Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 23 ianuarie 2017

Romanii intre statul de drept si statul penal sau explozia normalitatii sociale


Am fost prezent aseara la uriasul protest din Bucuresti al tinerilor si am mers pe jos cu multa placere de la Piata Universitatii , Piata Romana pana la sediul Guvernului din Piata Victoriei si dupa aceea pana la sediul PSD.  Atmosfera a fost foarte pasnica , mai exact vesela, pentru ca 99% din demonstranti erau tineri care radeau si glumeau atunci cand nu se lansau in tirade aprinse despre politica si politicienii penali.  
Am vazut pe tot parcursul mitingului maximum 5 persoane in varsta dintre care doi bunici cu copii si o doamna in varsta care a venit de pe margine a intrat in coloana , s-a oprit in fata noastra si isi exprima indignarea  : " Ati auzit ?! La televizor au zis ca noi dam aici lovitura de stat !" 
Un tanar rezuma simplu situatia momentului : " Sa te trezesti cu 20.000 de oameni in strada la numai cateva saptamani dupa investire nu cred ca iti cade bine !"
Alt tanar care se urcase pe mormanele de zapada de langa trotuar a starnit imediat un hohot de ras si a primit un raspuns pe loc si de la fete , si de la baieti ( "Da!  Ne inscriem!!") , aplauze si flash-urile telefoanelor mobile ridicand o pancarta pe care scria cu majuscule  : "DNA - Fan Club". 
Am vazut tineri veniti cu biciclete, grupuri care delegau pe cate unul care sa le cumpere cafea, apa, sandvich-uri de la magazinele de pe margine, , copii cu trotinete, familii tinere  cu copii de mana, in brate, pe umeri , in carucioare, etc. 
Am privit cu atentie politistii, jandarmii si tinerii din trupele de paza si protectie de pe margine. Nu am vazut indiferenta sau crispare, ci relaxare poate chiar buna vointa sau aprobare. 
Din fericire, nu am vazut figuri dubioase , provocatori sau limbaj agresiv ca la "protestele" din iarna lui 2012 . 
Cu totul intamplator desigur,  au disparut subit din peisaj si au amutit brusc marile noastre personalitati culturale,  intelectualii publici si activistii civici foarte vocali atunci cand a fost vorba de Rosia Montana, Pungesti, etc. , legarea cu lanturi de poarta Guvernului , lupta impotriva rapacitatii firmelor occidentale si vanatoarea de "legionari". 
Ceea ce au trait cei care au fost la demonstratie in Bucuresti si in alte orase, respectiv protestul civilizat si pasnic , s-a vazut foarte bine si in tara , si in strainatate indiferent de etichetele puse de masina mediatica de propaganda de la noi aservita unui grup de corupti si de penali .




Bucuresti, Bulevardul Magheru, 22 ianuarie 2017
FOTO - Irina Barla, Fb





Bucuresti, Piata Victoriei , 22 ianuarie 2017
Sediul Guvernului
FOTO - Dan Mihai Balanescu, Fb


Reactiile societatii , si ale societatii civile in mod special , fata de aceasta manifestare a normalitatii sociale sunt mai mult decat elocvente. 

Niciun comentariu: