Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 9 octombrie 2017

O metafora pentru mediul corporatist si normalitatea sociala si umana


Probabil ca nu trebuie sa facem un mare efort ca sa aflam ce fac la locul lor de munca si cum se "antreneaza" oamenii politici si guvernantii pentru munca lor. In acest sens mass-media este o sursa inepuizabila de date tragi-comice care ne ofera suficiente exemple  si noua , si DNA-ului .
Problema este ca realitatea in care traiesc oamenii politici este una paralela respectiv una desprinsa de cea in care traieste cea mai mare parte din societatea romaneasca. Daca ar fi sa incercam o metafora prin care sa ne reprezentam ce ramane in urma activitatii clasei politice formata in cea mai mare parte din pradatori sociali, probabil ca cea mai buna imagine ar fi starea de paragina. Dincolo de aceasta originala realizare , clasa politica a mai furnizat societatii si cele mai degradate modele de comportament  mergand pana la comportamentele de tip penal.
Altfels spus, o comparatie intre "conceptia despre lume si viata" a politicienilor nostri  , respectiv intre comportamentul si  modul primitiv de a gandi al celor care lucreaza  in mediul politic cu valorile in care cred cei care lucreaza  in mediul privat , respectiv intre politicieni si corporatisti,  seamana cu o intalnire de gradul trei  sau cu ceea ce in logica lui Meinong este definit drept " obiect imposibil" . Intre jungla politica si normele care ghideaza mediul corporatist nu exista nici un punct de convergenta. 
In acest sens, si cu totul intamplator,  mediul corporatist a furnizat in mod simbolic cea mai elocventa contrapondere la starea reala de paragina fizica si de depresie sociala  in care clasa politica a adus Romania. 
In timpul unui banal ( pentru acest mediu  de lucru ) team-building dar atat de specific mediului privat in care membrii unei organizatiei sunt incurajati sa comunice si sa colaboreze intr-un mediu prietenos,  tinerii corporatisti au construit fara sa urmareasca in mod expres  o imagine simbol de lumina si culoare care poate fi o emblema pentru mediul corporatist si pentru un altfel de viitor . 
Aceasta imagine simbol  poate fi pusa in cel mai teribil contrast cu realitatea sociala deprimanta lasata in urma de politicieni : 



Niciun comentariu: