Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 7 noiembrie 2013

Despre controlul social total




" Mortii se acopera cu pamant, vii cu hartii "
Anonim



Textul de mai jos descrie plastic  plasa de paianjen in care , dupa mai mult de doua decenii de tranzitie,  se zbat inca cetatenii onesti si este scris de un anonim ( tanar probabil ) despre care nu vom afla niciodata nimic. 




bogdan192 spune:
E o mostenire.
Aparatul represiv securist nu era singurul care tinea sub papuc societatea civila. O armata de contopisti, functionari si bagatori de seama controlau tot ce misca in materie de tranzactii in Romania pe vremea Impuscatului. Toti erau importanti. Toti spaguiau si erau spaguiti. Traiau bine.
Daca analizezi macar superficial, o sa vezi ca fiecare regim represiv (si ilegitim, cum a fost cel din Romania) nu se bazeaza doar pe cenzura fizica si culturala (securitatea si aparatul de propaganda), ci se asigura ca toate aspectele vietii individului sunt controlate “de la centru”. De la mancarea pe care o cumperi, la muzica pe care o asculti si religia din biserica, partidul e in toate. Face sens deci sa gasesti partidul si in organizatiile ce controleaza schimburile intre indivizi/societati.
Respectivii angajati (controlori fiscali si toata liota de functionarime din birouri) a fost scolita in practica ineficienta a PCR (pile, cunostinte si relatii). Scopul lor nu este sa te ajute pe tine, contribuabil sau firma, ci sa isi asigure siesi propasirea. Si joburile lor prospera in hatisul legislativ romanesc. Simplificarea lucrurilor le-ar afecta securitatea muncii si a veniturilor. E normal sa nu vrea sa-ti faca viata mai simpla, ar lucra impotriva lor.
Urcand mai sus, observam ca legile in Romania sunt initiate si votate de fosti comunisti. Care nu au ca interes binele cetateanului, ci captusirea buzunarelor. Iar liota de functionari si controlori, invatati cu spaga, stiu pe cine sa unga pentru a le merge bine in continuare.
Prin urmare, in interiorul sistemului, in compozitia lui actuala, toata lumea castiga. Functionarii si controlorii fiscali isi pastreaza joburile caldute, spaga vine, amenzile curg, sefii de birouri raporteaza cifre impresionante, ministrii se lauda cu ele, parlamentarii sunt unsi si voteaza cum trebuie. Singurii pierzatori sunt cei din exteriorul sistemului. Adica eu, tu si oricine plateste taxa de fraier in rromania (TVA).
Sursa : http://www.contributors.ro/editorial/decla-ratie-%e2%80%a6-de-aberatie/#comment-159557

Niciun comentariu: