Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 13 decembrie 2013

Test de perceptie si intuitie sociala


Mai jos exista o interesanta fotografie de grup :


 Sursa - https://web.archive.org/web/20131205230219/https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/ninel-ganea-hipsterism-la-banca-centrala/



Exista  de asemenea si o prezentare a grupului : 

" Un grup de hipsteri tineri, mai putin tineri, si unii chiar batrani au facut o plimbare prin centrul Bucurestiului, in urma cu vreun an. Ferchezuiti nevoie mare si plini de importanta momentului au decis sa-si foloseasca aparatele de fotografiat pentru a surprinde evenimentul unic intr-o poza de grup. Locul ales pentru a celebra „pasiunea pentru arta si tinute ingrijite” a fost Banca Nationala a Romaniei, mai precis scarile stabilimentului."
"Daca ignoram aspectul comercial, motivatia pentru alegerea facuta ar putea sta, la prima impresie, in dimensiunile scarilor, suficient de mari incat sa cuprinda vreo doua duzini de filfizoni. Insa nu a fost doar un argument spatial la mijloc. Banca centrala reprezinta un loc simbolic."
Sursa :  https://web.archive.org/web/20131205230219/https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/ninel-ganea-hipsterism-la-banca-centrala/



Daca va uitati in centru stanga  , in  tanarul cu papion de culoare deschisa si camasa albastru inchis  care priveste spre camera cu mainile in buzunare,  il veti recunoaste pe cel care a facut multa vreme o reclama la Vodafone si care de fapt  este actor ( http://adevarul.ro/cultura/teatru/interviu-paul-ipate-actor-In-liceu-voiam-devin-agent-contrainformatii-1_51dea10bc7b855ff56292d1c/index.html  ),  dar poate ca nu toti sunt actori .
Despre restul ar putea sa ne spuna mai multe numai cineva care i-a recunoscut sau care lucreaza in institutia care a reusit sa-i stranga pe toti la un loc.
Intrebarea-test ar fi CINE  sau CE  i-ar fi putut determina pe toti acesti oameni de varste si profesii diferite ( si poate din institutii diferite ) sa se imbrace asa , si sa se adune toti in acelasi loc pentru ca aici nu este vorba numai de un grup de 3-5-7  prieteni sau rude care au iesit la plimbare...




Update
Un raspuns partial  :


 " Barbatii SARTO " 


2 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Simion, despre tipii respectivi şi ţinutele lor a scris un articol antologic Radu Alexandru de la Caţavencii (pe blogul lui, na că îi fac reclamă, "Pitici gratis", articolul se numeşte "Nişte feciori berbanţi"). Ştiu că am avut o discuţie în contradictoriu cu soţia şi fiu-meu de 17 ani jumate, care mă acuzau că sunt eu retrograd şi rămas în urmă în materie de haine. Eu am spus că respectivii sunt nişte imaturi care-şi caută identitatea şi se admiră / validează reciproc cât de "cool" sunt.
PS. Eu sunt Emil, cel care v-a citat articolul cu situaţiile de imposibilitate pe Contributors. Cu stimă.

Sergiu Simion spunea...

Domnule Emil,ma interesa doar sa stiu modalitatea prin care persoane de varste si profile diferite se pot strange toate la un loc ( deci "ce-i mana pe ei in lupta", ce au in comun ?) pentru ca din cate stim in viata reala este foarte greu sa mobilizezi oameni pentru o cauza justa si va multumesc pentru ca am aflat cu aceasta ocazie despre "Barbatii SARTO" ( voi posta videoclipul ), dar cam atat.
Mai departe, va marturisesc sincer ca nu citesc de loc Caţavencii si nici pe autorii respectivi deoarece acolo nu vad umor, ci doar cinism social , agresivitate verbala si vulgaritate ca si la mentorul lor spiritual Mircea Dinescu ( destest limbajul de tip satra pentru ca in nici un context civilizat nu se justifica si nu tine loc de argumente) . M-am uitat si peste articol amintit de dvs pentru ca l-ati citat, dar acesta nu iese din tipicul amintit, ba chiar exceleaza prin limbajul de tip satra. In acelasi timp apreciez faptul ca va intereseaza si problemele abstracte ca situatiile de imposibilitate care tin de un domeniu foarte diferit.