Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 9 mai 2013

O solutie intelectuala (?! ) la o problema morala


Un articol aparut recent pe Contributors.ro despre vechea problema morala si sociala a plagiatului in societatea romaneasca  : 


Alin Fumurescu : … plagiatul mioritic si jocul piramidal: Te voi scuipa din gura mea!

aduce in discutie insanitatea spatiului nostru social , degradarea limbajului public , si modalitatile prin care aceasta insanitate este promovata si intretinuta prin reinventata cultura a invectivei de catre unii publicisti, unii cititori anonimi si prin pasivitatea moderatorilor de pe unele platforme publice. Dialogurile de mai jos pro sau contra acestei insanitati si violenta limbajului folosit sunt revelatoare :



Sergiu Simion spune:
Care “piramidale” , domnu` Fumurescu ?!
Eu nu va felicit absolut de loc .
Dimpotriva .
Dupa ce v-am citit titlul articolului , refuz sa va citesc , dar va citez cu sadism :

” … plagiatul mioritic si jocul piramidal: Te voi scuipa din gura mea! “. ?! What ?!
(N.B. Urmeaza cumva si ridicarea fustelor ??!!)

Citesc de multa vreme Contributors.ro , dar acest limbaj intelectual de tip șatra ( scuipat, femeie, fript la stomac, abator, puroi, alelalte,etc.,etc.,etc, ) mergea poate la blestemele lui Arghezi din anii `50 , sau poate la “elegiile” lui Florin Salam de acum.
Cum prin voia Celui de Sus am scapat si de poetul Arghezi ( cu blestemele lui cu tot) , am mai ramas cu cantaretul Salam , cu dvs, si cu Integru.org. care habar nu are de acolo de unde se afla, ce naiba se intampla pe aici.
Regret , dar se pare ca ati incurcat si adresa, si auditoriul, si epocile, si postarile, si valorile !
Mai reflectati.

  • ws spune:
    dom’ne,
    fumurescu citeaza din Biblie. zice Iisus:
    Dar pentru ca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, te voi scuipa din gura Mea !
    la asta face aluzie fumurescu, nu la florin salam sau ce iti mai trece tie prin cap.
    ws
  • Alin Fumurescu
    Alin Fumurescu spune:
    @ Sergiu Simion: Tocmai ati citat “cu sadism” din Biblie – Apocalipsa :)
    • Sergiu Simion spune:
      In nici un caz, v-am citat exclusiv pe dvs , titlul va apartine in totalitate :) ) . Din Biblie se poate cita totusi si altceva , dar degradarea constanta a limbajului public este o realitate.

  • lucid spune:
    simioane, simioane, vasta cultura la matale daca ai auzit de Arghezi si Salam. Da sa stii ca imprecatia catre Ingerul Bisericii din Laodiceea a mai folosit-o acum vreo suta si cincizeci de ani unul, Fiodor Ivanovici D, dar nu era nimic de capul lui, un cartofor nenorocit si inca epileptic, vorba lu’ matale: bine ca ne-a scapat Cel de Sus de el.
    Oricum simioane esti pilda vie ca prostia nu numai ca nu doare dar face si vocalize.
    Pentru managerii Contributors.ro: daca mai aveti multi cetitori ca nea simion mai bine trageti obloanele.
    • Sergiu Simion spune:
      Pastrati-va insultele curajoase sub pseudonim ( la adapostul lui puteti vorbi exact „dupa chipul si asemanarea” dvs , nu ?! ) si care tin loc de argumente , pentru cercul dvs de apropiati si cunoscuti care va permit acest lucru . Deocamdata suntem pe o platforma publica si in spatiul public si acesta nu este proprietatea dvs personala.


Sursa : http://www.contributors.ro/reactie-rapida/plagiatul-mioritic-si-jocul-piramidal-2/

Niciun comentariu: