Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 6 iulie 2016

Un semn de normalizare sociala si de refacere a unei societati dezumanizate


Pentru prima data  dupa 1990 un astfel de articol despre o problema sociala atat de grava cum este soarta unor copii ( http://www.contributors.ro/editorial/copilaria-este-despre-zambet-iar-in-justitie-nu-toti-judecatorii-au-pantofi-albastri/ ) este scris in acest registru  nu de un ziarist sau poet visator , ci chiar de catre un specialist in drept . Acest articol , ca si postarea avocatei Madalina Scutelicu (https://www.facebook.com/lucamada/posts/1135387659816856?pnref=story ) sunt primele semne de refacere a ţesutului social si de normalizare sociala.
Dupa 26 ani de evolutie haotica si stare de parabioza care a debusolat  si tara, si cetatenii ei , societatea s-a transformat  practic  intr-un penitenciar social ( chiar si in 2016  in unele camine de copii si chiar in unele scoli si gradinite sunt inca folosite unele din metodele din laagarul de la Cighid descoperit in 1990,  sau  chiar unele din metodele pe care  tortionarii "Experimentului Pitesti" le aplicau detinutilor politici ...) in care suferinta si chiar viata  oamenilor nu mai inseamna nimic :  

"Statul roman si agentii sai nu au interes pentru ca nu ii intreaba nimeni de ce nu au facut dreptate in speta x sau y. Cine il intreaba pe procuror de ce nu a dat solutie pana la prescriptie (s.n.)?"
Mircea Stoleru,
avocat
Sursa : http://stirileprotv.ro/stiri/socant/victorie-amara-data-de-cedo-pentru-o-femeie-care-si-a-pierdut-familia-in-spital-statul-roman-ii-va-plati-39-000-de-euro.html 

„ Oare am uitat sa mai fim oameni ?”
Sursa : http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/imagini-sfasietoare-bolnav-in-stare-grava-lasat-sa-zaca-in-noroi-si-furtuna-in-fata-spitalului-universitar-timp-de-7-zile.html ;
http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/barbatul-care-ar-fi-zacut-3-saptamani-in-noroi-in-fata-spitalului-a-disparut-fara-urma-singura-informatie-data-de-medici.html

Cat de grava este inca situatia a spus-o deja un specialist :
"Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi). Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte? Cea mai gravă consecinţă a istoriei noastre din ultima sută de ani a fost felul în care s-a făcut se­lecţia umană. O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi. Şi asta nu de ieri, de azi. Iorga, Titulescu, câţi oameni de valoare nu au fost elimi­naţi din societate de nişte nimicuri, de nişte anonimi? Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de normalitate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tragic această soartă a poporului român."  
" Ce mai înseamnă azi normalitatea, când totul e permis, totul e normal, anormal e să arăţi tu cu dege­tul? Aţi văzut Eurovisionul şi femeia cu barbă? Aţi văzut cum a fremătat lumea de aplauze? E nor­mal? Nu. Normalitatea e o stare de echilibru şi armonie între cunoaştere, afectivitate, inteligenţă şi voinţă. Când una din acestea e excesiv dezvoltată sau subdezvoltată, armonia se pierde şi apare boala sau suferinţa. 90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi, o societate care şi-a pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate. Şi mai ales de non-nocivitate. În medicina romană, primul îndemn era non nocere, să nu faci rău!"
Prof.dr.psihiatru Aurel Romila 
Dia Radu - Lumea romaneasca. Interviu cu prof. dr. psihiatru Aurel Romila ( "90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi. Şi-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate")
Sursa : http://www.formula-as.ro/2014/1119/lumea-romaneasca-24/prof-dr-psihiatru-aurel-romila-90-din-oamenii-cu-care-intru-in-contact-sunt-profund-nefericiti-si-au-pierdut-valorile-de-bine-frumos-adevar-si-dreptate-17769
Vor mai trece ani lungi pana cand societatea romaneasca se va normaliza ( Peter Gross -„In opinia mea societatea civila va dura 40 pana la 60 de ani pana ca tara sa ajunga la acea etapa slavita a unei societati cu adevarat deschise, care acum e in uter”- Intoarcere in laboratorul romanesc, Editura Nemira , 2015) , dar acest lucru va fi posibil numai prin educatie ( variabila lipsa in societatea romaneasca atat de traumatizata inca ) si implicarea tinerelor generatii in reformarea educatiei, culturii, a domeniilor profesionale , a statului , institutiilor sale, si a unei clase politice politice corupte si penale,  iar in final a societatii in care vor sa traiasca.
Din nefericire, sarcina lor va fi una de Sisif . Daca vor dori cu adevarat sa-si traiasca maturitatea si batranetea intr-o lume normala si sa-si creasca copiii intr-o societate reumanizata , vor fi nevoiti sa realizeze imposibilul , respectiv sa faca „ un acvariu dintr-o ciorba de peşte”.

http://www.contributors.ro/editorial/copilaria-este-despre-zambet-iar-in-justitie-nu-toti-judecatorii-au-pantofi-albastri/#comment-286868

Niciun comentariu: