Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 17 ianuarie 2014

De la mall Plaza Romania la spatiul Schenghen si retur

Un articol din ziarul "Evenimentul Zilei" ne capteaza imediat atentia prin starea de nemultumire exprimata de catre un inalt functionar de stat din M.A.I. care se pensioneaza ( trecerea sa in rezerva trebuie aprobata de presedintele Romaniei ) pentru ca " S-a saturat! " : 



Șeful Departamentului Schengen pleacă din MAI. CHESTORUL MARIAN TUTILESCU pentru EVZ: „Am cerut pensionarea. M-AM SĂTURAT!”

Chestorul Marian Tutilescu, șeful Departamentului Schengen din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și-a înaintat cercerea de pensionare. Pentru că are gradul de chestor, solicitarea sa de trecere în rezervă trebuie aprobată de președintele României.
Sursa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/seful-departamentului-schengen-pleaca-din-mai-chestorul-marian-tutilescu-pentru-evz-am-1077382.html


Comentariul de mai jos a fost postat in forum-ul articolului aparut in "Evenimentul Zilei" dar nu a fost publicat deoarece a fost considerat prea lung : 




„Nu vreau să comentez, dar m-am săturat ( s.n.). Vă pot confirma că am cerut pensionarea. Toți au fost de acord că mi-am făcut treaba ( s.n.)”, a declarat chestorul Tutilescu.



Toate bune si frumoase , dar daca aceasta este stirea, nu am inteles de ce s-a saturat si de ce s-a suparat ofiterul , si nici pe cine ( pentru ca nu ne-a spus )  dar nici pe autorii articolului nu i-a interesat  ( pentru ca nu ne spun ).

Pe de alta parte , daca privim atent ruta profesionala a ofiterului Marian Tutilescu observam ceva foarte interesant :


" - 2003 - 2009 - Director General al Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti 
- aprilie - septembrie 2009 - Director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor
- 1 octombrie 2009 - 26 iulie 2010 - Secretar de stat, Şef al Departamentului Schengen 
- 27 iulie 2010 - prezent - Şef Departament Schengen " 


Bizar , e ca si cum pentru a urca la functia de adjunct si ulterior sef  la "Departamantul Schengen" , a trebuit mai intai sa coboare de la functia de "Director General al Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti"  la functia de...  "Director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor".

In orice logica civila ( probabil si militara )  , asta suna a...degradare. Oare de ce ?

O minima cautare pe Google ne arata ca in acea perioada , respectiv cand  Director General al Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti era chestorul Marian Tutilescu , clanurile interlope din Bucuresti isi reglau conturile onest si la lumina zilei dand un spectacol live intr-un ...mall si sub supravegherea Politiei  :

  Scandal la Politia Capitalei. Ziarul Gardianul a intrat in posesia unui film care arata cum Eugen Preda, presupusul lider interlop, implicat in scandalul din luna februarie de la mall-ul Plaza Romania, este lovit puternic, cu picioarele, de un barbat in civil, in timp ce este imobilizat, in genunchi si cu mainile legate la spate cu catusele, de doi "mascati" din cadrul Serviciului de Politie pentru Interventie Rapida.http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-5636327-scandal-politia-capitalei-internet-circula-film-eugen-preda-implicat-scandalul-mall-plaza-romania-imobilizat-mascatii-spir-timp-este-batut-barbat-imbracat-civil.htm

Cu totul intamplator desigur,  si dupa acest scandal filmat ziua in amiaza mare, chestorul Marian Tutilescu ajunge din " Director General al Direcţiei de Poliţie a Municipiului Bucureşti ", ....  "Director al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor".

Abia de aici incolo urmeaza partea interesanta. In logica specifica zonei crepusculare, orice degradare inseamna de fapt o ...posibilitate de avansare ( in limbajul popular exista o exprimare foarte plastica pentru aceasta situatie ) , deci competentele demonstrate anterior trebuie fructificate .

Ca atare, chestorul Tutilescu devine mai intai Secretar de stat , apoi Şef al Departamentului Schengen .

Ca sa nu existe dubii, originala procedura de avansare nu este nici pe departe o noutate , este prevazuta inca din  ...1947 , in Directiva 42 :


42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători .... care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare http://romania-rusia.info/DirectiveleNKVD.asp ). 
 Q.E.D.


Comentarii 
3 răspunsuri, 1 vot16 January, 19:09. Daniel SurpateanuFaci tinnitus cand ii auzi pe astia, si citez " toata lumea e de acord ca mi-am facut datoria". Nu suntem in Schengen, TATI? Pamantul catre Tutilescu, se aude? NU SUNTEM IN SCHENGEN!!! Ce naiba nu ai lasat pe unul tanar, asa am pierdut atatia ani cu tine, puteai sa impingi niste panselute si erai mai folositor! Cozi de topor!
mos Tagartza0 răspunsuri, 6 voturi16 January, 19:57. mos TagartzaCoada de topor esti tu si habar nu ai pe ce planeta traiesti. Nu are nici o legatura una cu alta. Nu MAI te baga in Schengen. E vorba doar de securizarea vamilor.
DOS0 răspunsuri, 6 voturi16 January, 19:59. DOSUrli degeaba,.. mistretule !! Ca n-a depins de el ! Frontierele prin care intra zilnic marfa de contrabanda, negri, chinezi, jartele, etc... nu sunt pazite de el.
nene0 răspunsuri, 4 voturi16 January, 23:24. nenebah nene, care mai tanar? O beizadea tanara care nu stie pe ce lume traieste? La 57 de ani nu e batran pt asa o functie, acolo se cer oameni capabili si instruiti, nu smecheri de bani gata.. 
Sursa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/seful-departamentului-schengen-pleaca-din-mai-chestorul-marian-tutilescu-pentru-evz-am-1077382.html

Niciun comentariu: