentru drepturile omului ci statul , prin IICMER aflata in subordinea Guvernului,  isi aduc aminte in sfarsit aminte " in mod organizat si planificat ", de genocidul comis asupra copiilor.


„Această sesizare are că obiect doar trei (s.n.) din cele 26 de instituţii de plasament pentru minorii cu deficienţe. Ne-am concentrat pe acestea trei pentru că sunt emblematice prin numărul mare de victime şi despre toate aceste orori se ştia încă din primele săptămâni de după decembrie 1989. Toată presă străină a scris atunci despre aceste centre de plasament în care minorii erau ţinuţi în condiţii animalice. De aproape 30 de ani am lăsat acesta temă în afara oricărui interes, nu s-a sesizat nimeni”
Radu PredaPresedinte IICCMER 


" Numărul real al victimelor este greu de estimat, acesta fiind de peste 10.000 de persoane( numai in 3 camine -s.n.) , atât supravieţuitori cât şi morţi în cele trei cămine pentru minori nerecuperabili." 
 adev.ro/oqwzbx


"Regimul din instituţiile menţionate, aflate în timpul regimului comunist în administrarea statului român, a dus nemijlocit la moartea a cel puţin 771 de minori - număr provizoriu. Astfel, la Căminul spital pentru minorii nerecuperabili Cighid s-au înregistrat 138 de decese în perioada 1 octombrie 1987 - 26 martie 1990, la Căminul spital Păstrăveni au fost 394 de decese confirmate între 1 octombrie 1966 - 30 aprilie 1990, în timp ce Căminul pentru minori deficienţi nerecuperabili din Sighetu Marmaţiei a înregistrat 239 de decese în perioada 20 ianuarie 1973 - 31 decembrie 1991", Reprezentanţii IICCMER.

"Experţii IICCMER au constatat nenumărate cazuri în care încadrarea copiilor în unităţi pentru deficienţi se făcea în mod eronat, aceştia fiind perfect sănătoşi sau având deficienţe fizice sau psihice minore şi deplin recuperabile. Astfel, relocarea minorilor din leagăne şi case de copii spre căminele-spital poate fi privită atât din perspectiva izolării minorilor ce nu puteau fi recuperaţi, cât şi a acelora perfect sănătoşi, ale căror costuri nu puteau fi acoperite integral de către stat" 
Reprezentanţii IICCMER.

„Lipsa condiţiilor igienico - sanitare minimale, vorbim aici de haine murdare şi rupte, de podele acoperite de urină şi fecale; lipsa alimentaţiei corespunzătoare - există imagini cutremurătoare cu terciul cu care aceştia erau hrăniţi forţat; copiii erau ţinuţi în frig şi umezeală, cu pereţii acoperiţi de mucegai; lipsa asistenţei medicale. Copiii nu erau trataţi nici la faţa locului şi nu erau duşi la spital. Nici autopsii nu se făceau potrivit regulamentului, în actele de deces erau trecute boli ce păreau a fi cauza decesului; copiii erau complet izolaţi de societate şi de propriile familii, care erau înlăturate”
Cătălin Constantinescu
          consilier juridic al IICCMER

"Mâncarea era pe raţie. Mizeria la ea acasă. Condiţii de neimaginat. Ştiu că ne dădea dintr-un castron, ne dădea la mai mulţi, cu aceeaşi lingură. Eram şi câte doi în pătuţ, că nu erau locuri. Erau legaţi. Îi spăla cu furtunul. Nici animalele nu poţi să le tratezi în halul ăsta"  
Renata
supravietuitoare de la Cighid

“În 3 paturi erau şi 25 de copii. Nu stăteau culcaţi. Stăteau în ciump şi aşa dormeau toată noaptea. În frig. Sobă nu era, lumină nu era. Şobolanii lucrau şi într-adevăr îi mâncau de vii. Erau condamnaţi la moarte la Cighid”.

Elenei Toth
fostă infirmieră la Cighid

Sursahttp://adevarul.ro/locale/oradea/cruzimile-cighid-lagarul-doi-ani-murit-130-copii-anchetate-procuoriSobolanii-mancau-vii-erau-condamnati-moarte-1_593131bc5ab6550cb8b2a4f6/index.html



La toate acestea se adauga relatarile si imaginile de mai jos care sunt pur si simplu insuportabile pentru un om normal pentru ca provoaca aceeasi senzaţie de frica , groaza, repulsie si greaţa fiziologica  pe care o provoca imaginile filmului facut de Alfred Hitchock - Alfred Hitchcock Documentary Nazi Death Camp Liberation Part III despre care chiar englezii care l-au facut spun ca este "to shocking cu show" (https://www.theguardian.com/film/2015/jan/09/holocaust-film-too-shocking-to-show-night-will-fall-alfred-hitchcock ).




 























Ocrotirea copiilor in statul comunist
Foto : Adevarul




Cimitirul copiilor morti de la Cighid
Foto : Adevarul


Genocidul a fost unul generalizat si inca nu este cunoscut in totalitate. In cimitirul din orasul Cernavoda exista un loc plin de crucile copiilor morti de sida de la Leaganul de Copii din oras ( desfiintat in prezent ) , cruci puse in anii `90  prin grija voluntarilor unei asociatii caritabile din Marea Britanie. 
Singura analogie posibila pentru atrocitatile de mai sus comise de statul roman , institutiile , functionarii si angajatii lui impotriva copiilor este cea de mai jos  :










Nu exista nici o explicatie rationala si nici o circumstanta atenuanta pentru care un stat comunist din Europa si-a persecutat, vanat , torturat si ucis cetatenii incepand cu copiii si terminand cu batranii , dar exista certitudinea ca tortionarii regimului comunist nu au fost niciodata pedepsiti si ca primesc in continuare pensii generoase la fel ca si cei responsabili de genocidul produs asupra copiilor  :  



" Responsabilii atrocităţilor petrecute acum aproape 30 de ani sunt încă în funcţii sau primesc pensii generoase, fără să fie traşi la răspundere în toată acesta perioada"

Reprezentanţii ICCR
Sursa : adev.ro/oqwzbxadev.ro/oqwzbx


Singura explicatie rationala pentru care o intreaga societate inclusiv prin componenta ei civila nu a initiat pana acum in justitie nici o actiune de reparatie morala a acestor atrocitati este "intoarcerea privirii" si complicitatea morala a organizatiilor civice , a liderilor lor , a personalitatilor culturale si a intelectualilor publici cu sistemul comunist criminal anterior.
Demonstratia este una de manual, pentru ca nu poti construi "o brava lume noua" cu aceeasi elita a lumii vechi . Este o enigma  ontologica si o provocare pentru orice cercetator in domeniul social sa explice cum este posibil ca in Romania un acelasi  lider civic, personalitate culturala sau intelectual public sa poata avea un acelasi succes social in doua sisteme politice antagonice care se anihileaza reciproc si care presupun sisteme de valori morale complet diferite !
Singura explicatie rationala este continuitatea ascunsa a celor doua sisteme. 

Niciun comentariu: