Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 16 februarie 2014

ASF

Asociatia Science Fiction  sau  Autoritatea de Supraveghere Financiara



Mai intai , faptul social . In tara cu cele mai numeroase taxe din Europa  :




Sursa : http://www.gandul.info/financiar/romania-campioana-europei-la-numarul-de-impozite-si-taxe-2397324



, vesnicii abonati la borcanul cu miere al statului o duc mereu ca in sanul lui Avram :

Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) - 72.094 de euro
Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) - 68.043 de euro
Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro
Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro
Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro
Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro
Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro
Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii)- 10.822 euro
Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro
Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro
http://www.realitatea.net/salariile-nesimtite-de-la-autoritatea-de-supraveghere-financiara_1380576.html

Mai exact, salariile lor sunt mai mari decat echivalentul lor din ...USA , depasind chiar si de 33 de ori salariul mediu , in timp ce in Occident echivalentul lor il depaseste numai de 3 ori .  In plus , la noi chiar si salariul guvernatorului BNR este ...secret *)


Raspunsul oficial al institutiei este de un  cinism absolut :

 "ASF a fost de la inceput transparenta in privinta  politicii de salarizare si cunoasteti comunicarea prin care am spus ca presedintele are 14.000 net, primvicepresedintele 12.000 ,vicepresedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii si sunt la un nivel mai mic decat cele intalnite in Banca Nationala a Romaniei (  care sunt secrete -s.n. ) ".
Radu Soviani, purtătorul de cuvânt al ASF 
http://www.realitatea.net/salariile-nesimtite-de-la-autoritatea-de-supraveghere-financiara_1380576.html

Un alt raspuns primit de HotNews.ro in legatura cu aceste salarii microscopice : 

  • "In legatura cu documentul publicat de Dvs privind venituri in noiembrie si decembrie 2013 la ASF precizez: venitul meu brut din decembrie 2013 cuprinde, alaturi de salariul brut, o prima de vacanta anuala (echivaland cu un salariu) de care beneficiaza lucratorii ASF si pe care am ridicat-o in acea luna si o prima de sfarsit de an. De aici apare discrepanta mare fata de noiembrie si celelalte luni. Remunerarea la ASF respecta actul normativ de infiintare a acestei institutii si are ca reper practici din tara (s.n.) . Se justifica salariile/veniturile celor care lucreaza la ASF? Discutia comporta analogii cu situatii din alte tari, din Romania, in domeniul industriei financiare si activitatii de supraveghere.(s.n.). Esential este ca la ASF sa se faca o treaba mai buna in domeniul reglementarii si supravegherii pietelor financiare. Ca optiune personala, o parte din salariul meu la ASF ia lunar calea unor donatii".
Daniel Daianu
http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-16621975-cum-explica-daniel-daianu-cei-peste-68-000-euro-castigati-asf-lunile-noiembrie-decembrie-din-2013-parte-din-salariul-meu-asf-lunar-calea-unor-donatii-spune-daianu.htm?cfnl=


Structura sociala bizara care face posibila generarea unor asemenea anomalii este descrisa mai jos :

http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/12/megamasina-sociala-mecanismele-de.html
http://sergiusimion.blogspot.ro/2014/02/sistemul-megamasina-sociala.html
http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/11/castelul-lui-kafka-sau-megamasina.html

La baza ei se afla un model general ( http://sergiusimion.blogspot.ro/2008/01/situatiile-de-imposibilitate.html ) care dupa toate aparentele dateaza inca din ...1947 (http://sergiusimion.blogspot.ro/2009/06/directivele-nkvd.html).



In loc concluzii

Romania a intrat in Uniunea Europeana ( chiar daca cei mai multi dintre cetateni ai ei au pierdut trenul si au ramas ca intotdeauna pe dinafara ) dar prin salariile privilegiatilor de la stat a depasit pana si USA .





*) http://www.contributors.ro/economie/de-ce-este-salariul-presedintelui-asf-mai-mare-decat-al-chairman-ului-sec-sau-al-fed/



4 comentarii:

Anonim spunea...


Ar fi trebuit sa amintiti aici si raportul pe care l-a emis ASF in legatura cu sifonarea banilor asiguratilor de la ASTRA catre firmele de propaganda basista, sau nu cunoasteti subiectul ?

Sergiu Simion spunea...

Datorita "sifonarii banilor asiguratilor de la Astra de catre firmele de propaganda basista" (!) sunt salariile de la ASF mai mari decat cele echivalente din UE si America, nu?! :))

Anonim spunea...

Dar nu mai mari decat ale celor din 2011, nu ?!! :)

Sergiu Simion spunea...

Evident , ati intrat in bucla si nu va mai puteti opri.
O secunda numai sa traducem din romana in romana si pentru romani : dupa dvs, cei de acum de la ASF sunt "aia buni" , iar cei din 2011 de la Astra au fost "aia rai". Nu zau !
Ca sa scapati de durerile de cap si de mustrarile de constiinta altruista, desi Gabriel Liiceanu a scris numai despre unii , pentru romanii onesti sifonarea banilor publici se face de catre ambele gasti si exact in acelasi mod. Sanatate !