Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

marți, 12 decembrie 2017

28 de ani de confuzie politica, sociala, culturala si morala"Cel care merge pe cal nu crede celui care merge pe jos ca-l dor dintii "
Proverb chinez
"Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi.
"Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi). Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte?
"Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de normalitate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tragic această soartă a poporului român.
"Normalitatea e o stare de echilibru şi armonie între cunoaştere, afectivitate, inteligenţă şi voinţă. Când una din acestea e excesiv dezvoltată sau subdezvoltată, armonia se pierde şi apare boala sau suferinţa. 90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi, o societate care şi-a pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate. Şi mai ales de non-nocivitate."

Starea de parabioza a societatii romanesti , penitenciarul social care a devenit societatea romaneasca, megamasina sociala care a facut posibile aceste lucruri si caile de iesire din acest cosmar de aproape trei decenii nu constituie preocupari decat poate pentru cetatenii de rand care traiesc in el.
Un cetatean anonim si trist rezuma in direct si in doar cateva propozitii ceea ce pluteste in aer , dar politicienii, societatea civila, personalitatile culturale si intelectualii publici nu au reusit sa spuna clar in toti acesti ani :

"Voi ar trebui sa cereti sa se reformeze statul. Statul sa se restructureze, statul in intregimea lui. 
Degeaba carpiti ca anteriul lui Arvinte, odata Justitia, odata Executivul, odata Legislativul.Statul e defect rau de tot. Statul... 
Ar trebui sa aveti o cerinta fundamentala. 
Noi atat am putut in `89. 
Sunteti foarte confuzi. 
A mai coborat si dreapta in strada. 
Nu poate sa existe dreapta fara stanga. 
Stanga nu exista. 
Voi ar trebui sa protestati impotriva faptului ca nu exista stanga. Deloc. 
Cum poate sa fie un partid al baronilor ...stanga ? 
Cum poate sa fie o dreapta care protesteaza impotriva unei extreme drepte mascata ca stanga ? 
E o confuzie. 
Si vi se inoculeaza confuzia asta. Picatura cu picatura. 
Poate sunt eu amarat, sau mahnit, sau nu stiu cum dupa 28 de ani. 
Nu exista suficienta luciditate. 
La Revolutie in loc sa traga cu bocancii in noi au tras cu arme. 
Ne-au omorat de-adevarat. 
Din pacate, o parte din oameni au uitat ca langa noi au murit oameni pentru a se iesi la vot. 
Pentru a protesta inclusiv prin vot. 
Au uitat." 

Niciun comentariu: