Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 10 ianuarie 2010

Spirit de echipa & Sarcini in plus & ...

In utimii ani , semnalele venite din domeniul psihologiei sunt din ce in ce mai interesante pentru viitoarea istorie a psihologiei romanesti. Punctez cateva gasite intamplator in ultimul an dar pastrez lovitura de gratie data de "o altfel de psihologie" pentru o viitoare postare . In suplimentul din 18 mai 2009 al Romaniei Libere ( "Birou de psiholog") am gasit cateva sfaturi psihologice foarte interesante.



“Cum sa militati pentru spiritul de echipa”

Daniel Bichis,trainer, managing partner, Competent Consulting




Foto : Romania Libera



Citez din sfaturile oferite managerilor in vanzari :

Sarcina dumneavoastra este sa le schimbati directia de motivare, ajutandu-i sa constientizeze ca, fara vanzari, lucrurile se vor inrautati ( oare angajatii din vanzari nu stiu acest lucru ?!-n.n.) , compania neavand de unde sa le plateasca salariile restante ”.

Urmeaza un alt sfat uluitor :

In cazul in care cunoasteti situatia lor in privinta obligatiei de a plati rate la banci sau societati de leasing, puteti folosi frica drept motivator.” (?!- s.n.)

Sursa : http://www.romanialibera.ro/a154145/cum-sa-militati-pentru-echipa.html


Interesante sfaturi oferite de un psiholog democrat ( Suntem in Europa,nu ?) si in deplin acord cu codul deontologic al acestei profesii care urmareste "starea de bine" a subiectului... . In traducere libera, folosirea fricii drept motivator se cheama...santaj. Pe vremuri suna asa in particular : “Daca nu faci asta , te dau afara...”

E drept ca era o tehnica la moda in timpul comunismului folosita in special de sfanta Securitate , dar niciodata la lumina zilei . Ceea ce uita specialistul nostru este ca, in timpul comunismului , pana si in armata facuta la trupa era interzisa oficial, si prin regulament , folosirea ameninatarii . La fel de drept este ca acum ne aflam in capitalism si in democratie deci aceste tehnici pot fi folosite in viata civila si la lumina zilei, nu ?


In sfarsit, sfaturile date angajatilor care primesc sarcini in afara fisei postului sunt la fel de originale si interesante. Termenul la moda este "frustrati" :


"Frustrati din cauza sarcinilor primite"
Dr. Ovidiu Brazdau , psiholog, lector universitar



Foto : Romania Libera

Din punct de vedere legal (s.n.), foarte multe companii , pentru a-si acoperi aceste situatii , includ in fisa postului sectiunea “alte activitati pentru indeplinirea sarcinilor curente

Atitudinea corecta este sa faceti ce va spune seful” ( corect... dar suna cunoscut, in armata formularea exacta era : "Ordinul se executa, nu se discuta" ...)

Daca nu va convine situatia in care munciti suplimentar, considerati-o ca un favor personal ( sic!- asta a fost buna !! - n.n.) facut sefului dvs.”

Sursa : http://www.romanialibera.ro/a154145/cum-sa-militati-pentru-echipa.html


Vi s-au parut interesante ?! Va inselati. Am pastrat pentru final cel mai socant semnal din panoplia noii psihologii democrate legal autorizate .

O tanara mi-a relatat ca dorind sa urmeze o terapie a fost pusa sa semneze un contract ( ?!) prin care se angaja ca in urma terapiei...nu se va sinucide ! S-a speriat si de terapie si de terapeut ...
Daca vi se face parul maciuca ( si va ramane asa ! ) si daca simtiti rece pe sira spinarii, conform "spiritus loci" dintr-o profesie democrata si intr-o tara democrata, responsabilitatea va apartine integral.

4 comentarii:

Lili C. spunea...

La mulţi ani pentru 2010, domnule Simion !
Am trăit şi noi sub acest gen de ameninţare luna decembrie a lui 2009. Noi, cadrele didactice din România. Era vorba despre zilele de "concediu" fără plată: ministerul ne-a cerut să ni le luăm în vacanţă; noi am vrut să ni le luăm din programul orelor de curs; şi ni s-a spus că putem deveni şomeri... să ne gândim bine ce scriem pe cererea de concediu ! Că era vorba să ne-o cerem singuri !!! Comunismul? mic copil pe lângă ce se întâmplă acum !

Sergiu Simion spunea...

La multi ani ! Stiu ... Si este abia inceputul, pentru ca nu degeaba a fost promovata "legea falimentului personal". Imi pare rau ca nu am putut coresponda mai des dar dupa cum banuiti cam toti suferim de lipsa de timp iar tendinta generala este ca cetatenii onesti sa fie adusi in situatiii de imposibilitate, pentru ca restul sa o duca din ce in ce mai bine. Totul se plateste, nu ?!

Anonim spunea...

Salutare si La Multi Ani,
Sunt alex, baiatul care ne-am intalnit in tren si am discutat faptele politice si financiare ale statului Roman.
Va Urez un an fericit si de 2.10 ori mai multa sanatate in continuaresi poate ne m-ai intalnim.

Sergiu Simion spunea...

Salut Alex, nu am uitat ce mi-ai povestit si prin cate ai trecut numai pana la aceasta varsta. Asa cum am promis vom discuta pe mail-urile noastre, pentru ca timpul este o problema pentru din ce in ce mai multi dintre cei de o anumita varsta .