Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

marți, 5 noiembrie 2013

Tacerea vinovata a sistemului


Comentariul de mai jos a fost facut la un articol aparut pe Contributors.ro :


Laura Stefan Procuroarea șpăgară Angela Nicolae şi tăcerea sistemuluiSergiu Simion spune:

Tacerea vinovata a sistemului
” O astfel de măsură ar putea fi proiectul de lege aflat în dezbatere par­la­mentară prin care magistrații corupți pierd pen­sia de serviciu, pensie care este sem­nificativ mai mare decât pensiile obișnuite. ”
Cateva constiinte nu pot invinge (singure ) sistemul decat daca se schimba cu adevarat setarile lui .
Faptul ca de mai bine de doua decenii o astfel de lege normala “este inca in dezbatere” ne arata ca in realitate lucrurile inca nu s-au schimbat fundamental. Din filme aflam ca in USA , daca un politist e condamnat si/sau dovedit corupt , isi pierde pensia . Scurt. La noi , daca nici macar judecatorii corupti nu si-o pierd , putem sa tragem singuri concluziile la nivelul ansamblului social …
In sfarsit , ca sa vedem cat este inca de stramb la noi sistemul de drept ( seamana mai degraba cu “pisica lui Schrödinger ” care este si moarta si vie in acelasi timp ) sa ne amintim ca avem un fost ministru condamnat penal , exclus de la Universitate unde preda cursuri de drept , dar se pare REprimit in Barou, deci ne aflam inca in celebra ” jungla lui Meinong” unde poate exista “cercul patrat”,etc.  In aceste conditii , noi pretindem cetatenilor de rand constiinta morala si comportament european…

Niciun comentariu: