Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

luni, 14 ianuarie 2013

Disparitia unui tanar vizionar


Aaron Swartz, un activist al internetului, unul dintre creatorii formatului RSS şi cofondator al site-ului Reddit, s-a sinucis la vârsta de 26 de ani.
Considerat un geniu al informaticii, Swartz a colaborat la o versiune iniţială a popularului instrument online RSS - care permite accesul automat la noi conţinuturi publicate online -, pe când avea doar 14, şi ulterior a devenit unul dintre cofondatorii Reddit, un site devenit apoi un mijloc de exprimare pentru activiştii internetului.
In iulie 2011, Swartz a fost pus sub acuzare pentru furt de date online, după ce ar fi spart sistemul de computere al Massachusetts Institute of Technology şi ar fi descărcat 4,8 milioane de documente din baza de date academice a institutului, disponibilă pe bază de abonament.
Swartz risca o pedeapsă de până la 35 de ani de închisoare şi o amendă de până la 1 milion de dolari. Swartz a pledat nevinovat, iar procesul era programat să înceapă în luna aprilie a acestui an.
Susţinător pasionat al justiţiei sociale, Swartz a înfiinţat grupul Demand Progress, care a jucat un rol crucial în campania de convingere a Congresului american să retragă proiectul de lege antipiraterie online (Stop Online Piracy Act), care a suscitat o puternică opoziţie în rândul principalilor actori din domeniul internetului.
Swartz credea că publicul trebuie să aibă acces gratuit la informaţie : 
"Informaţia înseamnă putere. Însă, ca toate formele puterii, mulţi vor să o păstreze doar pentru ei. Patrimoniul ştiinţific şi cultural al umanităţii, publicat de-a lungul secolelor în cărţi şi ziare, este disponibil din ce în ce mai mult în format digital şi pus sub cheie de o mână de companii private: nu este imoral să faci publice (fişiere, n.r.), este un imperativ moral. Numai cei orbiţi de perspectiva unui câştig ar refuza unui prieten copierea unui fişier".Aaron Swartz
© flickr http://www.digitalspy.co.uk/tech/news/a450567/aaron-swartz-internet-activist-and-co-founder-of-reddit-dies-aged-26.html

Niciun comentariu: