Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 10 noiembrie 2013

Democratia cu regim special sau protectia de sistem a infractorilor, criminalilor si tortionarilor


Campania impotriva tortionarilor s-a stins l-a fel cum a aparut ( adica exact ca un foc de paie facut la comanda ) dar intrebarile ramase fara raspuns nu au disparut.
Intr-un stat de drept si intr-o societate si o democratie normala, infractorii, criminalii si tortionarii sunt pedepsiti dupa aceleasi legi indiferent de categoria sociala din care fac parte.
Problemele apar atunci cand intr-o societate este invocata in mod excesiv sintagma ” special “.
Putem avea de exemplu “obiective speciale” , “functionarul public cu statut special ” cum este politistul ( ” un funcţionar public civil cu statut special, o profesie, o calitate, o persoană care ocupă o funcţie în cadrul Poliţiei Române “) sau ” regimul special” ( regim care in mod logic presupune si anumite privilegii inaccesibile cetatenilor ordinari ) in care se incadreaza mult mai multe categorii decat am banui la prima vedere *) .
Pe de alta parte, faptul ca un functionar public beneficiaza de un statut special nu garanteaza in mod absolut ca el nu va comite exact aceleasi infractiuni pe care le poate comite si un cetatean ordinar care poate deveni in anumite cazuri infractor **) .
De aici incolo incep diferentele in sensul ca desi vorbim despre aceleasi acte ( infractiuni, crime,etc. ) ” regimul special ” isi spune cuvantul si ” unii devin mai egali decat altii “.
Mai clar , beneficiarii “regimului special” ( exemplu : politisti, procurori, judecatori ) primesc un tratament privilegiat chiar daca comit EXACT aceleasi fapte ( infractiuni, crime,etc. ) ca cetatenii ordinari :

“Deținutul este încarcerat singur într-o celulă. El a cerut asta și noi trebuie să-i asiguram asta conform legislației. Persoanele care au lucrat în sistem, polițiști, procurori, judecători au parte la un regim special ceea ce presupune o celulă proprie (s.n.)”

Andreea Badescu,

purtător de cuvânt în cadrul al penitenciarului Colibasi

Asa-i la noi. In alte parti ( USA) , un politist care a calcat stramb ajunge exact langa “cei din iad” , nu are dreptul la “regim special” si la “celula proprie” , ba ramane si fara pensia de serviciu inclusiv atunci cand se sinucide  ( dar, cine stie , poate a auzit cineva de “pensii speciale” si pe acolo … ).
In aceste conditii nu poti combate coruptia din sistem de exemplu daca un judecator prins cu spaga ( http://www.contributors.ro/analize/procuroarea-%C8%99pagara-angela-nicolae-si-tacerea-sistemului/)  este trimis in inchisoare… doar ca sa citeasca in celula lui, sau daca un fost ministru si profesor de drept care confunda terenurile Armatei cu cele ale patronilor echipelor de forbal, este incarcerat pur si simplu la … minori (?!):

” Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, condamnat la doi ani de puşcărie alături de Gigi Becali, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, trăieşte după gratii, la Găeşti, mai ceva ca într-o pensiune: uşa celulei îi e mereu deschisă şi se poate relaxa la bibliotecă, în atelierele de pictură ori dans, la sala de fitness sau poate lua cursuri de dresaj canin.”
„Puşcăria e foarte curată şi se mănâncă exact ca la restaurant. E penitenciar de VIP-uri. Toată ţara ştie că Penitenciarul Găeşti e cel mai tare. Conducerea s-a gândit la fiecare aspect. Am fost şi la Ploieşti, la Craiova, dar ca aici nu am găsit condiţii niciunde”, ne convinge Elvis, un alt deţinut.
” Deţinuţii au dreptul la opt ore de relaxare în fiecare zi, patru dimineaţa şi patru seara, în care pot face aproape orice îşi doresc: pot participa la ateliere de arte, pot învăţa să cânte sau pot merge la bibliotecă. Ei se mai pot relaxa la baza sportivă din incinta penitenciarului, care cuprinde o sală de sport dotată şi cu aparate de fitness, pot juca fotbal, baschet sau tenis sau pot lua lecţii de dresaj canin. În weekend-uri sau când sunt transmise meciuri importante la TV, toată suflarea iese din celule şi se îndreaptă spre sala de sport, acolo unde se găsesc televizoare Full HD. De asemenea, cei care doresc, pot munci în cele opt ore pe care le au la dispoziţie în fiecare zi, la o unitate de pe raza oraşului Găeşti.”
http://adevarul.ro/locale/targoviste/foto-babiuc-detinut-penitenciarul-lux-gaesti-1_5226b99ec7b855ff56436d60/index.html


iar la iesire ii asteapta , pe ambii, frumusica si intacta , …”pensia speciala”.

Acest tratament bizar si incompatibil cu legile unui stat de drept si cu o societate democrata si europeana arata ca natura sistemului de la noi nu s-a schimbat in realitate nici dupa mai multe de doua decenii .
Cum viitorul tarii nu poate ( inca ) trece de granitele ei, singura analogie posibila este tot cu trecutul acesteia.
Sa ne delectam putin cu logica sociala ” speciala” a impunitatii ( de fapt, atat de cunoscuta romanilor ) pe care o regasim intacta in acele ” Directive speciale ” ***) in trecut aplicate pe scara larga in Romania si in tarile din Est , dar a caror existenta este contestata si acum de catre unii ziaristi :

42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare( s.n.).
( Directivele NKVD pentru tarile din Est – 1947 )

Deci , in ce fel de democratie traim ?!


Niciun comentariu: