Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 30 ianuarie 2017

Exercitii de dezinformare in mass-media romaneasca



1. Se face o afirmatie cu caracter general intr-un cotidian national , dar fara sa citeze exact sursa acesteia :



" După ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a cerut României să rezolve problemele condițiilor din penitenciare, altfel riscă să plătească daune deținuților pentru fiecare zi de detenție chinuitoare – la fel ca în cazul Italiei -, aproximativ 22.300 de oameni au spus că țara noastră ar trebui să respecte decizia CEDO."
Matei Nastase 
Sursa : http://www.evz.ro/ce-spun-romanii-despre-decizia-cedo-privind-gratierea-din-puscari.html





2. Se publica o diagrama la care , pentru a da un caracter cat mai credibil, se indica si sursa  :


Sursa foto: Dcnews.ro
http://www.evz.ro/ce-spun-romanii-despre-decizia-cedo-privind-gratierea-din-puscari.html ) 




3. Se trage concluzia ( mai exact paralogismul ) de tip dezinformare si manipulare :



" 74.09% dintre cei 30.000 de respondenți au răspuns că țara noastră ar trebui să respecte decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului ( CEDO - n.n.), în timp ce doar 25.88% au spus că cei vinovați ar trebui pedepsiți (s.n.) indiferent de costuri."

http://www.evz.ro/ce-spun-romanii-despre-decizia-cedo-privind-gratierea-din-puscari.html )



Foarte interesant si foarte clar pana acum , dar sa vedem acum daca sondajul , respondentii si ziaristii stiu exact despre ce vorbesc.



4. Ce omite articolul ?! Esentialul , adica opinia unui expert al APADOR-CH si specializat in apararea drepturilor omului la CEDO care spune ca nu este vorba de nici o urgenta iar la min 6.34 din interventia de mai jos spune foarte clar ca "...Romania nu va suferi nici o amenda , nu vom plati despagubiri detinutilor , tuturor care sunt in sistemul penitenciar, daca nu-i vom elibera ..." :








Pe scurt, amenda CEDO nu exista, cititorii raspund la o intrebare despre ceea ce nu exista , iar articolul este despre ce au raspuns cititorii la o intrebare despre ceea ce nu exista . Interesant, nu ?!



4. Concluziile va apartin.

Niciun comentariu: