Profesorul si analistul politic Tom Gallagher cunoscut de ani de zile pentru analizele sale politice exemplare si articolele pertinente asupra realitatii romanesti , ne ofera in Revista 22 ( http://revista22.ro/70253585/poate-eminena-cenusie-de-la-cluj-s-transforme-politica-romneasc.html ) o surprinzatoare pledoarie in favoarea lui Vasile Dâncu propulsat in rolul de posibil "centru nervos al reașezării unei lumi politice în blocaj ".
Dupa profesorul Gallagher aceasta restructurare politica si sociala ar putea avea chiar si sustinatori :
" Dacă Dâncu se pregătește cumva, în secret, să transforme ordinea politică existentă, el este ajutat în acest demers atât de lipsa de curiozitate din mass-media pe acest subiect ( s.n.) , cât și de sprijinul discret din partea unor ardeleni proeminenți din presa bucureșteană (s.n.)".
Foto : Revista 22 |
Argumentele prin care Vasile Dâncu este distribuit direct in pole position , pornesc de la imaginea publica pe care acesta o are in profesie , mass-media si retelele sociale :
"...este un expert în sociologia comunicării, cu experiență guvernamentală, dar și cu numeroase conexiuni în viața publică. Mulți tineri îl urmăresc pe social media ( ?-s.n.) , admirându-i imaginea atent șlefuită, de ardelean mândru și care, în egală măsură, este confortabil cu partea lui românească, dar, în același timp, echilibrat, fără a fi servil în fața culturii și puterii occidentale."
"Ca cititor ocazional al revistei sale, Sinteza, am putut să descopăr un mesaj naționalist persistent, deși bine ascuns, mult mai sofisticat decât orice ar putea concepe Marian Munteanu. Sinteza susține că românii trebuie să se bazeze pe propria lor inteligență și solidaritate și că politicile interne și internaționale trebuie să fie modelate de interesul național românesc (s.n.). Și oricine are puterea să definească acel interes va avea o influență psihologică imensă asupra multor români, demersul lui Dâncu fiind o astfel de încercare(s.n.). Sinteza este o revistă glossy, prezentabilă, care beneficiază de un tipar de cea mai bună calitate, costurile de producție semnificative fiind acoperite de sponsori generoși (într-o piață de publicitate extrem de dificilă și săracă)."
In sfarsit, argumentul forte prezentat in favoarea lui Vasile Dâncu este legat nu de ceea ce are, ci de ceea ce nu are :
" Nu are un trecut dubios și nu are probleme în justiție, așa cum se întâmplă cu oricare alt nume mare din PSD în ultimul deceniu. ".
Aceast foarte interesant profil socio-politic are un defect structural si anume acela ca nu prezinta decat o singura faţă a monedei deoarece profilul analizat este in realitate mult mai complex. Desi este propus pentru rolul atat de impunator de "centru nervos al reașezării unei lumi politice în blocaj" personajul analizat are in realitate un sistem de valori politice si morale care poate fi definit in cel mai bun caz ca fiind "departe de echilibru" deoarece instituie ad-hoc un fel de democratie sociologica cu securisti si pentru securisti :
" Să nu-l mai critice pe Voiculescu, nu aici este soluţia. Dan Voiculescu are libertate absolută să facă ce vrea pe scena politică de la noi. Îşi permite să fie soluţie imorală de câte ori vrea şi eu sunt împotriva celor care se tot plâng de el, mai ales pe la colţuri sau cu jumătate de gură. În condiţiile în care politicienii români nu ştiu să facă decât politică de televizor, Dan Voiculescu are cel mai important capital. Bravo lui, nu-l mai stresaţi cu tot felul de nimicuri! Chiar îmi place de Dan Voiculescu, îl putem admira pentru ceva: este singurul politician care poate exercita o putere reală asupra politicienilor, care le taxează ipocrizia şi oportunismul. Mă uit cu o încântare grozavă ore întregi la politicieni care explică de ce se aliază cu el: compatibilităţi ideologice, similarităţi de program, cristalizarea stângii sau a dreptei, interes naţional. Până la urmă, tuturor le este frică de el şi el procedează ca un haiduc: primeşte 1% la alegeri, dar îi taxează pe ceilalţi pentru că, are dreptate, nici ei nu sunt mai cu moţ. Îmi place tenacitatea lui şi mai ales faptul că exercită un act de putere pe scena politică."
Vasile Dâncu
sociolog PSD
http://www.revista22.ro/mi-place-dan-voiculescu-taxeaza-ipocrizia-si-oportunismul-9709.html
http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2016/03/25/56f53f595ab6550cb838689d/627x0.jpg |
http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2016/03/25/56f53f695ab6550cb83868f7/627x0.jpg |
Sursa : http://adevarul.ro/news/politica/sondaj-ires-victor-ponta-mai-apreciat-intelectual-roman-interpreteaza-sociologii-rezultat-1_56f50dc95ab6550cb836bc0c/index.html
"Inteligenţa poporului român raportată la inteligenţa altor popoare este şi aceasta evaluată pozitiv. Două treimi dintre respondenţi spun că, într-o mare şi foarte mare măsură, poporul român este mai inteligent dec\t alte popoare. Întrebat cum interpretează acest rezultat, sociologul Mircea Kivu a răspuns: „Este o întrebare tâmpită. Poporul nu e inteligent, oamenii sunt inteligenţi“.http://adevarul.ro/news/politica/sondaj-ires-victor-ponta-mai-apreciat-intelectual-roman-interpreteaza-sociologii-rezultat-1_56f50dc95ab6550cb836bc0c/index.html
http://www.scmi-educatie.ro/ http://ares-romania.blogspot.ro/2015/12/comunicat-de-presa-imbunatatirea.html
Cu alte cuvinte asociatia ARES (http://ares-romania.blogspot.ro/ - deci localizata pe un blog ) este partenera cu Asociatia Centrul pentru Integritate ( http://www.asociatii.net/bucuresti/asociatie-asociatia-centrul-pentru-integritate-cui30933249.html - localizata pe Soseaua Vitan-Bârzesti 7D Bucuresti , dupa Google Maps exact in sediul Rin Grand Hotel Bucuresti) si intr-un proiect care reformeaza invatamantul romanesc prin "controlul managerial intern" ( extrem de interesant concept , dar nu prea are legatura cu obiectivele educatiei si invatamantului ) .
Ca lucrurile sa fie si mai palpitante, revista Sinteza amintita anterior si editata de un social-democrat face reclama reclama monarhiei ( http://revistasinteza.ro/romania-sub-semnul-coroanei-regale/ ) fiind atasata aceluiasi blog ( http://ares-romania.blogspot.ro/) al asociatiei inter- multi- si pluridisciplinare ARES al carei obiect de activitate acopera practic toate domeniile si toate planurile incepand cu securitatea si terminand cu invatamantul si ocupatiile non-agricole din zona rurala (http://ares-romania.blogspot.ro/2015/02/bilantul-mai-2013-iulie-2013-privind.html ) :
CINE ESTE ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU EVALUARE ȘI STRATEGIE – ARES? Asociația Română pentru Evaluare şi Strategie – ARES este persoană juridică română constituită în scopul de a contribui la optimizarea unor dimensiuni ale societății în domenii precum cel al educației și formării profesionale, social, politic, economic, juridic, militar, al securității și cooperării, dar fără a fi limitate la acestea, prin proiecte și acțiuni științifice inter și pluridisciplinare.
( http://ares-romania.blogspot.ro/)
Acest obiect de activitate multicolor de tip hipermarket si/sau salata boeuf, pare pur si simplu calchiat dupa doctrina nationala a informatiilor pentru securitate :
"Doctrina naţională a informaţiilor pentru securitate oferă o definiţie exhaustivă a conceptului de securitate naţională – „starea naţiunii, a comunităţilor sociale, a cetăţenilor şi a statului, fundamentată pe prosperitatea economică, legalitate, echilibru şi stabilitate socio-politică, exprimată prin ordinea de drept şi asigurată prin acţiuni de natură economică, politică, socială, juridică, militară, informaţională şi de altă natură, în scopul exercitării neîngrădite a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti...". Ion Duvac - Cultura de intelligence a decidentilor politici https://www.scribd.com/doc/43797433/Duvac-Cultura-de-Intelligence-a-Decidentilor-Politici-2007
In aceasta interesanta ipostaza este de presupus ca impartaseste in anumite limite cel putin , conceptia , ideologia, mentalitatea si viziunea tovarasilor sai de drum . Cum Vasile Dâncu a fost deja distribuit in rolul de "centru nervos al reașezării unei lumi politice în blocaj " fiind considerat preocupat de "transformarea in secret a ordinii politice existente", este evident cam la ce consecinte ne putem astepta daca in complicata realitate romaneasca se va da curs unui asemenea posibil scenariu .
Observatii
Am vrut sa postez comentariul si pe site-ul Revista 22 dar setarile lui nu permit decat un numar limitat de cuvinte ( nu se stie exact cate !) si resping link-urile externe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu