Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois, Steven van Groningen, Leslie Hawke, Peter Damian Hurley

vineri, 15 februarie 2013

Despre esenta sistemului comunist

Comentariile de mai jos au  fost facute la un articol publicat pe platforma Contributors.ro :


Vladimir Tismaneanu - Esenta sistemului comunist .O propunere de discutie.Sergiu Simion spune:
” Cand discutam Securitatea, este important sa tinem cont de faptul ca teroarea nu s-ar fi putut exercita in absenta colaboratorilor, a turnatorilor, a informatorilor, a delatorilor, a “persoanelor de sprijin”. Nu toata lumea a dat note informative, nu toata lumea avut nume de cod. ”
Asa cum este formulata aceasta asertiune , Securitatea este vinovata in principal prin…”informatori, delatori, persoane de sprijin” . Problema este ca exceptand categoria ( infima de fapt ) a celor care din prostie, exces de zel sau fanatism au devenit informatori , delatori, persoane de sprinjin ,etc. , “la cerere” , restul au fost au fost racolati prin amenintari, teroare si santaj ( cazul limita – racolarea copiilor ca informatori ) si acest lucru era specialitatea ofiterilor de Securitate care faceau acest lucru chiar prin fisa postului. Cu alte cuvinte , teroarea nu s-ar fi putut exercita sub nici o forma in absenta ofiterilor de Securitate care sa recruteze prin santaj si teroare informatorii, delatorii , persoanele de sprijin,etc. si sa dirijeze cu ajutorul lor terorizarea intregii populatii .Niciun comentariu: