Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 6 iulie 2018

Penitenciarul social

In Marea Britanie, politicienii condamnati penal au demisionat.



Dupa 30 de ani de democratie Romania s-a ales cu o clasa politica penala, primitiva,  cu un comportament execrabil , sub comportamentul public al  membrilor Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala din 1990 (https://ro.wikipedia.org/wiki/Consiliul_Provizoriu_de_Uniune_Na%C8%9Bional%C4%83 ) care , mimand democratia , cel putin incercau de ochii lumii sa vorbeasca in mod cat de cat civilizat. 
Rezultatul este unul previzibil . In momentul in care au votat  modificarea Codului Penal  si dupa principiul " dupa noi, potopul !" , politicienii au renuntat la orice masca dispretuind practic toate normele civilizate , normele morale, normele  de drept , normele sociale , etc. care mentin echilibrul intr-o societate umana , transformand statul de drept intr-un stat penal sau al penalilor , cu riscul de a sterge Romania din randul statelor democratice si europene .



 



Este vorba despre o iresponsabiltate politica si sociala cu un impact devastator la nivelul intregii societati. Prin  puterea exemplului , dispretul politicienilor ( implicit al guvernantilor ) afisat ani de zile fata de normele civilizate , normale morale, normele  de drept , legi, normele sociale,etc. culminand cu favorizarea cinica a infractorilor , s-a repercutat dupa principiul dominoului in intreg corpul social transformand societatea,  intr-un penitenciar social respectiv intr-un " rai al infractorilor si un iad al oamenilor cinstiti"  ( Cristian Grosu)  . 
Scenele de tip sat fara caini sau comuna primitiva de mai jos nu sunt deloc o raritate in Romania  , ele s-au repetat periodic in anumite momente si in diferite zone pentru ca asemenea clanuri interlope *) au cuprins tara intr-un paienjenis  : 



https://www.facebook.com/catalin.catalin.165470/videos/2103934019847185/


Concluzia este una foarte amara. Timp de 30 de ani  si exact dupa modelul clanurilor interlope care nu au fost deranjate de organele legii , clasa politica s-a insurubat adanc in corpul social pentru ca nu a avut adversar . 
Intr-un fel acest lucru era inevitabil si nu este o supriza pentru nimeni deoarece aceasta a fost de la inceput natura ei care acum se manifesta in toata splendoarea. 
Marea intrebare este unde a fost plecata pana acum societatea civila atat de activa in 1990 , respectiv ce a facut timp de trei decenii in care , sub vigilenta adormita a statului , cetatenii au fost manipulati , dezinformati si intoxicati pana la saturatie de  catre mijloacele mass-media si (de)formatorii de opinie care incalca cu buna stiinta exact Art. 31 din  Constitutia Romaniei ( http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba31 ) pe care in egala masura ar trebui sa o respecte si sa-l respecte  statul , politicienii ,societatea civila si cetatenii. Ar trebui. 




Nota 

*) Existenta si influenta clanurile interlope din Romania este o realitate confirmata de nenumarate ori de presa , dar negata cu obstinatie de Ministerul de Interne , Politie, etc. care au mari reticente in a folosi aceasta denumire,  desi vorbesc mereu despre destructurarea lor  : 


https://adevarul.ro/news/societate/baietii-rai-romania-reusit-clanurile-interlopi-controleze-tara-politicienii-oamenii-legii-1_54bcde56448e03c0fdbdea3a/index.html

https://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cum-isi-impart-romania-clanurile-interlope-243323

http://www.gandul.info/stiri/harta-clanurilor-interlope-din-romania-vezi-cine-este-stapan-in-orasul-tau-8064561

Niciun comentariu: