Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 15 februarie 2013

Despre esenta sistemului comunist

Comentariile de mai jos au  fost facute la un articol publicat pe platforma Contributors.ro :


Vladimir Tismaneanu - Esenta sistemului comunist .O propunere de discutie.



Sergiu Simion spune:
” Cand discutam Securitatea, este important sa tinem cont de faptul ca teroarea nu s-ar fi putut exercita in absenta colaboratorilor, a turnatorilor, a informatorilor, a delatorilor, a “persoanelor de sprijin”. Nu toata lumea a dat note informative, nu toata lumea avut nume de cod. ”
Asa cum este formulata aceasta asertiune , Securitatea este vinovata in principal prin…”informatori, delatori, persoane de sprijin” . Problema este ca exceptand categoria ( infima de fapt ) a celor care din prostie, exces de zel sau fanatism au devenit informatori , delatori, persoane de sprinjin ,etc. , “la cerere” , restul au fost au fost racolati prin amenintari, teroare si santaj ( cazul limita – racolarea copiilor ca informatori ) si acest lucru era specialitatea ofiterilor de Securitate care faceau acest lucru chiar prin fisa postului. Cu alte cuvinte , teroarea nu s-ar fi putut exercita sub nici o forma in absenta ofiterilor de Securitate care sa recruteze prin santaj si teroare informatorii, delatorii , persoanele de sprijin,etc. si sa dirijeze cu ajutorul lor terorizarea intregii populatii .



Niciun comentariu: