Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 15 ianuarie 2013

Cetatenii printre judecatori, procurori si politicieni

Comentariul de mai jos a fost publicat la un articol aparut in   Revista 22 : Laura Stefan - Batalia politica pentru CSM  si pe Contributors.ro : Laura Stefan -Batalia politica pentru CSM 



" Temerea rezonabilă, având în vedere mul­tiplele declarații din ultimii ani ale poli­ticienilor, este că guvernul dorește subor­donarea procurorilor față de Executiv și scoa­terea lor din rândul magistraților. Mi­nistrul Justiției a afirmat că în ministerul pe care îl conduce nu se lucrează în pre­zent la un asemenea proiect de lege. Pe de altă parte și aproape concomitent, mi­nis­trul de Interne a afirmat că lucrează la un asemenea proiect. Revine premierului obli­gația de a lămuri această chestiune ar­zătoare. Scenariul pare perfect: Mona Piv­ni­­ceru îi instigă pe judecători împotriva pro­­curorilor, profitând de alegerea unui pro­curor ca președinte al CSM și de or­goliul judecătorilor, două organizaţii re­prezentând preponderent judecătorii dau comunicate de presă despre anormalitatea situației în care un procuror conduce CSM, iar guvernul, prin Ministerul de Interne, propune un proiect de lege care să aducă procurorii sub Executiv. Trebuie să re­cu­noaștem că e un plan ingenios - aproape la fel de ingenios ca cel din vară - și cu im­pact uriaș asupra României,..."


Excelenta prezentare a situatiei in care ne aflam ca societate  si a  manevrelor subterane ale oficialilor si ale  institutiilor pe care acestia le conduc. Este vorba de dublul limbaj al Romaniei,  respectiv al  statului roman,  si imaginea pe care o oferim in exterior : declaratii pompoase despre statul de drept si respectarea principiilor lui,  dublate de manevre de  culise in care se actioneaza exact pe dos !   Poate ar fi momentul sa spunem ca fara o reforma radicala a tuturor institutiilor statului roman ( recte a sistemului ) care sa asigure o transparenta si  o coerenta a actiunilor,  institutiilor , reprezentatilor si functionarilor lor , putem sa facem n reforme disparate  in n domenii cu acelasi rezultat. Nul.

Sursa :
http://www.revista22.ro/articol.php?id=21694
http://www.contributors.ro/administratie/batalia-politica-pentru-csm/

Niciun comentariu: