Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 24 iulie 2018

Spiritul primar agresiv sau mentalitatea de tip securist din societatea romanesca


Recenta initiativa " Fara penali in functii publice " joaca rolul unui adevarat turnesol pentru societatea romaneasca deoarece scoate la iveala fractura adanca dintre aspiratiile cetatenilor si prioritatile politicienilor , respectiv ale statului roman pe de alta parte. 
Modul in care gandeste un fost ministru si modul in care face (contra) selectia pentru posturi de decizie Politia Romana, ne arata fara putință de tăgadă in ce fel de " democratie originala"  traim dupa trei decenii de la Revolutie .   




      Ionut Popescu( Foto : EVZ)

Ionut Popescu (10 decembrie 1964, Brăila) este economist, jurnalist și politician român,membru al Partidului Democrat Liberal. Din decembrie 2004 până în august 2005, a fost Ministrul Finanțelor Publice în Guvernul Tăriceanu. Anterior a fost redactor-șef la revista cu profil economic Capital ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Ionu%C8%9B_Popescu)



Daniel Ivan :

"- Nu doriti sa semnati initiativa "Fara penali in functii publice " !
Tanarul care ma abordase elegant si mieros (s.n.), nu are mai mult de treizeci de ani. Imbract intr-un tricou tematic si cu bandana pe bratul drept, ma pofteste in cortul aflat la intresectia CityPark din Constanta.
Colegul lui ma pofteste chiar pe un scaun, doar sa semnez tabelul.
- Am si eu o nelamurire mai baieti !
-Va ascultam !
De ce sa semnez pentru o initiativa ca asta, atata timp cat sunt deja specificate in lege clar, in ce conditii cineva nu mai poate ocupa o functie publica (s.n.).
- Nu, ca nu sunt ! zice unul dintre ei!
- Sa stiti ca am internet nelimitat si putem cauta usor cine se afla in eroare sau nu.
Vazandu-se pusi in incurcatura, unul dintre ei ma ia cu propaganda:
- Probabil ca aveti dreptate, dar nu ar fi mai bine ca sa se mentioneze asta in Constitutie?
-De ce?
-Ca sa fim siguri ca nici un penal nu o sa mai ajunga sa ne conduca sau sa fie la guvernare.
- Sa inteleg ca baiul vostru este ca guvernarea sa nu incapa pe mana unui sau unor penali ?
- Da!
- Si ce este un penal?
- Cineva care este condamnat pentru o fapta penala !
- Mai clar!
- Adica orice fapta penala !
- Pai fapta penala este si furtul si crima! Cum facem?
- Noi ne referim la cei care au furat din avutul tarii !
- De acord cu voi! Si pentru cat timp sa nu mai poata ocupa functii publice.
- Niciodata !
- Pai si cu reabilitarea cum ramane?
Un moment de recul logic!
- Asta sa va hotara in Parlament. Nu stim noi. Dar daca ar fi pe bune si pe cinste (sic!), ar trebui ca niciodata astfel de persoane, sa mai fie la conducerea tarii.
- Pai o chestie asemanatoare au facut comunistii in anii `50 (s.n.) . Atunci oricine nu era ca ei, era bun de bagat la bulau! Practic pe voi va doare Dragnea. atac eu frontal.
- Pai pe dvs nu va deranjeaza ca este infractor?
- Nu !
- Sunteti deci pesedist !
- Este asta cumva o infractiune?
- Nu , dar ne dam seama ca faceti misto de noi !
- Nu este nevoie, spun ridicandu-ma de pe scaun. Va luati singuri la misto prin ce faceti, si prin faptul ca ii lasati pe altii sa gandeasca pentru voi.
Am plecat. lasandu-i asa cum i-am gasit : incuiati, fanatici si cu idei fixe."(s.n.)

Sursa

https://www.facebook.com/popescu.ionut.7/posts/2523526604339720
http://evz.ro/reactie-popescu-initiativa.html


Traim intr-o lume si o societate complet intoarse pe dos. Cetatenii care nu doresc prezenta penalilor in functii publice sunt considerati de catre un fost demnitar incuiati , fanatici ,  cu idei fixe si sunt comparati cu comunistii ! Ca si cum nu ar fi suficient, onor Politia Romana promoveaza in mod oficial si in posturi de decizie " parteneri de afaceri" ai interlopilor . 



Cătălin Bejinaru ( datorie de 25.000 de euro la un hoţ din bancomate), viitorul şef al Poliţiei Municipiului Vaslui .


Cătălin Bejinaru
Foto : Adevarul








Daca in totala opozitie cu vointa cetatenilor , un jurnalist, economist si fost ministru (!)  accepta prezenta penalilor in functii publice  si daca Politia Romana promoveaza in functie de conducere un politist dator la un interlop ( sunt doar doua exemple dintre multe altele... ) , atunci statul de drept dorit de cetateni lupta de fapt cu un stat al penalilor dorit de adeptii lor , deci nu mai putem vorbi de o democratie europeana . 
Chiar daca acest lucru nu este declarat  in mod oficial , aici nu mai este vorba despre o " lupta politica interna " . 
Ne aflam in plin razboi civil , respectiv un razboi atipic intre stat si cetateni , razboi generat de un sistem politic si social nereformat care functioneza inca dupa regulile primitive ale Directivelor NKVD *). 
Rezultatul pe termen lung este un proces de decivilizare si dezumanizare a societatii romanesti transformata intr-un fel de penitenciar social in care politicienii pledeaza cauza penalilor , justitia este constransa sa le acorde bonusuri , iar cetatenii devin victime sigure ale unui sistem care pune pe primul plan nevinovatia si drepturile infractorului. **) 


Note 

*) Directiva 42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare( s.n.).

Cristopher Andrew & Oleg Gordievski - KGB. Istoria secreta a operatiunilor sale externe de la Lenin la Gorbaciov , Editura ALL, Bucuresti, 1994, p.487-492



**)  In orasul in care politistii  " fac afaceri"  cu infractorii , spatiul public a devenit terenul preferat de vanatoare al celor din urma  : 

https://adevarul.ro/locale/vaslui/eleva-17-ani-luata-forta-violata-scara-unui-bloc-principala-artera-vaslui-suspectul-personaj-lumea-interlopa-apropiat-cordunenilor-1_5b56ebc4df52022f75926893/index.html

Niciun comentariu: