Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke.

miercuri, 27 februarie 2013

Despre teoria si practica tradarii intereselor unora, altora sau tuturor


Comentariul de mai jos a fost postat  la un articol aparut pe platforma Contributors.ro  : 

Ciprian CiucuNoi trădătorii, ei românii. Despre Monica Macovei, oengişti, reformişti… Și un mesaj pentru Traian Băsescu şi pedeliştiSergiu Simion spune:
” De unde știu toate chestiile astea? Mă ocup cam cu aceleași lucruri cu care se ocupa doamna Macovei înainte de a intra în politică. Doar că, zic eu, într-un mediu mult mai toxic și neprilenic decât acela în care doamna Macovei era alături de Renate Weber și Alina Mungiu Pippidi sau Cristian Pârvulescu lideri ai societății civile de la sfârşitul anilor 90 şi începutul anilor 2000.”
Problema este totusi ceva mai veche. Prin 1990, doamna Alina Mungiu Pippidi ( in interviurile date prin Revista 22 ) , doamna Renate Weber( prin “Fundatia Soros” unde a inlocuit-o pe doamna Sandra Pralong care a reusit imposibilul explicand cum pot fi compatibile unele resurse umane din cadrul respectivei Fundatii pentru o Societate Deschisa cu trecutul lor inchis din …Securitatea de alta data ! ) si doamna Monica Macovei erau ( mai exact, pareau ! ) clar “de dreapta” ( e adevarat , nu este ceva semnificativ, dar din informatiile neoficiale primite de la un fost membru al CNSAS , una dintre aceste doamne era chiar fiica de ofiter de Securitate iar evolutia ei ulterioara , din pacate, a confirmat descendenta …) . Intre timp ( cu exceptia doamnei Monica Macovei) indiferent unde au ajuns , stimatele doamne si-au reorientat discret si decent sistemul de valori politice. Cum au facut de fapt in vara trecuta multi alti lideri ai societatii civile de altadata…
Problema este ca cetatenii nevinovati raman absolut debusolati cand lideri ai societatii civile care odata erau “de dreapta”,  acum striga la fel de tare dar ” de stanga “, iar cetatenii naivi si sinceri care ii urmau ca oile ciobanul , se dezmeticesc acum singuri ” pe-un tarmure al Marii de Est unde fosnesc matasoase nisipuri” cum spune poetul nostru Lucian Blaga, dar acesta este pretul libertatii si rezultatul dreptului de a alege si a ( nu ) fi ales.

Sursa : http://www.contributors.ro/editorial/noi-tradatorii-ei-romanii-despre-monica-mocovei-oengisti-reformisti-%C8%99i-un-mesaj-pentru-traian-basescu-si-pedelisti/

Niciun comentariu: