Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 13 februarie 2017

Sediul materiei. Interviul de exceptie cu avocatul Nicoleta Popescu ( APADOR-CH ) care a declansat explozia civica din societatea romaneasca


Avem mai jos unul din cele mai bune interviuri realizat la noi cu un reprezentant de exceptie al adevaratei societati civile, un adevarat şoc psihologic pentru privitor si in acelasi timp o radiografie de manual a fracturii politice , sociale si morale atat de profunde din Romania .
Acest interviu ne arata forta reala a tinerei generatii din Romania care demonstreaza ca adevarata inteligenta merge mana in mana cu educatia , competenta , normalitatea sociala si morala .
Prapastia uriasa intre minciuna profesionista a politicianului uns cu toate alifiile comuniste si post-comuniste de la noi si sinceritatea, naturaletea, inteligenta sclipitoare, eleganta si modestia tinerei reprezentante a societati civile ne arata adevarata dimensiune a starii de parabioza din societatea romaneasca , respectiv fractura sociala care face ca oamenii acestei tari sa traiasca in lumi atat de diferite desi respira acelasi aer.
Daca il privim si il ascultam cu atentie pe politicianul Liviu Dragnea ne incarcam cu energie negativa , avem sentimentul ca toate sperantele sunt pierdute si ca aceasta ţara si aceasta societate sunt irecuperabile pentru ca nu se pot vindeca niciodata.
In schimb, daca o privim si o ascultam cu atentie pe Nicoleta Popescu ne revine speranta si increderea nu numai in tanara generatie ci si in viitorul acestei nefericite tari, si ne incarcam cu energie pozitiva.
Alaturarea celor doua perspective induce un conflict intern atat de puternic incat ii provoaca privitorului un adevarat soc vizual si cognitiv mergand pana la disconfort fizic.
Acesta este adus intr-o dilema practic fara iesire in care trebuie sa aleaga intre doua lucuri incompatibile , tertium non datur .
Ori trebuie sa creada ( fara sa cerceteze ...) ca Liviu Dragnea are dreptate si atunci perspectiva oferita de Nicoleta Popescu este una extraterestra pentru societatea romaneasca , ori accepta ( evaluand toate argumentele ...) demonstratia reprezentatului APADOR-CH si atunci perspectiva oferita de politician apare in toata monstruozitatea ei : dezinformare , manipulare, cinism politic si social extrem, minciuna, moral insanity, apararea penalilor si accesul lor la putere , lovitura de gratie data statului de drept si democratiei,etc.
Ne aflam in fata unei premiere in politica si societatea romaneasca. Pentru prima data in 27 de ani cetateanul roman este pus in situatia a vedea cu probe si cu ochii lui ce se ascunde in realitate sub discursul unui politician si sub masca sa, cat de mare este diferenta intre cuvinte si realitate si la ce dimensiuni patologice a ajuns dezinformarea si manipularea din societatea romaneasa.




Niciun comentariu: