Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 6 ianuarie 2014

Anul de foc 2014



Ca o continuare Armaghedonului politic din vara trecuta care a ingrijorat mai mult UE si USA decat demonstrantii de serviciu de la noi ,  jurnalistul Dan Tapalaga a facut recent  in  HotNews.ro o excelenta analiza a razboiului informational si psihologic continuu din societatea romaneasca si a adevaratelor tinte care sunt urmarite in umbra dincolo de interesul civic brusc aparut in strada , dar numai pentru Rosia Montana, Pungesti, gazele de sist ,etc. 
Metodele folosite in acest razboi sunt de aceeasi natura ca si  cele folosite in vara trecuta : 



Daca Adrian Nastase intra la loc dupa gratii la mai putin de un an de la eliberarea sa (martie 2013), presiunile asupra guvernului pentru a-i scapa pe marii penali vor atinge apogeul. Cum, a trecut un an de la preluarea totala a puterii si nimic nu poate opri justitia?

In tot cazul, si pentru Nastase s-au depus toate eforturile sa scape de o eventuala noua condamnare. 

Exista informatii ca Guvernul pregatea sa promoveze gratierea printr-o ordonanta de urgenta in data de 19 decembrie, cand s-a judecat ultimul termen in dosarul Zambaccian, imediat dupa ce judecatorii s-ar fi pronuntat.
 Judecatorii de la Inalta Curte au anuntat insa in seara de 19 decembrie ca amana pronuntarea pe data de 6 ianuarie, asa ca tot planul a cazut.


Daca judecatorii se pronuntau iar Guvernul publica ulterior ordonanta privind gratierea in Monitorul Oficial (totul pare sa fi fost pregatit) n-ar fi avut cine sa atace ordonanta privind gratierea la Curtea Constitutionala. Avocatul Poporului, singurul avand acest atribut legal, tocmai demisionase, conicidenta, fix in acea zi invocand “motive de natura personala”. 

Ordonanta ar fi intrat in vigoare iar Adrian Nastase ar fi beneficiat de ea, la gramada cu alti condamnati aflati deja in inchisoare. Nimic nu impiedica acest scenariu azi, desigur. Diferenta ar fi ca intre timp s-a mai aflat cate ceva. Guvernului i-ar fi putin mai dificil azi, dar nu imposibil.

Ce vor spune VoiculescuDragnea sau Fenechiu, care risca si el curand o condamnare tot la Inalta Curte, daca-l vor vedea din nou pe Adrian Nastasedupa gratii? Vor mai astepta Parlamentul sa schimbe niste virgule in Noul Cod Penal, programat sa intre in vigoare la 1 februarie, astfel incat sa scape de justitie? Sau vor soma Guvernul sa intervina rapid, ingroziti ca ar putea avea, la  o adica, soarta fostului premier?

Acesta e doar inceputul anului de foc 2014. Este un an cu doua campanii electorale (europarlamentare in mai si prezidentiale in decembrie) iar politicieni si baronii locali vor avea nevoie de garantii de imunitate pentru a putea fura si produce in liniste banii negri pentru partidele lor.

Din acest motiv, SRI va deveni, perfect previzibil, urmatoarea tinta mare. De aici incepe totul. Daca serviciile de informatii alimenteaza justitia (curentul si motorul, pentru cine tine minte), politicienii se vor teme sa fure brutal si vom avea un  minim echilibru in sistem.  Sistemul, in intregul sau, ar fi cat de cat functional: serviciile, fara de care nu s-ar putea strange informatiile, procuroriiDNA, fara de care n-ar exista anchete, Inalta Curte, fara de care n-am avea cine sa judece toate aceste dosare. Si am avea si un CSM sa zicem fara capacitate de a face rau.

Batalia este, cum vedem, in plina desfasurare, pe viata si pe moarte, ca de obicei in ultimii ani.

Cam asa se explica de ce toti prietenii penalilor se supara rau de cate ori un ziarist apara cele cateva institutii cheie in stat si spune negru pe alb ca de ele depind echilibrul democratic si statul de drept. Sigur ca  pare putin ciudat sa aperi insitutii de forta intr-o democratie.

Dar intr-o societate profund distorsionata precum cea romaneasca, cu televiziuni intregi aliniate in spatele penalilor si cu o opinie publica indiferenta, alta cale realista nu prea exista.

Sursa :  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16349423-basescu-csm-sentinta-dosarul-nastase-plus-detaliile-unei-batalii-fara-sfarsit.htm?cfnl=





Comentarii




parere (Duminică, 5 ianuarie 2014, 22:30)
Arl [utilizator]                                                                      +27 (31 voturi)
Un an de foc în care românii vor continua să doarmă liniștiți, fără să le pese. Eventual, vor mai ieși sâmbăta sau duminica seara, la câte un protest anti cianuri sau șist, așa, ca o plimbare înainte de berea de seară. Nimeni nu va da doi bai pe independența justiției, doar nu are legătură cu nivelul de trai sau cu viitorul nostru.

dl Tapalaga (Duminică, 5 ianuarie 2014, 23:02)
demaGOGU [utilizator]
ar trebui sa se intrebe de ce populatia/poporul sustine "penalii"(?!?)
  • +20 (22 voturi   
    simplu (Duminică, 5 ianuarie 2014, 23:33)
    corvus coraX [utilizator] i-a raspuns luidemaGOGU
    Pentru că populația îi generează, penalii nu sunt născuți din spuma mării. Vorbim mereu despre sistemul corupt, despre abstractul stat corupt dar ignorăm faptul că poporul român este erodat din punct de vedere moral și că degradarea morală și etică este endemică. Poporul român se complace, ba chiar în unele cazuri simpatizează și empatizează cu penalii în pofida evidențelor sau a deciziilor justiției! Fără constanta presiune a Occidentului din ultimii 24 de ani, România ar fi fost la nivelul Belarusului dacă nu mai rău....
    • +17 (19 voturi   
      nu cred sa afli prea multe cu intrebarea asta (Duminică, 5 ianuarie 2014, 23:38)
      mig21 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU
      Mult popor isi ia ideile de pe la antene si alte televiziuni care au infierat basismul cum le venea la gura. Spalarea pe creier se pare ca a reusit pe scara mare - am impresia ca multa lume inca ar vota usl de frica lui Basescu.
      • +3 (3 voturi   
        e simplu .. (Luni, 6 ianuarie 2014, 9:56)
        capy [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU
        poporul roman atat poate ..sa tina cu penalii, e ceva natural fara sa realizeze asta . Apoi se intreaba ; de ce sunt saraci si furati de politicieni ?
        Culmea ii scuipa si injura pe cei ce incearca sa le redea demnitatea , sa apere statul de drept si justitia impotriva atacurilor penalilor. Iar toate astea vor dura zeci de ani de aici inainte .....


      Niciun comentariu: