Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 19 aprilie 2010

RV - Romania Virtuala





















Aceasta postare se refera la un proiect mult mai vechi de-al meu despre o Romanie a Sperantei in care e loc pentru toti cei care o merita si avea drept tinta viitorul nostru comun pe care altii ( tot de aici ! ) nu ne lasa de vreo 20...50...70 de ani sa ni-l construim. Il "deconspir" acum deoarece prietenii si apropiatii mei ,dar si unii din cititorii mei mai vechi sau mai noi, au remarcat tonalitatea pe care ei o numesc excesiv de "apasatoare" a unora dintre postarile mele care s-ar concentra numai pe ceea ce este negativ iar aceasta atitudine au asimilat-o lipsei de speranta. E o opinie pe care nu o impartasesc. Eu cred ca in aceasta tara exista si normalitate sociala si oameni admirabili dar in mod bizar ( si aici nu este vina oamenilor ) aceasta normalitate este in mod sistematic eludata.


Exista inca oaze nealterate unde manele, injuraturile, obscenitatea, murdaria, gratarele , gunoaiele, ura si batele nu au patruns :





















Si exista inca oameni civilizati si cu bun simt care stiu sa se bucure de ele :





















Aceasta civilizatie ancestrala nu a putut fi distrusa cu bata , ranga sau pistolul. Nu va putea fi distrusa nici "cu televizoru`" unde cam aceiasi o suta de oameni ( aproximativ ) ocupa de 20 de ani tot ecranul ( lumii lor...) pentru ca lumea de carton si mucava din mass-media doreste sa creeze dependente infantile oamenilor din lumea reala carora li se atribuie gusturi inventate pentru ca apoi sa existe motiv sa le fie distribuite sub forma de " la cererea publicului..."























... si ascunde lumea reala din aceasta tara ca oamenii sa nu cumva sa stie ca mai exista inca o lume normala .


O mica istorie.

Prin iarna anului 2001 , intr-o dimineata geroasa de iarna, mergeam pe o strada din Constanta. La o intersectie , strada s-a colorat brusc. O coloana de copii de la o gradinita trecea insotita de educatoarele care ii vegheau pe copii ca niste closti. Prichindeii se tineau de mana doi cate doi avand gentutele cu gustarea pe umar sau in cealalta mana. Ciripeau incontinuu unul catre altul , catre cel din fata dar se intorceau la fel de repede si catre cel din spate. Dupa ce am privit amuzat toata coloana , am vrut sa-mi vad de drum dar am avut o surpriza. Fara sa stie educatoarele, si fara sa-i fi vazut cei din coloana, la 5-6 pasi in urma lor se mai aflau inca doi membrii virtuali ai coloanei (un baietel si o fetita ) cam de aceeasi varsta care se tineau si ei de mana mergand tacuti in urma coloanei dar fara colegi si fara educatoare. Numai ca cei doi membrii erau , murdari, jerpeliti, si, de alta nationalitate cum se spunea odata...



Romania oamenilor ( nu a sistemului, structurilor si interlopilor...) revine incet , dar sigur, pe fagasul ei pentru ca dupa Imperiul Prostiei ( Matei Calinescu ) si Era Ticalosilor ( Marin Preda ) oamenii s-au cam saturat ( in sfarsit ! ) si vor cu adevarat tovarasia oamenilor si nu a sceleratilor.




















Go ahead !


N.B. Voi relua postarea eludand orice referire la problemele prezentului si voi incerca sa revin si cu acest gen de postari . Sa vedem rezultatul .

Niciun comentariu: