Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 2 ianuarie 2017

Frauda morala si statul penal sau jungla lui Meinong din sud-estul Europei


Romania devine ce in ce mai mult o tara a paradoxurilor , situatiilor de imposibilitate, incertitudinii, nestructurarii si nedeterminarii si din ce in ce mai greu de inteles atat pentru romanii din ea, cat si pentru strainii din afara ei.
In total conflict cu principiile statului de drept, cu statutul de tara intrata in Uniunea Europeana si in NATO ea face pasi uriasi in directia opusa si se comporta exact ca un sofer cu reflexele inversate care semnalizeaza dreapta , dar o ia la stanga, sau invers.
Romanii au nenorocul sa traiasca intr-o lume si societate intoarsa pe dos in care indivizi cu condamnari , dosare penale sau probleme de integritate  exercita o presiune enorma asupra cetatenilor onesti si asupra societatii in general incercand sa instituie regula conform careia cei care au probleme cu respectarea legii sa ia decizii asupra cetatenilor onesti, si nu invers.
Cele mai recente paradoxuri :

( 1 ) Presedintele cu dosar penal al partidului aflat la guvernare dar care vrea musai sa schimbe legea ( moralitatii ,etc.) ca sa poate guverna si el . 
( 2 ) Premier cu probleme de  tipul  (ne)sinceritatii, (ne) transparentei si (ne) onestitatii pentru el si familia sa dar care vrea sa conduca destinele celorlalti. 
( 3 ) Membru al Comisiei de Control a SRI din Parlament care se lauda ca este in contact cu serviciile sau este ocrotit de ele , devalizeaza sfidator bugetul public si dispare tot sfidator de sub nasul tuturor. 

Toate acestea sfideaza si cetatenii romani , si  logica morala, principiile statului de drept, democratiei si civilizatiei europene .etc.,  dar nu trezesc din somnul cel de moarte nici statul, nici institutiile lui , nici reprezentatii lor autorizati, deci mergem inainte.





1. Presedintele PSD
Liviu Dragnea 


 Liviu Dragnea 
Foto : EVZ



"O condamnare nedreaptă (s.n.) şi o lege profund neconstituţională (s.n.) nu mi-au dat posibilitatea să cer funcţia de premier pentru mine. Deocamdată"
Liviu Dragnea

Sursa : http://adevarul.ro/news/politica/liviu-dragnea-condamnare-nedreapta-lege-profund-neconstitutionala-nu-mi-au-dat-posibilitatea-cer-functia-premier-mine-deocamdata-1_585a553f5ab6550cb8a0d29b/index.html
„Nu pot să renunț la această intenție pe viață, pentru că mi s-ar părea o prostie (...) nu am renunțat la această idee și v-o spun foarte cinstit. Nu renunț la această idee, poate să fie oricând, poate să nu fie niciodată”, a spus el. Dragnea a insistat că are „un baston de premier în rucsac”. „Încă nu-i dau foc’’, a declarat preşedintele PSD.

Sursahttp://www.evz.ro/liviu-dragnea-controleaza-tot-in-psd.html






2. Premierul Sorin Grindeanu 

Sorin Grindeanu
Foto : Romania Libera 



"O treime din venituri donate partidului (în dauna datoriilor personale de 70.000 de euro), un apartament vândut tatălui care, de fapt, nu prea avea bani să-l cumpere, „omiterea“ declarării acțiunilor soției într-o firmă. Acestea sunt principalele hibe din declarațiile de avere ale viitorului prim-ministru."

membru in Comisie de Control a SRI din Parlament



Sebastian Ghita 
Foto : Octav Ganea - Mediafax


Sursahttps://www.riseproject.ro/articol/ghita-din-panama-2/




Sursa https://www.riseproject.ro/articol/ghita-din-panama-2/



" Mă întrebam în aceste zile: oare ce reacţie ar avea opinia publică din SUA dacă un senator din comitetul pentru controlul comunităţii de informaţii ar disparea din ţară, după ce Parchetul l-a inculpat în mai multe dosare de corupţie?

Pentru că, în România, văd că nimeni nu pare îngrijorat de evadarea lui Sebastian Ghiţă, fost deputat în comisia de control a SRI şi proprietar, de facto, al unor companii care au implementat sisteme informatice în cele mai importante instituţii ale statului, inclusiv unele servicii speciale."

Sursahttp://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/statul-roman--in-genunchi--dupa-esecul-bechtel--sri-l-a-%E2%80%9Epierdut--si-pe-ghita---opinie-437113





Note 

http://revista22.ro/70259293/preda-grindeanu-a-angajat-o-balerina-sa-i-faca-discursurile-ca-deputat-a-vorbit-1-minut-in-4-ani.html

https://www.riseproject.ro/articol/ghita-din-panama-2/

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/statul-roman--in-genunchi--dupa-esecul-bechtel--sri-l-a-%E2%80%9Epierdut--si-pe-ghita---opinie-437113

Niciun comentariu: