Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 14 noiembrie 2013

" Declaratia pe propria raspundere" sau provocarea anti-sistem


Dupa mai bine de doua decenii de tranzitie si de instaurare a apatiei sociale ,  un tanar specialist in project management are o initiativa uluitoare care ia prin surprindere si sistemul , si cetatenii. Departe de a fi numai o simpla miscare "anti-taxe"  sau o simpla "greva fiscala"  ,  initiativa sa prin care "contribuabilul" trece din postura de victima in postura de partener social care are dreptul sa puna intrebari si sa ceara explicatii asupra modului in care sunt cheltuiti banii sai ,  trece in cu totul alta zona . Pentru prima data , "simplul cetatean" isi aduce aminte cine este si ce poate fi ,  si cu umor si inteligenta , devine din vanat ... vanator !  Cum Constitutia nu interzice , deci permite , trece la ...testarea comportamentului functionarilor publici ( initial a celor din administratiilor financiare ) , si prin extensie a functionalitatii institutiiilor publice si a functionarii ca intreg a sistemului pe care el il finanteaza.  Aceasta initiativa care inverseaza total raporturile cetateanului cu sistemul este pentru cetateni si pentru intreaga societate atat de importanta si de captivata prin consecintele posibile, incat pur si simplu trece in derizoriu activitatea  Avocatului Poporului care ar fi trebuit sa aiba asemenea initiative inca de la infiintare dar care uneori are initiative de-a dreptul ridicole ( exemplu : in vara trecuta se autosesiza din proprie initiativa ca nu merg scarile rulante de la pasajul Universitatii din Bucuresti ...) . 
Ramane ca viitorul sa ne arate daca aceasta initiativa pentru solidaritate cetateneasca in fata eternului sistem de pana acum , este ce promite si daca va avea sau nu sorti de izbanda. 


                                   

Catalin-Teodor Dogaru





Catalin-Teodor Dogaru
Trainer & Consultant in Project/Program and Process Management



luni 11 noiembrie 2013
Declaratie pe propria raspundere
In atentia domnului Prim-Ministru -Victor Ponta s a domnului Ministru de Finante - Daniel Chitoiu

Domnilor Ministri,

Subsemnatul Catalin-Teodor Dogaru va informeaza ca, incepand cu data de 1 decembrie 2013, pentru a plati in continuare taxele si impozitele aferente (CAS, cota unica etc. etc.) trebuie sa primesc de la dumneavoastra urmatoarele documente:

A. O singura data:

A.1 : Carte de identitate - copie (aduceti, va rog si originalul, pentru a confrunta)
A.2 : Documentele de investitura in functia de Prim-Ministru, respectiv Ministru de Finante (incluzand ordinul semnat de presedintele Statului) - copie legalizata
A.3 : Proiectul de buget in varianta finala pe anii 2012 si 2013 in care se va mentiona clar traseul banilor incasati din taxele si impozitele platite de mine - copie legalizata
A. 4: Extras de cont pentru conturile in care va primiti salariile - semnate si stampilate de banca!

B. Lunar:
B. 1 : Extras de cont pentru conturile in care ajung banii incasati (Trezorerie, Minister, Casa de Asigurari si toate celelalte institutii care beneficiaza din plin de acesti bani!) din luna anterioara
B. 2 : Documente justificative pentru cheltuielile din banii publici pe luna anterioara

Dupa analiza acestor documente, veti primi, cu un decalaj de minim 2 luni, taxele aferente venitului meu. Programul meu de lucru este:
- de luni pana vineri de la ora 07:00 la ora 08:00 sau de la ora 20:00 la ora 21:30 

N.B: Nu ma intereseaza cum va descurcati in acele 2 luni in care eu - si mi-as dori si toti ceilalti salariati de la privat - nu platim taxele. Asa cum nici fetita mea nu a beneficiat de alocatie timp de 4 luni.
In plus, va sfatuiesc sa aduceti si alte documente justificative (chiar daca nu sunt mentionate) pentru ca - la fel ca in ograda dumneavoastra (la stat) - vor fi tot felul de cerinte nementionate/nespecificate pentru a obtine o (amarata de) semnatura.
In cazul in care nu veti oferi toate cele solicitate, plata taxelor se va suspenda pana la solutionarea acestor cerinte.
Va anunt, pe aceasta cale, ca in lunile urmatoare, voi initia (impreuna cu colegii mei de suferinta - platitori de taxe) un program de testare a tuturor angajatilor bugetari, in special din institutiile financiare (Administratii financiare etc.). Vom testa eficienta, pregatirea profesionala, conduita profesionala si multe alte caracteristici de care (probabil) multi nu au auzit. Va vom tine la curent. 

Va multumesc,
Catalin-Teodor Dogaru 





Am comentat pe larg aceasta initiativa aici :

  1. (1) Felicitari pentru aceasta initiativa uluitoare ! In apatia generala de la noi , ea arata curaj civic, probitate profesionala , initiativa , gandire independenta si in acelasi timp schimbarea perspectivei prin care "contribuabilul" ( care volens-nolens finanteaza intregul sistem care-l terorizeaza tot pe el ) trece , in sfarsit, de la stadiul de victima la stadiul de partener cu dreptul la replica ! Aceasta initiativa, care poate parea banala daca este considerata numai o lupta impotriva birocratiei ( birocratia este numai un aspect dintre multe altele ) , este de fapt primul atac adevarat al sistemului social dement ( o metafora pentru aceasta structura impersonala ar fi "o megamasina sociala cu n ecuatii cu m necunoscute care merge in gol si in contul absurdului" ) care genereaza pe banda situatii de imposibilitate prin ingenuncheaza de zeci de ani cetatenii acestei tari.
    Daca langa dvs vor veni ( si sper ca vor veni ! ) tineri avocati. juristi, economisti,etc. independenti , neangrenati in sistem si cu un profil personal asemanator , atunci putem considera ca avem , in sfarsit, debutul adevaratei miscari anti-sistem, din Romania.
    Sincer, astept o asemenea initiativa a unui tanar specialist ( si implicit apare ideea unui grup de actiune civica ) inca din anii `90 si am satisfactia sa constat ca a aparut in sfarsit si ideea poate fi extinsa pentru ca de la „testarea functionarilor publici” se poate trece la „testarea ( functionarii ) institutiilor publice”,etc. in interesul sau nu al cetateanului ,etc. si vor fi descoperite lucruri extrem de interesante ! Propunerea mea este sa dati deja un nume acestei initiative cetatenesti anti-sistem ( „Declaratie pe proprie raspundere” sau si mai scurt „ Pe proprie raspundere ” ) si sa deschideti deja o lista de sustinere respectiv sa comunicati un mail unde sa colectati semnaturile.. Alte detalii se vor clarifica ulterior, Internetul si mediul virtual in acest reprezinta o formidabila resursa .
    Ca sa fiu si mai explicit, initiativa dvs ataca un urias orizont de asteptare in care ati creat deja un precedent care s-ar putea dezvolta arborescent si dupa principiul fractalilor . Pana acum , realitatea a fost aceea ca cetatenii au fost mereu singuri in fata sistemului care ii ataca in bloc dar ii obliga sa se apere numai individual , si nici o initiativa civica nu le-a reprezentat de fapt interesele si nu le-a luat apararea .
    ( 2 ) Mai mult decat atat, initiativa dvs trece in derizoriu activitatea Avocatului Poporului a carui ultima intiativa de larg interes cetatenesc despre care am citit in „Adevarul ” de vara trecuta, a fost aceea ca „s-a autosesizat cu privire la faptul ca nu functioneaza scarile rulante de la pasajul Universitatii (sic!)”. Daca as putea alege unde se duc impozitele mele, as finanta cu toata convingerea initiativa dvs si nu alte institutii tot birocratice care irosesc tot banii cetatenilor dar chipurile in folosul lor.
    Pe de alta parte, nu trebuie subestimata reactia sistemului in cazul neplatei taxelor . Conform setarilor sale interne , aceasta structura impersonala merge in gol si contul absurdului . Daca si un copil de 12 ani , olimpic la pian, a fost somat de ANAF „ să plătească 13 lei impozit, pentru venitul obţinut în urma concertului său de debut ” (http://www.gandul.info/stiri/elev-olimpic-la-pian-somat-sa-plateasca-13-lei-impozit-pentru-venitul-obtinut-la-primul-concert-11678683) este evident cam ce reactie va avea in cazul nesupunerii civice a adultilor care se revolta in masa ca sa nu mai vorbim de teama de posibile consecinte de care vorbesc cetatenii ( „ va rog dati-ne mai multe detalii, si noi vrem sa intram in greva fiscala, insa nu stim cum sa facem acest lucru cu riscuri minime.” ). De aceea , pe termen lung ar trebuie luata in calcul infrangerea sistemului prin coalizarea specialistilor si cetatenilor din afara lui pentru avem aici germenele primei miscari sociale in care si unii si altii se coalizeaza in afara sistemului si impotriva lui .
    In sfarsit, surprinzatoarea dvs initiativa cred ca ar trebui promovata pe toate planurile de catre cei care ii inteleg importanta si consecintele si de aceea poate ar fi necesar sa va ganditi deja la un mail oficial unde sa fiti contactat de aderenti si la o forma de organizare a acestei initiative .


    (http://catalin-teodor.blogspot.ro/2013/11/declaratie-pe-propria-raspundere.html?m=1)


Reactii si completari pe forum-uri 

       Ziarul " Adevarul "unde declaratia a fost publicata 
Herédi Zsolt 3 fani 1 ieri Nu va lasati! Mergeti pana la forurile internationale! Altfel nu va merge, aici justitia e aservita politicului. Numai daca o sa fie fortati de forurile internationale. Si atunci eventual o sa-si schimbe si ei atitudinea si poate si sistemul un pic. (s.n.). Mult succes!Janos Alma 0 fani 1 ieriGreva fiscala (dar totala) ar rezolva toate in max o luna .... !!! ar da peste cap toata administratia (s.n.).... si atunci alegeri anticipate !!!! Asta ar fi rezolvarea inlaturarea incompetetilor de la conducerea institutiilor centrale si locale !!!!adev.ro/mw70v6
Reactii pe blog-ul lui Catalin-Teodor Dogaru 
Anonim13 noiembrie 2013, 18:11Dl. Catalin, felicitari, cit de multe si nu sunt deajuns. Eu locuiesc de mult in Canada, dar nu mi-e indiferent prin ce trece poporul roman. Ce ati facut este o dovada de mare curaj. Urmaresc cu interes citeva bloguri si trebuie sa remarc ca sunteti primul (protestatarii din strada sunt mai multi, este altceva) care si-a riscat identitatea. (s.n.)Vad ca sunt deja altii care doresc sa va urmeze, este o dovada a cutitului ajuns la os. Solidaritatea, unitatea este un lucru covirsitor care nu poate decit sa invinga(s.n.). Observ ca puneti problema reformarii sistemului de taxare. Oare nu ar trebui reformat mai intii sistemul de salarizare? Si inainte de acesta, nu credeti ca ar fi mai potrivit crearea unui Program de refacere a economiei nationale? Atunci, intrind acest Program in functiune, nivelul de taxare (din cadrul sistemului pe care urmeaza sa-l reformati) ar aparea ca fiind mai aproape de realitatea din tara, in refacere si evolutie. Cred ca va meritati un Comitet de organizare. Succes.
Anonim14 noiembrie 2013, 12:27 Felicitari ! Ar trebui un process la ICCJ cu aceste cerinte sustinut de toti contribuabili din privat,si pana la finalizarea lui sa suspendam plata taxelor catre acest asa numit stat(condus de incompetent si de hoti) (s.n.)"O speta asemanatoare cu cea in care iti contesti suspendarea permisului de conducere,in care pe durata procesului ai voie sa conduci masina cu certificatul de grefa numai ca in acest caz functionam fara sa dam bani la govern"(oare ar merge?) sa vedem cum se vor descurca cu plata pensiilor si a salariilor.Oare cat o sa mai dureze la putere intreaga clasa politica?Vor plati sau nu vor plati dupa tot raul facut tari si romanilor in toti cei 24 de ani de politica proasta tradatoare a intereselor romaniei si cetatenilor ei?
maryus31515 noiembrie 2013, 11:13 pentru a fi oficiala trebuie publicata in monitorul oficial. Copia dupa publicatie o depuneti la finante, casa de asigurari etc si obtineti un nr de inregistrare. 
Astfel aveti o baza de pornire LEGALA

Intreprinzatori.ro
robert noiembrie 14, 2013 at 1:22 pm
De apreciat atitudinea… De nu stiu cand tot gandesc ca ar trebui sa existe un site centralizat cu ce se intampla cu bugetul de stat si cu toate contractele la un loc la vedere, astfel incat oricine oricand sa poata vedea totul. .. Daca vrea sa lectureze… Totul public si la vedere…( s.n.)

Niciun comentariu: