Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

duminică, 22 ianuarie 2017

Traditie si modernitate la noi si la altii

La prima vedere , intre trecutul de acum 100 de ani din Romania si prezentul de acum din Germania nu pare sa existe nici o legatura logica . Si totusi, daca analizam raportul dintre traditie si modernitate observam ceva interesant.
La noi , ca in aproape toate tarile foste comuniste , a exista permanent tendinta de "a reinventa roata" respectiv  de a rupe orice legatura cu trecutul ( socotit depasit, rudimentar sau chiar rusinos )  si din acest motiv constructiile si elementele traditionale mai exista doar pentru designeri si arhitecti  ca in cazul sobei taranesti de exemplu.




                                     Patul taranesc de pe soba disparut in urma cu 50 de ani





In schimb, Germania si in alte tari constructiile si elementele traditionale au fost mentinute si integrate perfect in modernitate.





                                                   Bucataria unui fermier din Germania (2012 ) 



Niciun comentariu: