Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 7 septembrie 2017

Tehnici de umilire si intimidare in spatiul public




Degradarea etichetei  , limbajului,  comunicarii publice , a comportamentului public si in general a spatiului public romanesc a ajuns dupa 28 de ani la cote paroxistice .
Dincolo de comportamentul incalificabil al clasei politice, vina este a Consiliului National al Audiovizualului care nu sanctioneaza derapajele verbale , promovarea agresivitatii  si comportamentele necivilizate , dar si a mass-media respectiv a moderatorilor TV care nu aplica si nu respecta standardele de comunicare si codurile deontologice specifice societatilor civilizate.
In sfarsit, societatea civila prin organizatiile si reprezentantii ei nu au militat suficient in acesti ani pentru adoptarea unui climat civilizat in spatiul public .
Rezultatul este mentinerea unui climat primitiv si visceral in care "  dialogul " se confunda cu cearta triviala de cartier asa cum se poate observa din inregistrarea recenta de mai jos.
In acest context merita subliniat ca intimidarea si umilirea celuilalt, insulta , argumentul ad hominem , limbajul trivial si atacul la persoana sunt incompatibilie cu comportamentul civilizat si european ele fiind tehnici de control si dominare sociala specifice comunismului de altadata ( atacul la persoana era un curs special care se preda  la  "Academia Stefan Gheorghiu " , dupa cum la Baneasa, CEPECA si in institutiile Securitatii erau predate cursuri speciale de  control si presiune asupra maselor, grupurilor si indivizilor ). 










În cele din urmă, acest comportamentul trivial a fost taxat *)  , dar acest tratament ar trebui aplicat de orice post TV, de orice ziar , retea sociala,  forum,  oricarui invitat , moderator sau cititor care incalca regulile comportamentului civilizat. 
Ar trebui, dar dupa aproape trei decenii de democratie  ( originala ) limbajul , comportamentul si climatul public de la noi , au coborat chiar sub nivelul  anilor  `90.  
De fapt, poate ca exact acest lucru s-a si dorit .



Nota

*) In cele din urma , in pauza de publicitate Eugen Nicolicea a fost poftit afara din platoul emisiunii
http://adevarul.ro/entertainment/tv/deputatul-psd-eugen-nicolicea-jigniri-grosolane-adresa-jurnalistei-b1-tv-nadia-ciurlin-sunteti-jalnica-video-1_59b0d5b85ab6550cb8ca0f96/index.html ).

Niciun comentariu: