V-ați gândit vreodată că poate este vina ziaristului? Cel care în loc să facă o analiză lucidă și obiectivă preferă să folosească articolul pentru a-și propaga convingerile? Vă dau eu o diferență față de 1900: pe atunci cei mai mulți citeau un singur ziar, acum majoritatea au învățat să-și ia informațiile din mai multe surse, preferabil cu interese politice contrare. Media ( o anumita media-s.n.) a creeat “omul nou” și tot ea mănâncă acum o pâine deplângând “defectele capitale” ale acestuia! Presa ( o anumita presa - s.n.) a fost cea care l-a creeat pe becali, cel pe care îl critică acum. Presa care deplânge manelizarea României a fost cea care i-a adus în prim plan. Așa că întâi faceți-vă curat în propria ograda, dar cinstit nu în funcție de opțiunile politice, și după aceea comentați pe seama publicului!
...si doua exemple dintr-o altfel de logica ( specifica intoxicarii, dezinformarii si manipularii) in care abunda paralogismele prin care poporul sarac, incapabil , si vinovat de toate relele , isi alege singur si in cunostiinta de cauza diriguitorii bogati , nevinovati si curati ca lacrima Cristi :
tyty spune:06/02/2013 la 11:57 Presa nu e decat oglinda (evident orientata de lacomia dupa cititiori – adica bani) asteptarilor cetatenilor. Daca majoritatea doreste un nivel sub-urban al presei, luma jurnalistica il va livra pana la refuz. Penibilul spectacol al presei (audio- e drept mai redus, video – campionii si scrisa – challengerii) nu este datorat unei “organizatii” ascunse a ziaristilor ci numai ca raspuns la ceea ce isi doreste publicul.
Privind incapacitatea de a citi a Romanilor un exemplu de pe un santie din strainatate – nemtii si italienii citeau instructiunile echipamentelor de doua ori apoi le montau desi mai facusera de 10 ori acest lucru, Romanii cei isteti (suprinzator ce imagine buna avem despre noi “inteligenti, primitori, femei frumoase, barbati muncitori” versus cum ne vad strainii schizofrenie ?) se apuca de lucru – “ma descurc eu” – fara sa citeasca cum trebuie procedat. Dupa un prim esec se citesc instructiunile dar superficial si se reia treaba cu aceleasi greseli. Dupa ce vine neamtul sa corecteze replica Romanului a fost ” daca vroiam si eu faceam la fel, ce mare scofala, am crezut ca e ceva mai complicat, prosti mai sunt nemtii de trebuie sa citeasca de zece ori niste instructiuni”. Asa ca cel putin in opinia mea cititorul e cel care poate dirija modul cum se face presa.
tyty spune:07/02/2013 la 11:19 Politicienii sunt expresia poporului pe care il guverneaza. Alibiul ca suntem un popor care ar face minuni de civilizatie si bunastare dar politicienii corupti ii opresc avantul e o totala amagire. Avem politicienii pe care ii dorim, care ne reprezinta si care dau expresia dorintelor imensei majoritati a populatiei. La fel cum unii au incercat sa identifice comunismul cu ceausescu si 2-3 acoliti inepti, pentru a scapa de vinovatia personala, la fel acum dam vina pe politicieni pentru jalnica stare a societatii Romanesti.
Sursa : http://www.contributors.ro/cultura/suntem-la-1900/