Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 10 noiembrie 2013

Radiografia mentalitatii post-comuniste si o prognoza sociala inedita

Recent ,  platforma " IN LINIE DREAPTA " a publicat o remarcabila analiza a climatului politic post-comunist din Polonia  in care Anca Cernea descrie cu maxima acuratete mecanismele de profunzime implicate in unele miscari politice si sociale contemporane si avanseaza , cu riscul de rigoare , si o prognoza a evolutiei unor miscari de strada : 



" Ideea e ca atât provocarea, cât şi reacția să provină din aceeaşi sursă de inspiraţie, şi să servească aceluiaşi scop. Să lovească în Civilizaţia Occidentală. Stânga să-i atace acesteia bazele morale, iar “extrema dreaptă”, de fapt tot o variantă de mentalitate revoluţionară, să o atace mai apoi pentru “imoralitate” (s.n.). Sau „extrema dreaptă” să pună de manifestații naționaliste, iar stânga să facă scandal, „combătând fascismul” (s.n.) .
Practica asta e foarte veche. Şi pe vremea ţarului, Ochrana se ocupa să iniţieze chiar ea mişcări de opoziţie, ţinând sub control atât contestaţia, cât şi represiunea (s.n.).
KGB-ul a perfecţionat aceste procedee, experimentându-le timp de un secol, printre altele, pe creierele occidentalilor. Comunismul sovietic a inspirat şi stipendiat cele mai decadente mişcări stângiste din Occident – printre care propaganda gay – în acelaşi timp în care tot el acuza Occidentul de decădere morală (s.n.).
Mentalitatea occidentală, fie ea creştină sau pozitivistă, pricepe greu, dacă pricepe, gândirea neeuclidiană de tip asiatic, islamist, sau dialectic-marxist. Occidentalul clasic se conduce după o logică binară – dihotomia adevărat sau fals, bine sau rău. Pentru occidentali, poţi fi revoluţionar sau conservator, de stânga sau de dreapta, nu poţi fi ambele deodată( s.n.) .
Inamicii ideologici ai Occidentului nu au asemenea limitări. Pentru ei, binele şi răul, adevărul şi minciuna sunt relative, azi sunt aşa, mâine sunt invers, după caz (s.n.) .
"


" Vă spunem asta din timp, să nu ziceți că nu v-am spus. Pentru că ne așteptăm ca, de luni încolo, după ce prognoza noastră de mai sus va fi devenit știre, dătătorii cu părerea să vină cu obișnuitele clișee despre „recrudescența naționalismului” și „pericolul fascist”, care, chipurile, ar fi în creștere în Polonia. Ne așteptăm ca analiștii români și internaționali să citeze, iar și iar, din oracolul de pe Vistula, Adam Michnik și organul său, Gazeta Wyborcza. Ne așteptăm la analize deștepte ale violențelor de luni din Polonia, ce vor fi discutate ca fenomene sociale spontane, la baza cărora ar sta, desigur, „ultracatolicismul”, „ultranaționalismul” și „ultraeuroscepticismul” polonezilor. Partidul conservator PiS al lui Jaroslaw Kaczynski va ieși, ca de obicei, principalul suspect-vinovat. Dreapta poloneză va fi pusă în paralel cu partidul FIDESZ al premierului Viktor Orban – iar acesta, la rândul lui, cu fasciztoizii de la Jobbik, adică opoziția din Ungaria.
De aceea, vă spunem de acum. Luni la Varșovia va fi pe străzi mare cotonogeală și, din păcate, foarte probabil, vărsare de sânge. Dar nu din cauza lui Kaczynski, nici a dreptei, nici a Bisericii Catolice.
Ci din cauza guvernanților PO (liberali de stânga, un fel de USL polonez) ai premierului Donald Tusk, ce au convocat lumea întreagă, tocmai luni 11 noiembrie, la Varșovia, la un summit climatic, ”UN Climate Change Conference ”.



Sursa : http://inliniedreapta.net/cronica-unei-mineriade-anuntate-summit-climatic-la-varsovia-de-ziua-independentei-11-nov-2013/

Niciun comentariu: