Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 8 noiembrie 2013

Castelul lui Kafka ( sau Megamasina sociala ) in varianta autohtona



" Mortii se acopera cu pamant, vii cu hartii ! "

Anonim




Comentariul de mai jos a fost facut la un articol aparut pe Contributors.ro :



Beatrice AmbroDecla-Ratie ….de aberatie !




Sergiu Simion spune:

Castelul lui Kafka ( sau Megamasina sociala ) in varianta autohtona

Constructia

„ Romania este campioana la taxe, avem peste 300.”
„…avem atatea taxe fiscale si parafiscale…”
„Sa va spun cate declaratii depune un contribuabil in Romania ? Peste 130.”
„Va spun doar ca pe pagina web a ANAF la sectiunea „Formulare si programe utile” avem peste 90 de formulare si declaratii.”
„ Contribuabilii trebuie sa depuna declaratii si formulare la ANAF, ITM, INS, ANOFM, CNAS, CNPAS, Directii de impozite si taxe ale primariilor, APM, AFM, etc. Nu va traduc ce inseamna fiecare ca obositi ! ”
„ Daca vrem ca firma sa fie platitoare de TVA procedurile dureaza cel putin o luna de zile. Daca vrem sa inregistram firma in Registrul Operatorilor Intracomunitari o luam de la capat cu alte formulare. Si mai stam o saptamana. Daca vrem sa facem importuri trebuie sa ne inregistram la ANAF si sa obtinem numarul EORI. Pentru inregistrarea in scopuri de TVA ANAF cere cazier fiscal care se obtine tot de la ANAF, in schimbul unei taxe de 20 de lei, plus coada aferenta, ca doar traim in Romania.”


Logica interna

„ Principiul de baza este sa fie cat mai multe formulare, ca poate uita contribuabilul ceva si uite asa imbogatim bugetul de stat cu ceva amenzi.”
„ La noi totul este complicat, procedurile sunt greoaie, legile se modifica peste noapte. Este o adevarata performanta pentru un patron sa razbata prin „nebunia” de declaratii, proceduri, formulare si controale.”
„…ANAF raspunde la adrese cand are chef…aplica legea discretionar …”
„…nu putem fi o tara cu o legislatie predictibila…”
„…legea trebuie respectata doar de contribuabil nu si de ANAF…”
„…nu se unifica bazele de date ale ANAF, Casei Nationale de Sanatate, Casei nationale de Pensii, Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, etc…”
„…trebuie sa ducem noi ( contribuabilii -s.n.) o hartie dintr-un birou in altul, in cadrul aceleasi institutii…”


Diferenta fata de castelele altora

Liviu spune:
Asta am vrut si eu sa spun… ;) Am o mica firma in strainezia si fac absolut totul electronic, asa cum spuneti si dvs mai jos: de la deschiderea firmei, la plata taxelor si toate cele… In total nu am de facut mai mult de doua formulare anual. In plus, controalele sint facute nu pentru a primi amenzi, ci pentru a corecta, iar durata de corectare se negociaza… Toate cele bune!
 Harald spune:
În Anglia se poate înființa o firmă în 3 ore, iar asta fără să te ridici de pe scaunul aflat în fața calculatorului. A doua zi poți începe să emiți și facturi, iar obiectul de activitate trebuie declarat abia la primul annual return, adică peste un an de la înființare, cel mai adesea. 

Consecintele

„ Ca sa vedem cum ne percep alte state e suficient sa citim raportul Doing Business. Conform acestuia, in medie, o firma plateste 39 de taxe pe an si pierde 200 de ore intr-un an completand, pregatind si platind taxe in valoare cumulata de 42.9% din profit. Romania se afla pe locul 134 din 189 de economii regionale. Ne onoreaza locul, asa-i ? ”


Epilog

„ Castelul” lui Kafka in varianta autohtona nu este de fapt decat o introducere la… „ Procesul” lui Kafka ( cu finalul cunoscut ) conceput tot in varianta autohtona . In rolul principal este distribuit desigur tot onor contribuabilul roman.

N.B. Ati prezentat foarte bine modul in care sunt construite la noi unele din multiplele situatii de imposibilitate la care trebuie sa faca fata zilnic amaratul de ” contribuabil ” ( cum il denumeste statul ) . Problema este ca acestea nu se intalnesc numai in afara sistemului ci si in cadrul lui inclusiv in corpurile profesionale cum este si acela din care faceti parte. Puteti de exemplu sa confirmati sau sa infirmati daca un contabil acreditat CECCAR trebuie si acum sa cedeze un procent din incasarile lui personale, corpului profesional din care face parte ( nu este vorba de cotizatia de membru care este cu totul altceva ) ? Precizez, informatia mi-a fost furnizata in urma cu cativa ani de o contabila autorizata CECCAR care mi-a confirmat in mod categoric existenta aceastei “taxe”.

Sursa : https://www.contributors.ro/decla-ratie-de-aberatie/#comment-159620

Niciun comentariu: