Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 25 mai 2016

Despre teoria conspirarii conspiratiei flagrante


Este foarte interesant faptul ca jurnalistii din tanara generatie  au recent tendinta sa invoce asa-zisa predilectie a romanilor pentru conspiratii intr-o tara in care prin traditie lucrurile raman in coada de peste ( "a fost Revolutie, n-a fost Revolutie... " ; a fost lovitura de stat, n-a fost lovitura de stat..." ; "au fost teroristi, n-au fost teroristi... ", "a fost Mineriada din 1990 planificata , n-a fost planificata..." , etc.,etc. ) si ajung sa nege evidenta retelelor criminale investigate de ziaristi si de procurori.
Despre aceasta problema avem un articol si abscons , si ambiguu aparut pe platforma Contributors.ro ( Miron Damian - Accidentul” Condrea și conspirația flagrantă ) pe care l-am comentat mai jos . Dialogul care urmeaza este foarte interesant si instructiv pentru modul in care se poate ajunge la negarea evidentei exact de catre cei care ar trebui sa o scoata la lumina  : 


“Dar a crede că sistemul se baza pe el ținând un secret și că s-ar fi deșirat tot ( adica ?! – s.n.) dacă autoritățile ar fi apucat să-l afle, asta vă dau în scris că este fantezie pură.”“…demantelarea sistemului – arhivizibil, repet ( mai clar, in consta sistemul arhivizibil?-s.n.) – care face astfel de afaceri nu doar posibile, ci aproape inevitabile. Mi-e teamă că n-o să se întâmple nimic de genul ăsta, cu explicația „Băi, ce am fi putut rezolva dacă l-am fi audiat pe Condrea. L-au omorât, dom’le, și nu mai putem face nimic!” Că discuției despre reformă și integritate îi va fi substituit un șir stupid de scenarii de filme cu spioni, și că teoria conspirației va reuși în mod ironic să ascundă ce putem vedea cu proprii noștri ochi( adica ?-s.n.).”
Este adevarat ca in zona noastra crepusculara ne confruntam (numai ) cu situatii foarte complicate , dar nimeni nu ne obliga sa nu vorbim clar si despre acestea.  O foarte interesanta definire a situatiei a fost data , dintr-o anumita perspectiva , la un nivel ( foarte ) inalt de catre un politician foarte ingrijorat (acum) de soarta tarii si a natiunii :

“Dumnezeule! Chiar e șocant! Ce se întâmplă în țara noastră?!? Cum e posibil așa ceva?!? Cine are putere să facă așa ceva?!? Ce știa acest om și cine se temea de ce știa el?!? (patronul Hexi Pharma — s.n.). Din păcate, România în 2016 înseamnă frică, suspiciune și forțe nevăzute care de fapt ne decid viața!”Victor Pontahttps://www.facebook.com/victor.ponta/posts/1165725486800670
Sa parasim aceste inaltimi ametitoare si cu ajutorul unui ziarist sa revenim pe Pamant si in realitatea noastra atat de prozaica :


„Hexi Pharma a fost introdusă pe piață prin 1994, cu ajutorul doctorului Sorin Oprescu, fiul unui general de Securitate (I), fost director al Spitalului Universitar București. În primii ani, sediul societății era chiar în clădirea unității medicale, dat gratis în folosință(2). Sorin Oprescu a recunoscut în fața presei colaborarea cu farmacistul Virgil Condrea, tatăl lui Dan Condrea(3).Din 1994, afacerea s-a dezvoltat, a fost protejată, banii au fost exportați prin firme de tip offshore (IV), dar nimeni nu a controlat calitatea produselor livrate(5). Nici „epidemiile“ de infecții intraspitalicești nu a dat de gândit celor care au condus Ministerul Sănătății (VI) sau membrilor comisiilor parlamentare pentru sănătate(VII).Abia de curând, cineva din interiorul afacerilor cu dezinfectanți (8) a furnizat informații presei, care au declanșat “avalanșa”. Contextul: doctorul Sorin Oprescu, devenit între timp primar al Bucureștiului, apoi arestat preventiv și cu dosare penale pentru corupție, a rămas fără putere ca și grupurile de foști ofițeri de Securitate din apropierea familiei (9).”„Sistemul subteran, unde câțiva puternici proveniți din fosta Securitate dictează cine face averi ilegale sau cine e eliminat de galeria bogaților, există însă cu certitudine( X). Certitudinea este dată de faptul că nu întotdeauna „pică“ în plasa anchetatorilor toți aceia care acumulează averi impresionante fără justificări fiscale ( XI ), ci doar cine trebuie eliminat de pe piață (XII). Metoda cea mai folosită: dezvăluiri livrate jurnaliștilor apoi autosesizarea parchetelor. ”„După 2006 și mai intens după 2009, ofițerii acoperiți care comi­teau nelegalități prin firmele acoperite nu au mai beneficiat de protecție în fața legii dacă pentru afacerea nelegală nu era și un ordin scris, iar beneficiul nu intra în bugetul serviciului respectiv (XIII). Mulți acoperiți s-au trezit “descoperiți” în fața legii și au început să pice în plasa anchetatorilor(XIV). Iar mulți dintre cei care au picat i-au servit anchetatorilor pe ceilalți ca să scape de tot de pedeapsă sau mai ieftin(14).”http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/patronul-hexi-pharma–victima-gastilor-de-securisti–417209

Un politician este foarte ingrijorat ( acum ) de soarta tarii si a natiunii pe care le-a condus in calitatea de prim-ministru pe care a avut-o. Admirabil, nu ?! Pe de alta parte , un ziarist care nu se declara ingrijorat de soarta tarii si a natiunii ne descrie pe scurt ce s-a intamplat in realitate din 1994 si pana in 2016.
Ca sa rezumam ( scuze pentru metafora brutala care va urma ) , stim cine a introdus morcovul in sistem ( I) , unde s-au dus banii si la cine ( IV), cei care sunt cei cu putere de decizie dar care nu au vrut nici sa vada , nici sa auda ce se intampla prin spitalele Romaniei unde zeci de mii de pacienti au fost scurtati de membre sau chiar de cap din cauza bacteriilor nerecunoscute oficial ( VI) (VII), stim cine sunt cei care formeaza sistemul (X) si cum pot diagnosticati in mod indubitabil (XI) , ce se intampla cu cei care calca pe bec si fluiera in biserica (XII ) , stim de ce unii isi rup sau li se rupe gatul (XIII ) si de ce abia restul ajung sa faca deliciul presei si al populatiei (XIV) .
Deci, ce ne mai trebuie ?! Rabdare, tutun( pentru fumatori ) si justitie democratica ( pentru toti), numai ca aici toti trebuie sa fie egali, nu unii mai egali decat altii. Ce-o fi atat de greu ?!




Comentarii pe Contributors.ro 
....sau negarea evidentei prin metoda strutului :

    • Miron Damian spune:                                                                                        Miron Damian
      Iată răspunsurile, dle Simion. Așa cum am mai explicat, vorbim de articole de presă, totuși, nu de studii academice; sunt în mod necesar mai restrânse și forma e diferită, nu înseamnă că afirmațiile cu valoare de fapt sunt fără acoperire. Nu pot explica fiecare afirmație în articol, ar deveni de necitit, sunt gata să explic aici, fără probleme.
      “Dar a crede că sistemul se baza pe el ținând un secret și că s-ar fi deșirat tot ( adica ?! – s.n.) dacă autoritățile ar fi apucat să-l afle, asta vă dau în scris că este fantezie pură.”
      Adică și-ar fi redus în mod sensibil funcționarea, dacă nu s-ar fi redus cu totul.
      „…demantelarea sistemului – arhivizibil, repet ( mai clar, in consta sistemul arhivizibil?-s.n.) – care face astfel de afaceri nu doar posibile, ci aproape inevitabile.”
      E vorba de sistemul prin care, pe bază de corupție, achizițiile publice sunt încredințate doar anumitor firme, deși raportul calitate/preț al produselor lor este scăzut, uneori din ce în ce mai scăzut pe măsură ce contractul se desfășoară,. Această diferență este certă și categorică. Ce înseamnă arhivizibil? Păi haide să vă dau un exemplu care se întâmplă să fi apărut DUPĂ ce am publicat articolul. E vorba de contractul acordat de CNAS pentru servicii de asistență tehnică și instruire asupra sistemului IT. Din comunicatul DNA aflăm că firma căreia i-a fost încredințat contractul, cu încălcarea legii, a subcontractat imediat fix aceleași servicii unei alte firme, la un sfert de cât a primit, direct, de la CNAS. Cât de vizibil poate să mai fie făcut sistemul? Vă pot da alte exemple unde diferența e și mai flagrantă.
      teoria conspirației va reuși în mod ironic să ascundă ce putem vedea cu proprii noștri ochi( adica ?-s.n.)
      Vezi mai sus. Repet e un caz care a apărut, documentat dintr-o sursă de încredere, la câteva ore după ce am scris articolul. Alt exemplu e dat în articol. Să mai zic despre achizițiile arhicunoscute ale primăriilor sectoarelor din Capitală, care fac ca șase din cei șapte primari să aibă probleme cu justiția penală? Să fie oare chiar atât de greu de văzut? În niciunul din cazuri n-am văzut vreo rețea cu spioni, securiști și alte aiureli. Corupție simplă, cu efecte cât se poate de vizibile.
      • Sergiu Simion spune:
        Interesant ce ati vazut sau n-ati vazut dvs :
        „ În niciunul din cazuri n-am văzut vreo rețea cu spioni, securiști și alte aiureli. Corupție simplă, cu efecte cât se poate de vizibile.”
        Foarte originala si categorica opinie prin care , desi sunteti jurnalist , negati ce stie si scrie toata presa, dar desigur , depinde unde ati privit si ce ati vrut sa vedeti. Punctul dvs de vedere in acest caz seamana cu cel al jurnalistului Cristian Tudor Popescu care are o opinie la fel de interesanta si originala privind lumea prin ocheanul intors in care unii fura iar altii sunt de vina : „Medicii sunt primii vinovaţi pentru Hexi Pharma!“ (http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/ctp-medicii-primii-vinovati-hexi-pharma-1_5744ae965ab6550cb841fff5/index.html ).
        Ceea ce ar putea intregi in acest caz tabloul vazut de romani ar fi celebra replica data de Petre Roman la Mineriada din 1990 ziaristilor straini care la conferinta de presa au povestit ingroziti ce au vazut afara in strada : „N-ati vazut bine!” , dar cireasa de pe tort ar fi opinia unui alt politician celebru care tot in 1990 acuza romanii in ziarul „Romania Libera” ca sunt paranoici deoarece vad peste tot numai conspiratii .
        Din fericire exista si alte puncte de vedere pentru ca, slava Domnului , putem sa comparam si avem de unde alege, dvs in schimb puteti sa-i contraziceti pe toti ( chiar ar fi foarte interesant !) sa nu mai scrie la unison asemenea bazaconii ca cele de mai jos :
        Si in final o intrebare pentru formularea „Coruptia simpla, cu efecte cate se poate de vizibile”.
        Cat de „simpla” credeti ca trebuie sa fie coruptia si cat de „vizibila” pentru ca unii sa-si poate deschide conturi musai in …Panama, Bahamas, etc . si la dracu` in praznic ?!
        Nu de alta , dar cei de la DNA stiu exact cat este de „simpla” si de „vizibila” , de aceea sunt condamnati saracii sa o masoare in … kilometrii de dosare (https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1nrT8QR17HWkSGxotaOVKDyWClkRhTxFNQyO5vADZD7eBKgCMPNzMvd89YCOBnyEzv2HuhiVVdwk3WpSlytcZ-YYg_i6S40eJCHzCahQAevRZi7V-j9maML6U5ZeemsS-KCI1__5cb2E/s1600/image-2016-02-25-20825568-41-cum-arata-dosar-din-dna.jpg) pentru ca la noi mortii se acopera cu pamant si vii cu hartii, iar plimbatul dosarelor si „furtul cu acte” a fost ridicat la rang de arta de aceea avem numai „coruptie simpla” fara corupti majori pentru ca la noi „nu exista retele cu spioni , securisti si alte aiureli” ( corect ) , desi se stie ca s-au furat ( singure ? ) sute de milioane de euro. Asta e, cainii latra si caravana trece.
        • Miron DamianMiron Damian spune:
          „Cat de „simpla” credeti ca trebuie sa fie coruptia si cat de „vizibila” pentru ca unii sa-si poate deschide conturi musai in …Panama, Bahamas, etc . si la dracu` in praznic ?!
          Cât se poate de simplă, domnule. Nu deschiderea unui cont în altă jurisdicție reprezintă actul de corupție, nici măcar nu e ilegal să faci așa ceva, și nici foarte complicat.
          „ În niciunul din cazuri n-am văzut vreo rețea cu spioni, securiști și alte aiureli. Corupție simplă, cu efecte cât se poate de vizibile.”
          E o afirmație cu valoare de fapt. Opiniile altora, inclusiv ale Dvs. le pot nota ca atare, dar o opinie nu e opozabilă unui fapt. Fenomenul corupției de aici, așa cum îl putem vedea, dacă nu direct, în „n” dosare și rechizitorii este format din tunuri extrem de simple în concepție și execuție, ale căror efecte, aproape invariabil, sunt la vedere. Cazul „Hexi” se încardează în acest tablou.
          • Sergiu Simion spune:
            / “În niciunul din cazuri n-am văzut vreo rețea cu spioni, securiști și alte aiureli. Corupție simplă, cu efecte cât se poate de vizibile.”
            E o afirmație cu valoare de fapt. /
            Nu . Este si aceasta doar o opinie, dar a dvs si care denota o anumita atititudine .
            Dupa aceasta interesanta atitudine , comunismul a fost condamnat degeaba pentru ca nu mai exista comunisti si securisti ( de fapt nici nu au existat, sunt niste aiureli , nu ? ) , la Revolutie oamenii s-au impuscat singuri pentru ca nu au fost gasiti teroristii, la Mineriada din 1990 minerii doar au plantat panselute iar studentii s-au batut tot singuri, etc. Si tot asa.
            Stim foarte bine ca problema nu este deschiderea unui cont oarecare in paradisurile fiscale ( desi acolo nu isi deschide cont Dorel de Bucuresti sau primarul din Poplaca ! ) ci a unor conturi “speciale” , dar cine trebuie sa aiba orbul gainilor nu vrea sa vrea sa le vada si gata.
            De fapt , cum am spus deja, discutia dvs nu este de fapt cu mine ci cu ICIJ, Rise Project, DIGI24, PROTV, EVZ, Romania Libera, Ondine Ghergut,etc.etc.etc. care tot dupa dvs se pare ca scriu bazaconii de peste un sfert de secol.
            • Miron DamianMiron Damian spune:
              Dupa aceasta interesanta atitudine , comunismul a fost condamnat degeaba pentru ca nu mai exista comunisti si securisti ( de fapt nici nu au existat, sunt niste aiureli , nu ? )
              Există și comuniști, în sensul de oameni care aderă la respectivul curent politico-economic), există și securiști, în sensul de oameni care au lucrat în fosta Securitate. N-am spus altceva, nu văd cum am putea dialoga dacă insistați că spun altceva decât spun. Putem să ne ținem la subiect?
              Stim foarte bine ca problema nu este deschiderea unui cont oarecare in paradisurile fiscale ( desi acolo nu isi deschide cont Dorel de Bucuresti sau primarul din Poplaca ! ) ci a unor conturi “speciale” , dar cine trebuie sa aiba orbul gainilor nu vrea sa vrea sa le vada si gata.
              Nu, nu știm. Ce anume e un cont „special” în context, și ce legătură are cu ce discutam? Nu există în principiu nicio problemă pentru primarul din Poplaca sau Dorel din București să deschidă cont acolo, doar că nu prea au motive să o facă, desigur.
    • Stefana spune:
      Un comentariu scurt si cuprinzator care practic completeaza articolul. Cam ca pe vremea ” de trista amintire” cand absolut toata lumea stia ca se minte la toate categoriile ( de la productia la hectar la genialele indrumari… ) dar nu putea face nimeni, nimica. Tara lu’ Acaru Paun.
      • Miron DamianMiron Damian spune:
        Exact. Dar ne place să ne și mințim că nu se poate face nimic, pentru că – vezi Doamne! – avem în față rețele întregi cu spioni, securiști, asasini și alte fantezii dinastea. Cum spuneam, e un confort mental implicat în trebușoara asta, este mult mai ușor să tolerezi fenomenul dacă te minți că e imposibil să faci ceva împotriva lui.
        • dusu spune:
          nu ; n ati inteles ! nu e vorba de a tolera fenomenul si nici de a simti ca nu poti face nimic !
          tocmai ca nu vrem sa facem nimic ! pai unde am ajunge ? trebuie sa raminem uniti si sa traim ca frati ! ca de aia sintem romini
        • Sergiu Simion spune:
          ” Nu există în principiu nicio problemă pentru primarul din Poplaca sau Dorel din București să deschidă cont acolo, doar că nu prea au motive să o facă, desigur.”
          Da ? Aceasta este exact atitudinea celor care ” vor sa faca ceva impotriva lui ( a fenomenului ) “, nu ?! :) ) Inteleg ca va pricepeti la paradisurile fiscale. Perfect. Asa , din pura curiozitate, si din cunostintele dvs de jurnalist , cum poate deschide Gica de la scularie sau un primar din Scaietii din vale un cont in …Panama sau Bahamas ( daca are si motive sa o faca – pentru a respecta si conditia dvs ) atunci cand el uneori nu stie bine nici limba romana sau este de-a dreptul agramat cum vedem atatia politicieni( care au si dosare penale si conturi pe afara, e adevarat ) ?
  1. man of war spune:
    @ Miron Damian
    Dl Sergiu Simion a venit cu opinii argumentate, bazate pe observatiile domniei sale, intarite de concluziile unor jurnalisti de investigatie onesti. Dvs pe ce va bazati ? eu fac urmatoarea asertiune : nu doar coruptia ucide ci si incompetenta. daca cohortele de militieni, securisti, controlori si supraveghetori nu sint corupte atunci nu ramine decit varianta incompetentei. or, eu n am auzit de astfel de pindari (care s au inmultit la tita bugetara cu viteza gindacilor de colorada) pedepsiti sau destituiti. in final vina apartine doar cetateanului care i plateste pentru a fi aparat de paraziti si nu invers (parazitat pe banii lui). e adevarat ?
    • Miron DamianMiron Damian spune:
      Pe realitate mă bazez, desigur. Avem o mulțime de cazuri de corupție, inclusiv de mare corupție, după rangul celor implicați – de la premier în jos, judecători etc. Cazuri documentate în rechizitorii și decizii ale instanțelor. Care sunt, dintre aceste cazuri, cele în care au fost implicați, în această calitate, ”cohorte de securiști, milițieni” etc. ?
      „nu doar coruptia ucide ci si incompetenta” – iată o aserțiune pe care n-am de ce să o contest, e adevărată; dar e vorba de lucuri diferite.
      „daca cohortele de militieni, securisti, controlori si supraveghetori nu sint corupte atunci nu ramine decit varianta incompetentei” – prima afirmație n-a fost nici făcută și nici negată de articol, găsim corupție peste tot, articolul contestă altceva, și anume că aceste cazuri, corupția în general din țara asta, ar fi reprezentată de rețele vaste și în mod necesar ascunse, bazate pe oameni cu putere de decizie în structurile informative. A doua afirmație din citat reprezintă un non-sequitur și o falsă dilemă.
      „or, eu n am auzit de astfel de pindari (care s au inmultit la tita bugetara cu viteza gindacilor de colorada) pedepsiti sau destituiti. in final vina apartine doar cetateanului care i plateste pentru a fi aparat de paraziti si nu invers (parazitat pe banii lui). e adevarat ? ” – e foarte adevărat! Faptul că un demnitar rămâne în post chiar și după ce e suspectat (uneor dovedit, chiar) de corupție este chiar una din problemele VIZIBILE, de care vorbeam chiar în articol! Iar una din chestiile simple care se pot face este să fie amendată legislația astfel încât pedeapsa interzicerii ocupării postului public să nu poată fi suspendată în cazul cuiva vinovat de infracțiuni de corupție.
      În fine, cetățeanul este responsabil doar pe chestiile pe care le poate face, în calitatea asta – de el depind doar demnitățile alese direct, și nici alea exclusiv. Nu e vina cetățeanului că directorul Spitalului Județean Constanța n-a fost înlăturat din post imediat ce a intrat în vizorul DNA pentru fapte de corupție, postul nu e unul în care ești ales și/sau poți fi revocat prin vot popular. Desigur, cetățenii ar fi putut, ar fi trebuit zic eu să fie mai activi în spațiul public cerând asta!
      • Harald spune:
        Într-adevăr, ”corupția în general din țara asta”, nu e ”reprezentată de rețele vaste și în mod necesar ascunse”. Asta însemnând că un polițist poate lua foarte bine o șpagă pe cont propriu, iar o recepționeră de hotel îți poate da o cameră fără bon fiscal la jumătate de preț.
        Însă în materie de sifonarea banilor publici nu mai e vorba de acțiuni izolate, chiar există rețele care îi includ pe cei care cooperează și îi marginalizează pe cei care nu. Poate nu vi s-a întâmplat să depuneți plângeri la DNA sau la DIICOT și să fie ignorate cu anii, dar unor oameni cinstiți din diverse instituții li s-a întâmplat.
        Hexi Pharma nu e un șmen ocazional, Siemens nu e un șmen ocazional, HP și Microsoft nu sunt șmenuri ocazionale. Este un ”model de business” ca să-i spunem așa, cunoscut la toate nivelele, practicat la toate nivelele și protejat la toate nivelele. Nu trebuie să vă imaginați că rețelele astea au legitimație de membru și nici că se întâlnesc în case conspirative. dar ele există.
        Singura parte cu care suntem de-acord este că ele nu sunt ”în mod necesar ascunse”. Puteți eventual investiga pe cont propriu, încercați să aranjați o returnare ilegală de TVA de câteva milioane de euro sau o vânxzare de echipamente medicale și o să vedeți ce repede găsiți contactele necesare în sistem.
        • Miron DamianMiron Damian spune:
          Harald,
          înțeleg care e „singura parte cu care suntem de acord”. Nu-mi dau seama în schimb în ce privință nu am fi de acord. Citesc afirmațiile din comentariul tău, la unele aș avea obiecții, mai degrabă minore, în schimb nu văd una care să contrazică vreo singură afirmație făcută de mine.

      • Sergiu Simion spune: ( comentariu sters )
      • ” Pe realitate mă bazez, desigur.”
        Adica pe realitatea dvs. Problema este ca pe langa realitatea dvs , mai exista si alte realitati ( politice, juridice, sociale, etc. ) care nu sunt in mod necesar identice cu punctul dvs de vedere.

    • ana spune:
      Ce sa inteleaga omul simplu din tot ce se intampla zilnic?Tara asta a devenit un cimp de lupta intre politicieni , afaceristi care fura sau dau tunuri peste tot unde sant bani multi -ai statului se-ntelege-si institutii de stat care ar trebui sa-i urmareasca ,sa-i pedepseasca,sa recupereze banii ,intre care se interpune un zid de avocati care-i sprijina si viata se deteroreaza pe an ce trece,dezamagirile cresc. Cum e posibil ca o tara cu oameni destepti ,harnici si buni la suflet sa fie victima a o mana de oameni corupti,mincinosi si lacomi asa cum s-a intamplat si inainte de revolutie?Cum e posibil sa primesti la o sesizare de frauda fiscala urmatoarea rezolvare:”…sant prioritizate resursele necesare efectuarii verificarilor specifice necesare prevenirii,combaterii si descoperirii faptelor de evaziune fiscala si frauda fiscala si vamala…”si nu se intampla nimic de luni de zile in problema sesizata?Chiar daca santem victimele unui sistem,asa cum se comenteaza mai sus,a unor retele in toate structurile de conducere care fraudeaza fara scrupule,este greu de acceptat ca nu putem scutura de pe umeri povara asta rusinoasa.Societatea civila nu are glas,nu protesteaza,doar asista la dezastrul acesta.Cateva mii de oameni care citesc analizele ,comentariile de pe acest site,dezbat problemele si chiar cauta solutii,ofera art. documentate ,pana si asta pare o lupta cu morile de vant.

Sergiu Simion spune: ( comentariu sters
Comentariul tău e în așteptare. 
Domnule Damian,
Pur si simplu practicati cenzurarea opiniilor celorlalti in spatiul public ( cu ce drept ?) desi nu sunt un atac la persoana .
Asa cum dvs aveti dreptul sa va expuneti civilizat opiniile , il am si eu si oricare alt cititor.
Va solicit sa reafisati postarea pe ati sters-o in mod abuziv ( la 26/05/2016 la 9:46http://www.contributors.ro/reactie-rapida/%e2%80%9eaccidentul%e2%80%9d-condrea-%c8%99i-conspira%c8%9bia-flagranta/#comment-282886 ) incalcand dreptul la libera exprimare a opiniei.
Sergiu Simion




*) Comentariu sters in mod abuziv. 
Domnul Damian cenzureaza pe o platforma publica , si dupa bunul plac , opiniile care nu ii convin desi nu sunt un atac la persoana. Cand nu mai are argumente , sterge pur si simplu comentariile pentru ca din punctul dumnealui de vedere numai opiniile proprii sunt relevante . 
Astept sa vad daca va sterge si comentariul care asteapta sa fie publicat  ( http://www.contributors.ro/reactie-rapida/%e2%80%9eaccidentul%e2%80%9d-condrea-%c8%99i-conspira%c8%9bia-flagranta/#comment-282908 ) si in care solicit sa reposteze ceea ce a sters. 
In acelasi timp , am scris o scrisoare si editorilor Contributors.ro in care am explicat situatia , vom vedea si reactiile.

**) Am mai postat inca un comentariu la acest articol sa vedem daca va fi si acesta sters pentru ca este in asteptare dar pe platforma are deja sigla pentru blocarea replicilor la acesta  :


Sursahttp://www.contributors.ro/reactie-rapida/%e2%80%9eaccidentul%e2%80%9d-condrea-%c8%99i-conspira%c8%9bia-flagranta/#comment-282913

A fost publicat , in  sfarsit , pe site si acest comentariu ( paroximativ la ora 17.00 ) dar  restul comentariilor ( respectiv cele subliniate cu rosu )   au fost blocate sau sterse .
Este prima data,  in atatia ani, cand  imi sunt sterse comentariile de pe Contributors.ro .

Niciun comentariu: